İçinde < restful > bilgisi geçen 6 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Volley Kütüphanesini Kullanarak Get Metoduyla Sorgulama Yapan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda uzak sunuculara başlanmak için web service ya da restfull bir yapı kullanmanız gerekir. Bu uygulamada get metodunu kullanarak tablodan sorgulama yapacağız. Elde edilen sonucu mobil ekranında göstereceğiz.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 28.04.2023 08:04:33 Etiket: volley get android web service 

Hazırlanan Web Api Restful uygulamasına Unity Programından ulaşma
Web api uygulamaları tüm platformlardan bu metodlara ulaşılması için kullanılır. Özellikle veri tabanı işlemleri bu yöntemle yapılmaktadır. Böylece sunucu ve veri tabanı sunucusu meşgul edilmemiş olur. Ayrıca güvenlik kuralları tek elden kontrol edilmiş olur.
Kategorisi: Unity 5 defa okundu
Tarih: 20.05.2021 13:05:06 Etiket: unity web api oyun c# animasyon 

CRUD İşlemlerinde Swagger Kullanımı
Hazırlanan bir Restful yapıyı diğer programların ve platformların kullanabilmesi için belli başlı bazı özellikleri bilmesi gerekir. Url adresi, erişim metodu, bilgilerin hangi formatta ve hangi örüntüyle istendiği gibi birçok yöntemin programcıya verilmesi gerekir. Swagger paketi hazırlanan bir projede sözü ettiğimiz tüm bilgilerin hazırlanması için kullanılır. Hazırladığımız projede sağ tıklayıp Manage NuGet kısmına giriyoruz. NSwag.AspNetCore kütüphanesini projemize ekleyelim.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 10:05:10 Etiket: c# restful postman get post put delete swagger NuGet Package Manage 

Restful Http Get, Post, Put ve Delete İşlemlerini Veri Tabanı Üzerinde Gerçekleştirme
Bu uygulamamızda katmanlı yapıyı kullanarak veri tabanı işlemleri için web api metodlarını düzenlemeye çalışacağız. Yeni bir proje oluşturalım. İçeriisnde farklı projeler olacağı için Blank diyerek boş bir proje oluşturuyorum. İsmini UserIslemleri olarak belirleyelim. Şimdi en üst katmanı oluşturalım. İsmi UserFinder.Entities olan bir class projesi oluşturalım. Bu proje ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştireceğiz. Class ismini User olarak değiştirelim. Bu dosya ile veri tabanı içindeki alanları kontrol etmiş olacağız.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 09:05:01 Etiket: c# restful postman get post put delete migration rest web api User Control startup Manage NuGet Packages 

Restful Http Get, Post, Put ve Delete İşlemleri
Daha önceki derslerimizde Restful hakkında temel bilgileri vermiştik. Bu dersimizde ise restful için kullanılan temel yöntemleri bir uygulama üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Yeni bir proje oluşturalım. Projenin adının UserManagement.Api olarak verelim. Solution name kısmına ise UserManagement yazalım. Boş bir proje oluşturalım. Http5 sekmesini kaldıralım.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 17:05:26 Etiket: c# restful postman get post put delete 

Verilen Mesajı Görüntüleyen Restful Uygulamasını Oluşturma
Yaptığınız bir çalışmanın tüm paltformlarda çalışmasnı istiyorsak Microsoft bize Core ile birlikte Restful bir Web Api ortamını sunmaktadır. Bu yapı aslında MVC uygulaması gibi düşünülebilir. Core 3.1 ile birlikte siz istediğiniz yapıyı projenizde kullanabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden Visual Studio 2019 uygulamasını açalım. Burada Asp.NetCore Empty template yapısını seçelim. Projenin ismi aynı kalabilir. Create deyip uygulamamızı başlatalım.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 13:05:19 Etiket: c# controller restful web programlama platform windows unix