İçinde < JQuery > bilgisi geçen 683 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Core Mvc Projesinde User Model Validation Doğrulamalarını Client Tarafında Kontrol Etme
Daha önceki derslerimizde user model yapısına ait elemanlar için server tarafında veri doğrulama ve kısıtlamalarını anlatmıştık. Bu dersimizde ise input elemanlarına ait veri kontrollerini client tarafında gerçekleştireceğiz. ​
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 14:03:55 Etiket: core mvc client model validation 

Core Mvc Projesinde Kullanıcıdan Farklı Veri Alma Yöntemlerini Kullanarak Toplama İşlemini Gerçekleştirme
Core Mvc web uygulamalarında kullanıcıdan birden fazla yöntemle verileri alıp işleyebilirsiniz. Bu yöntemleri projedeki isteğinize göre seçip uygulayabilirsiniz. Ben bu yöntemlerin tamamını basit bir toplama işlemini gerçekleştirerek anlatmaya çalışacağım.
Kategorisi: c# Web 2 defa okundu
Tarih: 26.03.2024 14:03:33 Etiket: core mvc model binding post get controller 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama1
Şu ana kadar personel ve ilan bilgilerini sqlite veri tabanına kaydeden ve düzenleyen işlemleri sqlite yerel veri tabanını kullanarak core mvc teknolojisinde web projesi olarak tasarlamıştık. Bu uygulamada ise uzak sunucuda oluşturacağımız Sqlserver veri tabanını kullanarak core mvc web projesini tasarlayacağız. Projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:57 Etiket: core mvc template sqlserver controller 

Core Mvc Projesinde Otomobil Satışı Yapan Web Projesini Tasarlama1
Web projeleri admin ve kullanıcı paneli olarak en az iki yapıdan oluşur. Yönetici admin paneli aracılığıyla bilgileri düzenler. Kullanıcı düzenlenen bu bilgileri kendi ekranında görür. Bu uygulamamızda tasarım kısmıyla birlikte otomobil satış ilanı bilgilerini sqlite veri tabanı admin panel tarafında işlemeye çalışacağız. Vakit kaybetmeden projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 10:03:37 Etiket: core mvc sqlite design bootstrap jquery 

Core Mvc Uygulamasında Sanal Data Kullanarak Personel Bilgilerini İşleyen Web Projesi Oluşturma2
Personel bilgilerine ait sanal veritabanı bilgilerini web sayfasında görüntülemiştik. Burada dikkat ettiyseniz herhangi bir tasarım ve menü yapısı kullanmadık. Halbuki personel işlemlerini gerçekleştirmek için bir menü yapısına ve tasarımla farklı sayfaların gösterilmesine ihtiyaç vardır. Şimdi bu işlemleri gerçekleştirelim. Öncelikler şu sorulara cevap bulmaya çalışalım.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 12:03:42 Etiket: core mvc template layout 

Core Mvc Uygulamasında Sanal Data Kullanarak Personel Bilgilerini İşleyen Web Projesi Oluşturma1
Web projeleri admin ve kullanıcı paneli olarak en az iki yapıdan oluşur. Yönetici admin paneli aracılığıyla bilgileri düzenler. Kullanıcı düzenlenen bu bilgileri kendi ekranında görür. Bu uygulamamızda tasarım kısmıyla birlikte sanal veri yani geçici veri kullanarak personel bilgilerini admin panel tarafında işlemeye çalışacağız. Vakit kaybetmeden projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 10:03:18 Etiket: core mvc admin panel personel sanal data 

Core Mvc Uygulamalarında Sunucuya Dosya Yükleme
ASP.NET Core uygulamalarında bir form ile dosya yükleme (file upload) yapmak için formun enctype özelliği multipart/form-data olarak ayarlamak gerekir. Bu özellik ayarlandığında dosya içeriği form verileriyle birlikte sunucuya gönderilecektir.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 16:03:06 Etiket: core mvc file upload models views 

Öğrenci Bilgilerini Post Metoduyla Alan Core Mvc Uygulaması
POST metodunda formdan alınan bilgiler sunucuya tarayıcı tarafından Form Data olarak gönderilir. GET metodunun aksine Form Data bilgileri adres çubuğunda görünmez. Gönderilen bu bilgiler; ASP.NET Core uygulamalarında veri tabanına kaydetme, e-posta olarak gönderme, işlem yapma vb. amaçları doğrultusunda kullanılır.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 11:03:17 Etiket: core mvc post get model binding 

12345678910...