İçinde < startup > bilgisi geçen 24 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Visual Studio 2022 Programında Python Uygulamasını Yazma ve Çalıştırma
Konsol uygulaması, grafiksel kullanıcı arayüzünden çok, komut satırı penceresinde çalışan uygulamadır. Python programlama diliyle yazılan programın farklı platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışması gayet kolaydır. Bu dersimizde Visual Studio 2022 programını kullanarak Python uygulaması nasıl yazılır ve çalıştırılır, onu incelemeye çalışacağız. Fazla vakit kaybetmeden uygulamamızı yapalım.
Kategorisi: Python 3 defa okundu
Tarih: 18.11.2023 16:11:27 Etiket: programlama temelleri python toplama işlemi visual studio 2022 

Spire Kütüphanesini Kullanarak Word ve Pdf Belgesi Oluşturan c# Form Uygulaması
Masaüstü uygulamalarında projeden elde edilen sonuçların Word, Excel ya da Pdf olarak kaydedilmesi gerekebilir. Bu uygulamada önceden hazırlanmış bir Template kullanılarak form sayfasındaki bilgiler word ve pdf olarak kaydedilecektir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 10.04.2023 12:04:17 Etiket: spire word excel c# form template 

Çalışan Projenin Yeni Sürümünü Kontrol Edip Kuran c# Form Uygulaması
Projelerin yayınlanması için setup olarak paketlenip kurulması gerekir. Ancak projelere yeni özellikler eklediğimizde her dafasında projenin kaldırılıp kurulması zaman kaybına yol açar. Halbuki bunu projenin başlangıcında kontrol edebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için projenin yeni versiyonlarının internet ortamında yayınlanması gerekir. Biz burada ücretsiz olarak somee.com sitesinden yararlanacağız. Projeyi oluşturalım. Aşağıdaki kodları yazalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 24.12.2022 14:12:36 Etiket: setup project update project form project 

Form Sayfasındaki Bilgileri Word ve PDF Belgesi Olarak Gösterme
Ofis programları içinde yer alan ve kelime işlemci programları arasında en popüler olan Word programı, bir çok ortam yardımıyla rahatlıkla çalıştırılabilir ve elde edilen bilgiler belge olarak saklanabilir. Bu uygulamamızda Spire kütüphanesini kullanarak Word belgesi oluşturacağız. Adı, Soyadı, Adresi, Açıklama bilgilerini Form sayfasında oluşturup elde edilen bilgileri Word belgesine aktaracağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 8.11.2022 11:11:49 Etiket: c# word document write read 

Android Studio Programı Açılışta En Son Projeyi Açmasın Özelliğini Değiştirme
Android Studio programı çalıştırıldığında daha önce açılmış olan en son projeyi açar. Daha önce oluşturulan projelerin içinden ihityacımız olanı açmak istediğimizde projeye ulaşmamız zaman alacaktır. Açılışta hiçbir projenin açılmasını istemiyorsak aşağıdaki ayarı yapmamız gerekir.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 16.10.2022 18:10:53 Etiket: android studio startup project file settings 

Tetris Oyununu c# Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama15
Form sayfasında ses dosyası nasıl çalıştırılır. Ses dosyaları projeye nasıl eklenir. Ses dosyası nasıl çalar. Play komutu ne iş yapar. Stop komutu ne iş yapar. Pause komutu ne iş yapar. Wav uzantılı dosya hangi amaç için kullanılır.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 25.05.2022 18:05:15 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Tetris Oyununu c# Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama14
Tetris oyunumuza ait temel tüm işlemleri daha önceki makalelerde ayrıntılı bir şekilde anlattık. Şimdi oyunumuza değişik özellikler ekleyelim. Oyunumuza neler eklenebilir.
Kategorisi: c# Desktop 4 defa okundu
Tarih: 12.05.2022 19:05:03 Etiket: web tasarım ve programlama oyun c# kodlama sınav test tyt ayt 

Asp.Net Uygulamalarında Sweet Alert Mesaj Kullanımı
Sweet alert açık kaynak bir kütüphanedir. Web sayfalarında javascript komutu olan alert metodunu çok profesyonel bir şekilde kullanmanıza izin verir. Bu uygulamamızda sweet alert ile ilgili basit bir deneme yapacağız.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 16.04.2022 16:04:13 Etiket: youtube youtube sitesinden video nasıl indirilir download indir video ses mp3 tetris oyun web jquery 

123