Masaüstü Uygulamaları

AliBaba Etkileşimli Tahta Güvenlik Programı

Bu program Fatih Projesi kapsamında tüm okullara gönderilen etkileşimli tahtaların Flash Bellek yardımı ile açılmasını sağlamaktadır. Program Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim öğretmenleri tarafından tasarlanmıştır. Kurulum işlemleri yönetici makine ve terminal makineler olmak üzere iki setup dosyası ile yapılmaktadır. Kurulum işlemine ait işlemleri yapalım.

Yönetici Bilgisayara Kurulum

Öğretmenler için oluşturulacak Flash Bellek Anahtarları için bir yönetici bilgisayar belirlenmelidir. Bu bilgisayarın virüssüz olmasına, Windows İşletim sisteminin kurulu olmasına ve Flash Bellek sürücülerinin çalışır olmasına, bilgisayarda internet bağlantısının olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca oturumu Admin yetkisine sahip bir kullanıcı olarak açmanız gerekmektedir.

Web sayfamızdan indirilen yönetici setup dosyasını çalıştıralım. Setup dosyası Windows paketi olarak sıkıştırıldığı için ağ ortamında tüm tahtalara aynı anda kurulum imkanı vermektedir. Ancak tahtaların bir etki alanı içinde tanımlı olması gerekir. Kurulum dosyasını çalıştırdığımızda aşağıdaki pencere bizi karşılar.

İleri diyerek kuruluma başlayalım. Aşağıdaki ekranda kurulumun yapılacağı yer belirlenmektedir. Varsayılan olarak Program Files altına kurulum gerçekleşir. Programın tüm kullanıcılar tarafından kullanılması için Herkes radyo düğmesini mutlaka seçmelisiniz. Daha sonra İleri düğmesine tıklayarak kuruluma devam edelim.

Yükleme işlemini bitirmek için İleri düğmesine basalım.

İleri düğmesine basıldığında program bilgisayarınıza kurulacaktır. Kurulum işlemi bir dakikada tamamlanacaktır.

Kurulum bittikten sonra masaüstünde oluşan kısayol simgesine tıklayıp programı çalıştırabilirsiniz.

Programı ilk defa kullanıyorsanız, kurum kodu için admin, şifre için 123456 değerlerini girebilirsiniz.  Daha sonra Giriş butonuna basalım.

Programımız iki sekmeden oluşmaktadır. Ana makine olarak düşünülen bilgisayarda temel ayarların yapılması için Temel Ayarlar sekmesi kullanılmaktadır. Burada kurum bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekir. Bu sekmede yer alan şifre bilgileri programın çalıştırılmasında kurum kodu ve şifre kullanılacaktır. Ayarları Kaydet butonuna basıldığında kurumunuza ait temel ayarların tanımlaması yapılmaktadır.

Usb Anahtarı Oluştur sekmesinde ise, öğretmenler için Usb Anahtar oluşturulmaktadır. Öncelikle bilgisayara takılı bellekleri listelemek için Flash Bellekleri Listele butonuna basılır. Daha sonra Flash bellek listeleri Flash Bellek Listesi açılır kutusunda görüntülenir. Hangi Flash bellek ile çalışılacaksa o flash bellek seçilir.

Flash bellek seçildiğinde, o Flash belleğe ait özellikler listelenir. Sağ tarafta ise öğretmene ait bilgiler girilir. Bu bilgilerin doğru girilmesi gerekir. Seçilen bellek yönetim belleği olarak ayarlanacaksa Yönetici Belleği Olarak Ayarla onay kutusu seçilir. Bu onay kutusu seçilirse personel bilgilerini girmenize gerek yoktur. Yönetim belleği sadece bir tane oluşturulur. Oluşturulan bu belleği kaybetmemelisiniz. Bu yönetici bellek yardımıyla etkileşimli tahtalara kurulumu yapmalısınız.

Öğretmenler için hazırlanan Flash bellekle etkileşimli tahtaları açabilirsiniz. Öğretmen flash belleği kaybetse bile girilen bilgiler saklı olacağı için yeni flash bellek hazırlamada Tc kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz.  

Etkileşimli Tahtalara Kurulum

Etkileşimli tahtalara kurulum için TermSetup dosyasını yönetici olarak ayarladığınız flash belleğe kopyalamalısınız. Etkileşimli tahtalara kurulum işlemi yönetici flash belleği ile yapılmaktadır. Kurulumu gerçekleştirirken etkileşimli tahtaları Admin yetkisine sahip bir kullanıcı ile açmalısınız. Etkileşimli tahtaların internete bağlı olmasına dikkat ediniz.

Etkileşimli tahtaya programı kurarken sürekli ileri diyerek tamamlayabilirsiniz. Kurulum bittikten sonra tahtanız kullanıma hazır hale gelecektir.

Programla ilgili tüm soru ve sorunları buradan paylaşabilirsiniz. Önerilerinizi bekler, iyi çalışmalar dileriz.

AliBaba Etkileşimli Tahta Güvenlik Programı Yönetici Dosyasını İndir

AliBaba Etkileşimli Tahta Güvenlik Programı Terminal Dosyasını İndir


İlgili Makaleler
AliBaba Etkileşimli Tahta Güvenlik Programı

Yorum Ekle
   
Kötü
İyi