İçinde < sprites > bilgisi geçen 11 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Unity Programında Oyunlar İçin Login(Giriş) Sistemine Ait Tasarım İşlemleri
Bu yazı dizimizde unity programında kodlayacağınız tüm oyunlar için kullanabileceğiniz bir login sistemini anlatmak istiyorum. Burada login sistemine ait tasarım kısmını anlayacağız. Tasarım kısmına ait resimlerin, nesnelerin ve sahnelerin hazırlanmasını yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 10 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 11:05:56 Etiket: unity login c# 3d sqlserver connect image sprites username password 

Unity Programında Çalışma Zamanında Sunucuda İnternet Adresinden Resim Dosyasını Yükleme
Resim dosyalarını tasarım aşamasında sahneye eklediğiniz gibi çalışma zamanında da sahneye kodlar yardımıyla ekleyebilirsiniz. Bu uygulamamızda Unity programında internet adresinde yer alan bir resmi sahneye yükleme işlemini yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 17.04.2021 10:04:08 Etiket: unity resource load image sprites animasyon c# game local computer www 

Unity Programında Çalışma Zamanında Byte Dizisi Halinde Resim Dosyasını Yükleme
Resim dosyalarını tasarım aşamasında sahneye eklediğiniz gibi çalışma zamanında da sahneye kodlar yardımıyla ekleyebilirsiniz. Bu uygulamamızda Unity programında yerl bilgisayarda bulunan bir resmi byte dizisi halinde sahneye yükleme işlemini yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 0 defa okundu
Tarih: 16.04.2021 12:04:20 Etiket: unity resource load image sprites animasyon c# game local computer byte array 

Unity Programında Çalışma Zamanında Sunucuda Bulunan Klasörden Resim Dosyasını Yükleme
Resim dosyalarını tasarım aşamasında sahneye eklediğiniz gibi çalışma zamanında da sahneye kodlar yardımıyla ekleyebilirsiniz. Bu uygulamamızda Unity programında internet ortamında sunucuda yer alan bir resmi sahneye yükleme işlemini yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 16.04.2021 12:04:42 Etiket: unity resource load image sprites animasyon c# game local computer 

Unity Programında Çalışma Zamanında Resources Klasöründen Sprites Resim Dosyasını Yükleme
Hareketli resim dosyalarını tasarım aşamasında sahneye eklediğiniz gibi çalışma zamanında da sahneye kodlar yardımıyla ekleyebilirsiniz. Bu uygulamamızda Unity programında Resources klasörü içinde yer alan bir resmi sprite moda dönüştürdükten sonra sahneye yükleme işlemini yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 14.04.2021 16:04:34 Etiket: unity resource load image sprites animasyon c# game 

Unity Programında Çalışma Zamanında Resources Klasöründen Resim Dosyasını Yükleme
Resim dosyalarını tasarım aşamasında sahneye eklediğiniz gibi çalışma zamanında da sahneye kodlar yardımıyla ekleyebilirsiniz. Bu uygulamamızda Unity programında Resource klasörü içinde yer alan bir resmi sahneye yükleme işlemini yapmaya çalışacağız. Öncelikle 2D bir proje oluşturalım. Sahnemize bir adet RawImage ekleyelim. Assets klasörü içine bir adet Resource klasörü ekleyelim. Bu klasörünün içine Images klasörü ekleyelim. Ben yükleme işlemi için buradaki resim dosyasını kullanacağım
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 14.04.2021 16:04:08 Etiket: unity resource load image sprites animasyon c# game 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Sahneye Tuşla Ekleyip Kodlamasını Yapıyoruz
Bu oyunumuzda iki tane tuğla çeşidi kullanacağız. Biri tek hamlede kırılabilen tuğlalar olacak. Diğeri ise biraz daha sağlam tuğla olacak. Öncelikle Scripts klasörüne gelelim. BickScripts klasörü oluşturalım. Bu klasörün içine gelelim. İlk script dosyamız BrickController olsun. Daha sonra Sprites klasörü altında yer alan tuğlalardan bir tanesini sahnemize ekleyelim. Tuğlamızın ismini Brick olarak belirleyelim. Scale değerlerini 0.3, 0.3, 1 olarak belirleyelim. Box Collider 2D ekleyelim. Oluşturduğumuz sciprt dosyasına bu nesneye atalım.
Kategorisi: Unity 27 defa okundu
Tarih: 3.04.2021 15:04:09 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Yapıyoruz Sahneye Top Ekleyip Ayarlarını Yapıyoruz
Şimdi sahnemize top nesnesini ekleyelim. Bunun için Sprites klasörü içinde yer alan top nesnesini sahnemize ekleyelim. Scale değerlerini de 0.5, 0.5, 1 yapalım. Bu nesneye çarpışma alanı oluşturmak için Circle 2D Collider ekleyelim. Ayrıca Aşağıya doğru hareket etmesi için de RigidBody 2D ekleyelim.
Kategorisi: Unity 0 defa okundu
Tarih: 3.04.2021 13:04:49 Etiket: unity oyun c# animasyon 

12