İçinde < web form > bilgisi geçen 20 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Klavyeden Girilen İki Sayıyı Toplayan Programı Visual Studio 2022 Programında Web Sayfası Olarak Kodlayınız
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 17.03.2024 14:03:59 Etiket: core mvc klasik aspx sayıları toplama 

Lets Explain the Differences Between Net and Core by Adding
Microsoft programcıların web projelerinde kullanabileceği iki farklı teknolojiyi geliştirmiştir. Bunlar .Net Framework ve Core. Net Framework statik olarak windows işlwtim sisteminde çalışmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak c#, Vb.net ve f# programlama dillerini web projesinde kullanabilirsiniz. Core teknolojisinde ise c# dilini html sayfalarında bile kullanma imkanına sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız uygulamalar tüm platformlarda hatasız bir şekilde çalışacaktır. Şimdi lafı uzatmadan bu iki platformu anlayabilmek için toplama işlemini her iki teknolojide gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 18.02.2024 15:02:24 Etiket: core net framework c# visual studio 2022 

Get Metoduyla Tablodan Veri Çeken c# Web Uygulaması
Web sayfalarında veri tabanından bilgi çekmek için get ya da post metodu kullanılır. Bu uygulamada Uyeler tablosunda belirtilen koda ait bilgileri json yapısında web sayfasında göstermeye çalışacağız.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 1.05.2023 13:05:33 Etiket: get post volley json 

Asp.Net Core Nedir
Microsoft tarafından geliştirilen ve platformdan bağımsız olarak geliştirilip host edilebilen açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Cross platform ortamı sunar. Sadece Windows işletin sistemi altında değil, farklı işletim sistemlerinde de proje geliştirme imkanı sunmaktadır. Core yapısıyla ilgili şunları söyleyebiliriz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 2.10.2022 16:10:58 Etiket: visual studio core mvc new project web form 

Visual Studio 2022 Programında Asp.Net Core Web Projesi Oluşturma
Microsoft tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için Core teknolojisini piyasaya sürmüştür. Açık kaynak olan bu proje vasıtasıyla MVC ve Razor kullanımını ekleyebilir, yeni teknolojileri kullanabiliriz. Şimdi yeni bir proje oluşturalım.
Kategorisi: c# Web 15 defa okundu
Tarih: 11.02.2024 11:02:40 Etiket: visual studio core mvc new project web form 

Web Kullanıcı Kontrolleri Tasarlama
Web kullanıcı kontrollerinin tasarım sayfası, klasik ASP.NET sayfalarına benzerlik göstermektedir. Bu nedenle web kullanıcı kontrolleri tasarlamanın klasik ASP.NET sayfalarını tasarlamaktan bir farkı yoktur.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 6.04.2022 12:04:15 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

Web Kullanıcı Kontrolleri
Kullanıcı kontrolleri bir içeriğin birden fazla sayfada kullanılmasına olanak sağlar. Bir web sayfasına eklenerek içerik sağlar ve içeriğin yönetiminin tek bir yerden yapılmasını sağlar. Web kullanıcı kontrolleri sunucu taraflı çalışan bir form içermezler. Bu nedenle çalışmak için mutlaka sunucu taraflı çalışan bir web formun içine eklenmelidir.
Kategorisi: c# Web 1 defa okundu
Tarih: 6.04.2022 12:04:44 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

Asp.Net Uygulamalarında Güncel Saati Timer Nesnesiyle Gösterme
Web sayfalarında genellikle güncel saati gösterme uygulamasıyla karşılaşırsınız. Güncel saat sunucuyu yormasın diye javascipt kodlarıyla bulunur. Asp.Net uygulamalarında da javascirpt kullanmadan Timer nesnesiyle güncel saati gösterebilirsiniz. Ancak şunu hatırlatmakta yarar vardır. Timer nesnesi belirtilen süre aralıklarında sürekli çalışan kod parçacıklarını içinde barındırdığı için sunucuyu yoracaktır. Ancak bazı durumlarda timer nesnesini kullanma ihityacı hissedebilirsiniz.
Kategorisi: c# Web 6 defa okundu
Tarih: 3.04.2022 15:04:28 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

123