İçinde < ortaokul > bilgisi geçen 7 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Okullarda Bulunan Öğrenci Sayılarını ViewBag Kullanarak Listeleyen Core Mvc Uygulaması
Tablolar web sayfalarının en önemli özelliklerindendir. Tabloları tasarlamak için css özelliklerini kullanabilirsiniz. Html5 etiketlerinin yeni gelen özellikleriyle tablo tasarımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu uygulamamızda okulların isimlerini ve kız-erkek öğrenci sayılarını listeleyeceğiz. Bu işlemleri Core Mvc teknolojisini kullanarak yapacağız.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 22.02.2024 12:02:42 Etiket: core mvc controller bootstrap table view viewbag 

Visual Studio 2022 Programında Verilen Bir Sayının Karesini Bulan Python Uygulamasını Yazma ve Çalıştırma
Yeni bir python dosyası eklemek için Module1 projesi üzerinde farenin sağ tuşuna basalım. Ekrana gelen içerik menüsünden New Item komut grubunu seçelim. Python uygulamasında kullanabileceğimiz şablonlar ekranda görüntülenir. Bu şablonlardan Empty Python File dosyasını seçelim. Ekranın altında yer alan metin kutusundan dosyanın ismini belirleyelim. Biz karesini alma işlemini gerçekleştireceğimiz için dosya ismi olarak karesiniAlma.py yazıyoruz. Add diyerek dosyamızı projeye ekleyelim. Ekrana boş bir dosya gelecektir. Kodları yazmaya başlayabiliriz.
Kategorisi: Python 8 defa okundu
Tarih: 20.11.2023 12:11:36 Etiket: visual studio python kodlama 

Visual Studio 2022 Programında Asp.Net Core Empty RazorPage Web Projesi Oluşturma
Bilindiği gibi Microsoft .Net FrameWork tabanlı web projesi yerine tüm platformlarda çalışabilen Core teknolojisini piyasaya sürdü. Artık eski teknolojiyle web projesi oluşturmak yerine Core teknolojisini programcıların kullanımına sundu. Bu teknolojiyle birlikte MVC yapısını kullanarak web projelerini geliştirebilir, Rezor teknolojisiyle html sayfasında c# kodlarını kullanabilirsiniz.
Kategorisi: c# Web 15 defa okundu
Tarih: 16.11.2023 15:11:01 Etiket: lgs web tasarımı matematik jquery ortaokul 

2022 LGS Boyanmayan Kutudaki Üslü İfadeyi Bulan Matematik Sorusunu jQuery Diliyle Bulan Uygulama
Lgs sınavı ne zaman. Lgs sınavı yapıldı mı?. Matematik soruları yayınlandı. Sözel sorular yayınlandı. Matematik sorularının cevapları yayınlandı. Fen sorularının cevapları yayınlandı. Sonuçlar ne zaman açıklanacak.
Kategorisi: Jquery 10 defa okundu
Tarih: 10.06.2022 16:06:18 Etiket: lgs web tasarımı matematik jquery ortaokul 

1 Dakika İçinde Rastgele Verilen Çarpma İşlemini Cevaplayan ve Sonucu Görüntüleyen Web Sayfasını Javascript Diliyle Kodlama
Matematik dersinin en temel konularından biri olan çarpım tablosunu web sayfası aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışacağız. Belirtilen süre zarfında rastgele verilen sayıların çarpımına ait cevapları yazmayı ve bu cevapların doğruluklarını kontrol etmeyi düşünüyoruz. Bu uygulamada öğreneceğimiz işlemleri şöyle sıralayabiliriz.
Kategorisi: Javascript 3 defa okundu
Tarih: 28.10.2021 13:10:03 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

BootStrap Tema ve JQuery Kodlarıyla Puzzle Oyunu Yapma
Puzzle oyunu, ekrana gelen resimlerin belirtilen formatta dizilmesinden oluşur. Bu oyunda resmin tamamını görme be hamleleri bu resme ulaşmak için bilinçli olarak yapmak önemlidir. Bu uygulamada 1 ile 9 arasındaki sayıların dizilişi puzzle olarak istenmektedir. İlkokul ve ortaokul çocukları için eğlendirici bir oyun olabilir.
Kategorisi: Jquery 3 defa okundu
Tarih: 30.11.2018 05:11:27 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama 

N adet ardışık tam kare sayıların toplamını bulan web sayfasını tasarlayınız
Matematikte ardışık sayılar ilkokul, ortaokul ve lisede görülen konulardan birini oluşturur. Ardışık sayıların toplamının yanında bu sayıların karelerinin alınıp toplamlarının bulunması gerekir.
Kategorisi: Javascript 0 defa okundu
Tarih: 24.10.2018 01:10:47 Etiket: Yenilikçi Eğitim Web Programlama jQuery Table Programlama Teknikleri