İçinde < Paket programlar > bilgisi geçen 23 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Scratch Programında Kuklaya Daire Çizdiren Uygulama
Kalemin her adımda 1 adım (pixel) ilerleyip 1 derece dönmesi ve bunu 360 defa tekrar etmesi için Kontrol ve Hareket bloklarından yararlanarak kalemi bastır komutunun altına blok kodlarını yerleştiriniz
Kategorisi: Scratch 6 defa okundu
Tarih: 7.10.2023 14:10:14 Etiket: scratch daire 

Scratch Programında Koordinat Düzleminde Renkli Kare Çizimi Nasıl Yapılır
Yeşil bayrağa tıklandığında koordinat düzleminin (100,100) noktasından başlayarak 200x200 pixel(adım) ölçülerinde ve her kenarı farklı renk olan bir kare çizdiren uygulamayı yapalım.
Kategorisi: Scratch 1 defa okundu
Tarih: 6.10.2023 16:10:01 Etiket: scratch koordinat düzlemi 

Seçilen Resmi Arkaplan Olarak Ayarlayan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda resimlerin üzerinde değişik amaçlar için işlemler yapılmaktadır. Bunlardan biri de seçilen resmin arkaplan olarak ayarlanmasıdır.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 28.05.2023 15:05:48 Etiket: wallpaper android 

Android Studio Programında Drawable Image Dosyasını Bitmap Yapma
BitMap resimler üzerinde farklı değişiklikler yapılması için kullanılan resim formatıdır. Bu uygulamada drawable içinde yer alan bir image dosyasını bitmap hale getirip kullanacağız.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 1.04.2023 13:04:43 Etiket: android bitmap 

Android Studio Programıyla Cep Telefonunu Kablosuz Olarak Eşleştirme
Android Studio programıyla yapılan uygulamaların görüntüsünün elde edilebilmesi için ya sanal bir emülatöre ya da canlı bir telefona ihtiyaç vardır. Bazı uygulamaların denenebilmesi için canlı telefonun olması gerekir. Telefonu titretme, sallama, numarayı arama, mesaj atma gibi işlemlerin yapılabilmesi için canlı bir telefona ihtiyaç vardır. Telefonunuzu emülatör olarak kullanmak istiyorsanız bu işlemi kablolu ya da kaplosuz yapabilirsiniz. Her defasında yanınızda kablonun taşınması, telefonun kablonun uzunluğu kadar yerde bulunması gibi sıkıntılar yüzünden Andorid Studio ile telefon arasındaki eşleştirme işleminin kablosuz yapılmasında fayda vardır.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 16.03.2023 13:03:08 Etiket: mobil android studio eşleştirme pair device using wifi 

Tombala Oyununu Yapan Uygulamayı c# Dilinde Kodlama1
Özellikle yılbaşı gecelerinde evlerimizde sürekli oynadığımız tombala oyununu yapmaya çalışacağız.Oyunu kodlamadan önce tombalaya ait olan kartlardan birine bakalım. Burada yer alan seçenekleri dikkatli bir şekilde incelemeliyiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 31.12.2021 16:12:47 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

c# Programında Resmi Eşit Parçalara Bölme
Özellikle oyun programları tasarlarken kullanılan deyimlerden biri de sprite ifadesidir. Aynı amaç için kullanılan resimlerin eşit büyüklükte ve aralıkta tek resim altında saklanmasını sağlar. Böyle bir resmi parçalara bölüp her bir parçanın ayrı ayrı kaydedilmesini isteyebilirsiniz. Ya da bütün bir resmi parçalayarak tekrar birleştirilmesi işlemini oyunla geçekleştirmek isteyebilirsiniz. Ya da bir resmi parçalayıp parçalardan bazılarının yerine yeni parçalar ekleyebilirsiniz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 10.04.2021 13:04:15 Etiket: c# slice divide slice sprite unity game puzzle 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Puan Kazandıkça Yeni Haklar Veriyoruz
Bu uygulamamızda oyuncu tuşlaları kırdığında bazı tuğlalar içinden top çıkmasını sağlayacağız. Oyuncu bu topları topladığı zaman yeni haklar kazanmasını sağlayacağız. Öncelikle tuğlanın içinden çıkacak topları çizelim ya da internetten bunun için top nesnesi indirelim. Ben internetten top nesnesini indirdim. Png klasörünün içine attım. Öncelikle sahneye eklediğimiz topun paddle ile çarpışması gerekiyor.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 5.04.2021 16:04:41 Etiket: unity oyun c# animasyon 

123