İçinde < postman > bilgisi geçen 3 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
CRUD İşlemlerinde Swagger Kullanımı
Hazırlanan bir Restful yapıyı diğer programların ve platformların kullanabilmesi için belli başlı bazı özellikleri bilmesi gerekir. Url adresi, erişim metodu, bilgilerin hangi formatta ve hangi örüntüyle istendiği gibi birçok yöntemin programcıya verilmesi gerekir. Swagger paketi hazırlanan bir projede sözü ettiğimiz tüm bilgilerin hazırlanması için kullanılır. Hazırladığımız projede sağ tıklayıp Manage NuGet kısmına giriyoruz. NSwag.AspNetCore kütüphanesini projemize ekleyelim.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 10:05:10 Etiket: c# restful postman get post put delete swagger NuGet Package Manage 

Restful Http Get, Post, Put ve Delete İşlemlerini Veri Tabanı Üzerinde Gerçekleştirme
Bu uygulamamızda katmanlı yapıyı kullanarak veri tabanı işlemleri için web api metodlarını düzenlemeye çalışacağız. Yeni bir proje oluşturalım. İçeriisnde farklı projeler olacağı için Blank diyerek boş bir proje oluşturuyorum. İsmini UserIslemleri olarak belirleyelim. Şimdi en üst katmanı oluşturalım. İsmi UserFinder.Entities olan bir class projesi oluşturalım. Bu proje ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştireceğiz. Class ismini User olarak değiştirelim. Bu dosya ile veri tabanı içindeki alanları kontrol etmiş olacağız.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 09:05:01 Etiket: c# restful postman get post put delete migration rest web api User Control startup Manage NuGet Packages 

Restful Http Get, Post, Put ve Delete İşlemleri
Daha önceki derslerimizde Restful hakkında temel bilgileri vermiştik. Bu dersimizde ise restful için kullanılan temel yöntemleri bir uygulama üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Yeni bir proje oluşturalım. Projenin adının UserManagement.Api olarak verelim. Solution name kısmına ise UserManagement yazalım. Boş bir proje oluşturalım. Http5 sekmesini kaldıralım.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 17:05:26 Etiket: c# restful postman get post put delete