İçinde < problemi tanıma > bilgisi geçen 22 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Problem Çözme Süreci
Sabah okula gitmek için bindiğiniz otobüsün arıza yapması, teslim tarihi gelmiş olan ödevinizi evde unutmanız veya siz evde değilken gelen kargo görevlisinin sizi evde bulamamış olması bir problem midir? Sizin için bunlar birer problemse nasıl çözülebilir?
Kategorisi: Yazılım 6 defa okundu
Tarih: 20.06.2022 15:06:48 Etiket: problem problemi tanıma problemi çözüm yolları 

Problem nedir?
Problem nedir. Nasıl tanımlanır. Problemi tanıma yolları nedir. Problem nasıl çözülür. Problem nasıl tanımlanır. Problem çözümünde nelere dikkat edilir. Problem örnekleri nelerdir.
Kategorisi: Yazılım 4 defa okundu
Tarih: 20.06.2022 14:06:11 Etiket: problem problem nedir algoritma problemi tanıma yolları 

Karenin çevresini hesaplayan programa ait algoritmanın hazırlanması
Problemi tanıma basamağında belrilenen formül ve çözüm aşamaları basamaklandırılarak yazılmalıdır. Bu işlemi yaparken programlamaya ait komutların türkçesi kullanılarak işlem basitleştirilir. Şimdi algoritmayı oluşturalım.
Kategorisi: Algoritma 25 defa okundu
Tarih: 9.04.2021 11:04:35 Etiket: algoritma kare karenin çevresi üçgenin çevresi dikdörtgenin çevresi tyt ayt 

Dikdörtgenin çevresini hesaplayan programa ait algoritmanın hazırlanması
Problemi tanıma basamağında belrilenen formül ve çözüm aşamaları basamaklandırılarak yazılmalıdır. Bu işlemi yaparken programlamaya ait komutların türkçesi kullanılarak işlem basitleştirilir. Şimdi algoritmayı oluşturalım.
Kategorisi: Algoritma 14 defa okundu
Tarih: 8.04.2021 16:04:34 Etiket: algoritma dikdörtgenin çevresi üçgenin çevresi excel koşullu biçimlendirme 

Program Yazmada İzlenecek Adımlar
Bir programcı kendisine verilen bir sorunu önce kendi kafasında çözmedikçe, çözüm yollarını ve basamaklarını belirlemedikçe, program yazmaya başlamamalıdır. Öncelikle problemin baştan sona çözümünü öyle ya da böyle tasarlamalı, ayrıntılara girmeden, sonucu görmelidir. Aksi takdirde ayrıntılar içinde boğulur. Hedefe ulaşma konusunda şüpheye düşer. Kendi öz güvenini yitirir. Bu amaçla bilgisayar ortamında program yazarken aşağıdaki temel aşamaları yerine getirmeli, her bir aşama için sonuç üretmelidir. Bu aşamaları şöyle sıralayabiliriz.
Kategorisi: Yazılım 3 defa okundu
Tarih: 7.02.2019 14:02:32 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

Verilen taban ve yükseklik değerlerini kontrol ederek paralelkenarın alanını bulan programa ait problemi tanıma işlemleri
Taban kenarı ve yüksekliği verilen paralel kenarın alanını hesaplayan programa ait probelmin analizinin yapalım. Burada ayrıca girilen taban kenarının ve yüksekliğin negatif veya sıfır olmaması gerekiyor. Şimdi işlem basamaklarını belirleyelim.
Kategorisi: Problemin Analizi 2 defa okundu
Tarih: 6.10.2023 10:10:06 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama İş Güvenliği İşçi Sağlığı Asgari Ücret Ne Kadar Oyun İndir Camtasia İndir Server 2008 Görev Yöneticisi Gruop Policy Grup Yöneticisi 

Verilen kenar uzunluklarını kontrol ederek dikdörtgenin alanını bulan programa ait problemi tanıma işlemleri
Dikdörtgenin alanını bulmak için kısa ve uzun kenarların bilinmesi gerekir. Bu kenarların çarpımı dikdörtgenin alanını oluşturur. Ancak verilen bu kenarların kontrol edilmesi isteniyor. Girilen kenarın negatif sayı yada sıfır olmaması gerekiyor. Bu bilgilere göre problemin analizini gerçekleştirelim.
Kategorisi: Problemin Analizi 2 defa okundu
Tarih: 11.01.2019 04:01:34 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama İş Güvenliği İşçi Sağlığı Asgari Ücret Ne Kadar Oyun İndir Camtasia İndir Server 2008 Görev Yöneticisi Gruop Policy Grup Yöneticisi 

Eleman sayısı verilen bir kümenin alt kümelerini bulan programa ait problemi tanıma işlemleri
Kümeler konusuna ait bu soruda küme ile ilgili matematiksel işlemleri bilmeli, kullanılacak formülleri bir yerlere not etmeliyiz. Alt kümeyi hesaplarken kullanılabilecek en basit yöntem eleman sayısının karesini almaktır. Şimdi problemin analizi basamaklarını inceleyelim.
Kategorisi: Problemin Analizi 1 defa okundu
Tarih: 1.01.2019 04:01:11 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama İş Güvenliği İşçi Sağlığı Asgari Ücret Ne Kadar Oyun İndir Camtasia İndir Server 2008 Görev Yöneticisi Gruop Policy Grup Yöneticisi 

123