İçinde < döngü > bilgisi geçen 67 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123456789
 
Programatik Olarak Oluşturulan Menü Elemanları Döngüyle Alıp Tüm Aktivitelerde Çalıştıran Android Java Uygulaması
Menü emelamlarını sadece bir uygulama penceresinde tanımladığınızda diğer aktiviteler açıldığında menü elemanı görüntülenmez. Bu uygulamada programatik olarak menü elemanlarını başka bir activitede oluşturup activiteler değiştiğinde menü elemanlarını göstreceğiz.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 14.05.2023 14:05:54 Etiket: menu android 

Visual Studio 2022 Programında Formu Animasyonla Kapatan Uygulama
Form sayfaları kapatılırken close(), proje kapatılırken exit() metodu kullanılır. Ancak kapatma işlemi hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu uygulamamızda formu aşağıdan yukarıya doğru yavaş yavaş yok ederek kapatmaya çalışacağız. Bu işlemi gerçekleştirmek için hem sayaç yöntemini hem de döngüleri kullanacağız.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 17.10.2022 08:10:40 Etiket: visual studio 2022 form sayaç döngü for while 

Bir Sabit Sayıyı Arttıran ve Azaltan Uygulamayı Button Yardımıyla Gerçekleştiren Form Uygulaması
Belli bir sayı örüntüsü yardımıyla sabit değerler değişik değerler alabilir. Matematikte kullanılan sayı örüntüleri sayaç yöntemine uygun örnekelrdir. 15 sayısını birer birer arttıran veya azaltan bir örüntüyü dikkate alalım. Eklerseniz 5 sayısı 6, 7, 8, 9, ...; çıkarırsanız 5 sayısı 4, 3, 2, ... değerlerini alır. Bu uygulamamızda butonlar yardımıyla bu işlemi gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:07 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Nesne Tabanlı Programlama Dilinde Döngüler
Programda belirli kodların tekrar tekrar çalıştırılmasını sağlayan yapılara döngü denir. Duruma göre aynı kod 2 kez çalıştırılabileceği gibi 200 kez hatta 2000 kez de çalıştırılabilir. Böyle durumlarda program yazmak zorlaşacak, zaman alacak ve programın kod yapısı karmaşıklaşacaktır. Örneğin 1000 adet ürün arasından girilen barkod numarasına ait ürünün bilgilerini getirmek için 1000 adet if komutu kullanmak yerine döngü ifadesi içinde sadece bir tane if komutu kullanılabilir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 14:10:35 Etiket: arttırma azaltma sayaç döngüler if for 

Arduino Uno Kart İle Altı Ledi For Döngüsüyle Yakma Uygulamasını TinkerCAD Platformunda Yapma
Şimdi Arduino kart ile 6 ledi sırayla yakma işlemini gerçekleştirelim. Led sayısı çoğaldıkça kodlar sürekli tekrar edecek gereksiz bellekte yer kaplayacaktır. Bu sorunu çözmek için kodları for döngüsüyle düzenleyeceğiz. Gerekli malzemeler, devre şeması ve kodlama işlemleri uygulamanın gerçekleştirilmesi için kullanılacak adımları oluşturur.
Kategorisi: Arduino 3 defa okundu
Tarih: 6.10.2021 11:10:41 Etiket: tinkercad devre simulasyonu kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler Mikrodenetleyici mikroişlemci 

Python Dilinde For Döngüsü Kullanımı
For döngüsünde indis değeri yukarıdan aşağıya doğru ayarlandığında mutlaka azalış miktarı belirlenmelidir. Aksi takdirde indis değeri elde edilmez. Aşağıdaki uygulamanın sonucunu bulun bakalım.
Kategorisi: Proje Tanıtımı 0 defa okundu
Tarih: 20.09.2020 09:09:18 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Python Dilinde While Döngüsünde Else Kullanımı
While döngüsünde else ifadesini de kullanabilirsiniz. Böylece bu döngüyü if ifadesi gibi kullanabilirsiniz. Bu da programcıya esneklik kazandırır. Aşağıdaki uygulamanın sonucunu bulun bakalım.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 20.09.2020 08:09:56 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Lothar Collatz İsimli Alman Matematikçinin Hipotezini While Döngüsüyle Yapan Python Uygulaması
1937 de, Lothar Collatz adlı bir Alman matematikçi, aşağıdaki şekilde açıklanabilecek ilginç bir hipotez (hala kanıtlanmamıştır) formüle etti:
Kategorisi: Python 11 defa okundu
Tarih: 8.07.2020 10:07:11 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

123456789