İçinde < Mobil Programlama > bilgisi geçen 2198 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Android Studio Programında Kullanılan Button Nesnesi ve Özellikleri
Düğme bileşeni, üzerine tıklandığında veya dokunulduğunda bir eylem gerçekleştirir. TextView bileşeniyle aynı niteliklere sahip olmakla beraber Button görünümünün kendine has bazı nitelikleri de vardır. Button görünümüne ait niteliklerden en çok kullanılanı aşağıda verilmiştir.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 10.10.2022 12:10:04 Etiket: edittext textview android studio mobil programlama button click 

Android Studio Programında Kullanılan EditText Nesnesi ve Özellikleri
EditText, bir çeşit TextView görünümü olmasına rağmen düzenlenebilir. EditText, TextView ile hemen hemen aynı niteliklere sahiptir. Kullanıcının mobil uygulamaya metin girmesi gereken durumlarda EditText kullanılır. EditText görünümüne hem tek satırlı hem de çok satırlı metin girişi yapılabilir. Mobil uygulamada bir EditText görünümüne dokunulduğunda klavye otomatik olarak aktif hâle gelir. EditText görünümüne ait niteliklerden en çok kullanılanları aşağıda verilmiştir.
Kategorisi: Android 0 defa okundu
Tarih: 10.10.2022 12:10:49 Etiket: edittext textview android studio mobil programlama 

Android Studio Programında RelativeLayout Kullanımı
Nesnelerin birbirlerine göre ya da ekrana göre konumlanmasını sağlar. Böylece programcıya esnek bir form yapısı oluşturmasına yardımcı olur. 5 adet butonu ekranın sol üst, sağ üst, sol alt, sağ alt ve ortada konumlandıran bir uygulama yapalım.
Kategorisi: Android 0 defa okundu
Tarih: 27.09.2022 18:09:58 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Android Studio Programında ScrollView ve HorizontalScrollView Kullanımı
Nesneler cep telefonu ekranına sığmayabilir. Bu sığmama işlemi yatayda ya da düşeyde olabilir. Bu tip durumlarda ekrana sığmayan nesneleri kaydırma çubuğuyla görmek için ScrollView ve HorizontalScrollView nesneleri kullanılır. Eğer nesneler yatayda sığmayacaksa aşağıdaki gibi bir tasarım oluşturmanız gerekir.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 27.09.2022 17:09:50 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Android Studio Programında Nesnelere Ait Gravity, Layout Gravity ve Layout Weight Özellikleri
Mobil programlamada nesnelere ait konum işlemleri gravity özelliğiyle tanımlanır. Nesnenin ortada,sağda ya da solda yer alması Layout Gravity özelliğiyle belirlenir. Nesnenin içinde yer alan metnin nesnenin sağında, solunda ya da ortasında olmasını sağlayan özellikler Gravity özelliğiyle belirlenir. Bir nesnenin içinde nesnenin önceliğinin belirlenmesi ise Layout Weight özelliğiyle belirlenmektedir. Şimdi bu özellikleri örneklerle açıklayalım.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 27.09.2022 15:09:06 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Dekleratif Yapı Kullanarak İki Sayıyı Toplayan Android Java Uygulaması
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız. Yapılan hazırlıklar sonucunda kullanacağınız değişkenleri, yapacağınız işlemleri belirlemelisiniz. Daha sonra yapacağınız proje için bir isim belirleyip projeyi nereye kaydedeceğinizi tayin etmelisiniz. Şimdi bu işlemleri yapalım.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 25.09.2022 19:09:34 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Android Studio ve Software Development Kit(SDK) Kurulumu
Kurulumun bir sonraki aşamasında hangi bileşenlerin kurulacağının seçilebileceği onay kutularının bulunduğu pencere gelir. Bu pencerede Android Studio onay kutusu zorunlu olarak seçilidir ve işaret değiştirilemez ancak Android Virtual Device (Android Sanal Cihaz) isimli ikinci bileşenin kurulumu isteğe bağlıdır. Bu aşamada her iki onay kutusu da işaretliyken Next düğmesine tıklanır.
Kategorisi: Java 2 defa okundu
Tarih: 31.08.2022 09:08:15 Etiket: program programlama mobil programlama java android kurulumu 

Java Software Development Kit(JDK) Kurulumu
Mobil uygulama kavramı, taşınabilir cihazlar için kodlanmış yazılımlardır. Taşınabilir cihazlar veya mobil işletim sistemi kullanılan cihazlar denildiğinde ilk akla gelenler şunlardır:
Kategorisi: Java 1 defa okundu
Tarih: 31.08.2022 09:08:04 Etiket: programlama program mobil programlama java java kurulumu 

12345678910...