İçinde < Programlama Teknikleri > bilgisi geçen 27 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234
 
N adet ardışık tam kare sayıların toplamını bulan web sayfasını tasarlayınız
Matematikte ardışık sayılar ilkokul, ortaokul ve lisede görülen konulardan birini oluşturur. Ardışık sayıların toplamının yanında bu sayıların karelerinin alınıp toplamlarının bulunması gerekir.
Kategorisi: Javascript 0 defa okundu
Tarih: 24.10.2018 01:10:47 Etiket: Yenilikçi Eğitim Web Programlama jQuery Table Programlama Teknikleri 

jQuery Uygulamasında Fonksiyonlara Parametre Ekleme
Fonksiyonlar programlamanın bel kemiğini oluşturur. Gerek kodları anlaşılır yapması gerekse bellekte çok az yer kaplaması sebebiyle programcıların kullandığı yöntemlerin en önemlilerinden birini oluşturur. Fonksiyonlar çağrılırken parametre kullanımı kodların esnekliğini oluşturur.
Kategorisi: Jquery 0 defa okundu
Tarih: 23.10.2018 10:10:55 Etiket: Yenilikçi Eğitim Web Programlama Programlama Teknikleri BootStrap Jquery 

Fireworks Programında Araçlar Paneli
Görüntü işleme programında kullanılan panellerin en önemlisi araçlar panelidir. Fireworks programı burada yer alan araçları 6 grup halinde listelemiştir. Tasarımcı hangi konuyla ilgili işlem yapacaksa o gruba ait simgeleri ve görevlerini rahatlıkla bulabilmektedir.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 0 defa okundu
Tarih: 23.10.2018 03:10:14 Etiket: Yenilikçi Eğitim Web Programlama Programlama Teknikleri BootStrap Fireworks 

Grafik Tasarımında Temel Kavramlar
Bilgisayar ortamında yayınlanan dokümanların işlevselliğini ve görüntü kalitesini arttırmak için grafik tasarımı kullanılmaktadır. Grafik tasarımı web programlama, masaüstü programlama, mobil programlama, ofis programlama gibi birçok uygulamanın temelini oluşturmaktadır.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 2 defa okundu
Tarih: 25.09.2020 15:09:45 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Teknikleri Grafik ve Animasyon Fireworks Photoshop Görüntü İşleme Pixel 

Mantık Dersinde Kullanılan Önermelerin BootStrap Temayla Web Sayfalarında Gösterilmesi
Matematik, Mantık, Temel Elektronik, Digital Elektronik gibi birçok derslerde kullanılan mantıksal önermeler web programlama dersinin de bel kemiğini oluşturur. Bu dersimizde önermelere ait doğruluk tablolarının web sayfalarında gösterimi konusuna bakacağız.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 0 defa okundu
Tarih: 18.10.2018 02:10:56 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Teknikleri BootStrap 

Eşkenar Üçgenin Alanını Bulan Uygulamayı BootStrap İle Tasarlayıp JQery İle Kodlayını
Geometrik ifadelerin çözümlerini web sayfalarında rahatlıkla yapabilirsiniz. Hatta canvas nesnesini kullanarak üçgenin çizimini de yapabilirsiniz. Web sayfasına geçmeden önce problemin analizini yapmanız gerekir. Girdilerin neler olacağı, alan hesaplamasının nasıl yapılacağı ve sonucun nasıl görüntüleneceği burada belirlenir.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 1 defa okundu
Tarih: 17.10.2018 07:10:31 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Teknikleri Bootstrap jQuery 

Girilen Bir Yılı BootStrap İle Tasarlayıp Görüntüleyen Programı jQuery İle Kodlayınız
Sayısal ifadelerin web sayfasında kullanıcı tarafından girilmesi için input etiketi kullanılır. Bu etikete ait text özelliği ile bilgi girişi sağlanır. Input etiketi ile alınan tüm bilgiler alfasayısal oldukları için, label etiketi ile görüntülenmeden önce, sayısal ifadeye dönüştürülmesi gerekir.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 0 defa okundu
Tarih: 17.10.2018 07:10:02 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Teknikleri BootStrap jQuery 

Dosya Yöneticisini Kullanarak Hazırlanan Web Sayfasının Sunucuya Atılması
Yerel bilgisayarlarda hazırlanan web sayfalarının internette çalıştırılması için dosyaların sunucuya atılması gerekir. Dosya alış verişi için kullanılan protokole ftp denir. Ftp aracılığıyla hazırlanan web sayfalarını sunucuya atıp çalıştırabilirsiniz.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 0 defa okundu
Tarih: 17.10.2018 02:10:17 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Teknikleri Ftp Dosya Transferi Nasıl Yapılır Dosya Transferi 

1234