İçinde < programlama > bilgisi geçen 2927 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Programlama Temelleri Dersi İkinci Dönem İkinci Yazılı Çalışma Soruları
Programlama temelleri dersi sınav soruları nelerdir. Programlama temelleri dersine ait açık uçlu sınav soruları nelerdir. Programlama temelleri dersi ikinci dönem ikinci yazılı sınav soruları nelerdir.
Kategorisi: Python 17 defa okundu
Tarih: 15.04.2024 14:04:31 Etiket: programlama temelleri python yapay zeka 

Klavyeden Girilen İki Sayıyı Toplayan Programı Visual Studio 2022 Programında Web Sayfası Olarak Kodlayınız
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 17.03.2024 14:03:59 Etiket: core mvc klasik aspx sayıları toplama 

Ekrana Yıldız Üçgen Çizen Uygulamayı Fonksiyon Tanımlayarak Yapan Python Uygulaması
Fonksiyonlar programlamanın bel kemiğini oluşturur. Bu uygulamada belirtilen sayıda * oluşturarak ekranda yıldız üçgen yapacağız. Bu işlemlerin hepsini fonksiyon tanımlayarak yapmaya çalışacağız. İşte kodlar:
Kategorisi: Python 1 defa okundu
Tarih: 4.03.2024 09:03:55 Etiket: python def 

Python Programlama Dilinde Fonksiyon Tanımlama
Parantezler arasına fonksiyona gönderilecek parametreler yazılır, eğer fonksiyonumuz parametre almıyorsa parantez araları boş bırakılır. Tanım sonuna iki nokta üst üste konarak alt satırdan itibaren kod bloğunun başladığı belirtilir.
Kategorisi: Python 16 defa okundu
Tarih: 4.03.2024 09:03:42 Etiket: python def fonksiyon tanımlama 

Python Programlama Dilinde Gömülü Fonksiyonların ve Modüllerin Kullanımı
Programlama dili ile temel işlemleri yerine getiren birçok fonksiyon hazır ve tanımlanmış olarak gelir. Şu ana kadar kullanılmış olan print, input, type, int, float, str gibi fonksiyonlar programlama dili içinde gömülüdür. Gömülü fonksiyonlar, geliştiricileri tarafından programlama dili içine gömülmüş ve tanımlamaya gerek kalmadan kullanılabilen fonksiyonlardır. Gömülü fonksiyonlarda tek yapılması gereken fonksiyonu çağırmak ve kullanmaktır.
Kategorisi: Python 10 defa okundu
Tarih: 1.03.2024 16:03:21 Etiket: python gömülü fonksiyonlar print pow 

Python Programlama Dilinde Fonksiyon
Bir bilgisayar programı yazılırken bazı işlemlerin programın farklı yerlerinde sürekli tekrarlanması gerekebilir. Örneğin arazi hesapları ile ilgili bir program yazılıyorsa sık sık geometrik şekillerin alanı hesaplanmak zorunda kalınabilir. Her gerektiğinde alan hesabı işlemini yerine getiren kodları yazmak hem programcının iş yükünü hem de hata yapma olasılığını arttırır. Bu nedenle programcılar, sık tekrarlanan işler için aynı kodu defalarca yazmak yerine, işlemi yerine getiren kod bloğunu yazıp adlandırarak ihtiyaç hâlinde bu adla basit bir şekilde çağırıp kullanmayı tercih ederler.
Kategorisi: Python 12 defa okundu
Tarih: 1.03.2024 16:03:04 Etiket: python def fonksiyon 

Lets Explain the Differences Between Net and Core by Adding
Microsoft programcıların web projelerinde kullanabileceği iki farklı teknolojiyi geliştirmiştir. Bunlar .Net Framework ve Core. Net Framework statik olarak windows işlwtim sisteminde çalışmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak c#, Vb.net ve f# programlama dillerini web projesinde kullanabilirsiniz. Core teknolojisinde ise c# dilini html sayfalarında bile kullanma imkanına sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız uygulamalar tüm platformlarda hatasız bir şekilde çalışacaktır. Şimdi lafı uzatmadan bu iki platformu anlayabilmek için toplama işlemini her iki teknolojide gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 18.02.2024 15:02:24 Etiket: core net framework c# visual studio 2022 

Programlama Temelleri Dersi İkinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Programlama temelleri dersi sınav soruları nelerdir. Programlama temelleri dersine ait açık uçlu sınav soruları nelerdir.
Kategorisi: Python 7 defa okundu
Tarih: 4.03.2024 17:03:33 Etiket: programlama temelleri python yapay zeka 

12345678910...