İçinde < döngüler > bilgisi geçen 6 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Bir Sabit Sayıyı Arttıran ve Azaltan Uygulamayı Button Yardımıyla Gerçekleştiren Form Uygulaması
Belli bir sayı örüntüsü yardımıyla sabit değerler değişik değerler alabilir. Matematikte kullanılan sayı örüntüleri sayaç yöntemine uygun örnekelrdir. 15 sayısını birer birer arttıran veya azaltan bir örüntüyü dikkate alalım. Eklerseniz 5 sayısı 6, 7, 8, 9, ...; çıkarırsanız 5 sayısı 4, 3, 2, ... değerlerini alır. Bu uygulamamızda butonlar yardımıyla bu işlemi gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:07 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Nesne Tabanlı Programlama Dilinde Döngüler
Programda belirli kodların tekrar tekrar çalıştırılmasını sağlayan yapılara döngü denir. Duruma göre aynı kod 2 kez çalıştırılabileceği gibi 200 kez hatta 2000 kez de çalıştırılabilir. Böyle durumlarda program yazmak zorlaşacak, zaman alacak ve programın kod yapısı karmaşıklaşacaktır. Örneğin 1000 adet ürün arasından girilen barkod numarasına ait ürünün bilgilerini getirmek için 1000 adet if komutu kullanmak yerine döngü ifadesi içinde sadece bir tane if komutu kullanılabilir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:35 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Nesne Tabanlı Programlamada İç İçe Döngüler
Bir döngü yapısının içine başka bir döngü yapısının yerleştirilmesiyle elde edilen yapıya iç içe döngü (nested loop) adı verilir. Java dilinde, if deyimlerini herhangi bir derinliğe kadar iç içe kullanmak nasıl mümkünse, döngü deyimlerini de iç içe kullanmak olasıdır. Şu kural iç içe döngüler için daima geçerlidir:
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 7.05.2020 13:05:27 Etiket: How to programmatically add controls to Windows forms at run time by using Visual C# Python Linq Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Java Programlama Dilinde İç İçe Döngüler
Bir döngü yapısının içine başka bir döngü yapısının yerleştirilmesiyle elde edilen yapıya iç içe döngü (nested loop) adı verilir. Java dilinde, if deyimlerini herhangi bir derinliğe kadar iç içe kullanmak nasıl mümkünse, döngü deyimlerini de iç içe kullanmak olasıdır. Şu kural iç içe döngüler için daima geçerlidir:
Kategorisi: Java 19 defa okundu
Tarih: 28.05.2019 11:05:54 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Programlama Dersleri BootStrap jquery Gmail Gmail Kaydol Gmail Hesabı Oluştur Oyun Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama Camtasia İndir Oyun İndir Sql Server Fatih Eğitim Projesi Akıllı Tahta Programı Etkileşimli Tahta Uygulamaları 

Akış Diyagramında Döngüler
Hem programın kısalmasını hem de programın anlaşılabilirliğini artıran döngüler iyi tasarlanmazsa, programın sonsuz döngüye girmesine yol açar. Akış diyagramlarında da dikkatli bir şekilde kullanılması gerekir. Döngüleri akış diyagramlarında tanımlamak için 3 tane şekil kullanılır.
Kategorisi: Akış Diyagramı 4 defa okundu
Tarih: 9.05.2019 13:05:18 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Algoritmada Kullanılan Döngüler
Verilen bir problemin içerisinde yer alan işlemler birden fazla tekrar edilmesi gerektiğinde kaç defa tekrar edildiğini bulmak için saymamız gerekir. Sayma işlemi, başlangıç değerinden başlar ve EĞER karar yapısında belirlenmiş koşul ile sorgulanır. Sayaç artışında koşul sağlanmamış ise program akışı GİT komutu ile başlangıç değerine gider. Döngüler, sayaç mantığı ile yapılan işlemleri otomatik olarak yapan yapılardır. Döngülerde de bir başlangıç sayısı artış değeri ve koşul vardır.
Kategorisi: Algoritma 0 defa okundu
Tarih: 9.05.2019 13:05:48 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar