İçinde < arttırma > bilgisi geçen 26 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234
 
Sanal Fabrika
Ticari sanal fabrika yazılımları (CAMTech, NTU gibi) ile fabrikadaki sistematik yapının daha kolay, fabrikada olası problemlere karşı çözüm üretmenin ise kullanıcılar için daha yalın hâle getirilmesi sağlanmaktadır. Fabrika yazılımlarında yapılan güncellemeler aracılığıyla da fiziksel uyum ile yazılım arasındaki iyileştirmeler yapılmaktadır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 22.10.2023 13:10:45 Etiket: btt sanal fabrika dijital ikiz 

İkinci Sanayi Devrimi
1870 yılında başlayan ikinci sanayi devrimi, teknoloji devrimi olarak da bilinir. Teknolojideki ilerlemelerle birlikte sanayide montaj hatları oluşturulup ürünlerin bölümlere ayrılarak üretilmesi yani seri üretime geçilmesinin topluma katkılarını kapsamaktadır. Bu devrimde ortaya çıkan kavramlar; elektrik teknolojisi, çelik, petrol, montaj hatları ve seri üretimdir.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 2 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:37 Etiket: btt ikinci sanayi devrimi 

RecyclerView ve CardView Kullanarak Havaalanlarını Listeleyen Android Java Uygulaması
RecyclerView ListView gibi verilerinizi düzenli bie şekilde listelemek için kullanılır. Ancak bu nesne hem programın performansını hem de görünürlüğünü arttırmaktadır. Daha doğrusu ListView ile ilgili tüm olumsuzlukları bu nesneyle rahatlıkla avantaja dönüştürebilirsiniz.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 15.04.2023 14:04:30 Etiket: recyclerview cardview customadapter android 

Bir Sabit Sayıyı Arttıran ve Azaltan Uygulamayı Button Yardımıyla Gerçekleştiren Form Uygulaması
Belli bir sayı örüntüsü yardımıyla sabit değerler değişik değerler alabilir. Matematikte kullanılan sayı örüntüleri sayaç yöntemine uygun örnekelrdir. 15 sayısını birer birer arttıran veya azaltan bir örüntüyü dikkate alalım. Eklerseniz 5 sayısı 6, 7, 8, 9, ...; çıkarırsanız 5 sayısı 4, 3, 2, ... değerlerini alır. Bu uygulamamızda butonlar yardımıyla bu işlemi gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:07 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Nesne Tabanlı Programlama Dilinde Döngüler
Programda belirli kodların tekrar tekrar çalıştırılmasını sağlayan yapılara döngü denir. Duruma göre aynı kod 2 kez çalıştırılabileceği gibi 200 kez hatta 2000 kez de çalıştırılabilir. Böyle durumlarda program yazmak zorlaşacak, zaman alacak ve programın kod yapısı karmaşıklaşacaktır. Örneğin 1000 adet ürün arasından girilen barkod numarasına ait ürünün bilgilerini getirmek için 1000 adet if komutu kullanmak yerine döngü ifadesi içinde sadece bir tane if komutu kullanılabilir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:35 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Fazladan İlave Puan Verdirme İşlemini Yapıyoruz
Şimdi der yeşil tuğlalar kırıldıkça puan arttıran bir uygulama yapalım. Öncelikle Balls klasörü içinde yer alan topumuzu sahneye ekleyelim. Farenin sağ tuşuna basarak Unpack Prefab yapalım. Böyle yaptığımızda sahnedeki top ile prefab klasrörü içindeki top ayrı nesneler olacaktır. Bu topun ismini de skorUpBall olarak değiştiriyorum. Topumuz maviydi. Farklı top kullanmak istediğim için internetten indirdiğim topu sprite kısmına taşıyıp bırakıyorum.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 5.04.2021 16:04:46 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Puan Kazandıkça Yeni Haklar Veriyoruz
Bu uygulamamızda oyuncu tuşlaları kırdığında bazı tuğlalar içinden top çıkmasını sağlayacağız. Oyuncu bu topları topladığı zaman yeni haklar kazanmasını sağlayacağız. Öncelikle tuğlanın içinden çıkacak topları çizelim ya da internetten bunun için top nesnesi indirelim. Ben internetten top nesnesini indirdim. Png klasörünün içine attım. Öncelikle sahneye eklediğimiz topun paddle ile çarpışması gerekiyor.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 5.04.2021 16:04:41 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Arttırma ve Azaltma Operatörleri
Bununla birlikte, bir değişkeni 1 artırmak oldukça yaygındır. Sadece bu amaç için ayrı bir işleç olan ++ işleci de kullanılabilir. sayac değişkenini 1 artırmak için aşağıdaki ifade kullanılabilir:
Kategorisi: Unity 0 defa okundu
Tarih: 3.03.2021 21:03:34 Etiket: unity oyun c# animasyon 

1234