İçinde < design > bilgisi geçen 49 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234567
 
Klavyeden Girilen Kelimeyi Kelebek Deseninde Yazdıran Python Uygulaması
Python programı string ifadeler üzerinde istenilen tüm işlemleri gerçekleştirmemize izin verir. Bu uygulamada klavyeden girilen bir kelimeyi kelebek deseni oluşturarak görüntülemeye çalışacağız. Klavyeden girilen kelimemiz İSLAM olsun. Bu kelimeyi kelebek deseninde şöyle görüntüleyebiliriz.
Kategorisi: Python 17 defa okundu
Tarih: 17.04.2024 14:04:23 Etiket: python kelebek design str 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama2
Bir önceki dersimizde üye takibine ait projeyi oluşturup basit bir tasarımı projeye dahil ettik. Bu dersimizde üye bilgilerini saklamak için sqlserver işlemlerini gerçekleştireceğiz. Biz uzak sunucu için somee.com sitesinden yararlanacağız. Öncelikle siteye üye olmalısınız.
Kategorisi: c# Web 12 defa okundu
Tarih: 16.04.2024 12:04:07 Etiket: core mvc database sqlserver context 

Core Mvc Projesinde Otomobil Satışı Yapan Web Projesini Tasarlama2
Bir önceki dersimizde hazır bir şablonu projemize dahil etmiştik. Bu dersimizde ise veri tabanı işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bu uygulamada sqlite veri tabanını kullanacağız.
Kategorisi: c# Web 4 defa okundu
Tarih: 18.03.2024 16:03:14 Etiket: core mvc sqlite create migration data 

Core Mvc Projesinde Otomobil Satışı Yapan Web Projesini Tasarlama1
Web projeleri admin ve kullanıcı paneli olarak en az iki yapıdan oluşur. Yönetici admin paneli aracılığıyla bilgileri düzenler. Kullanıcı düzenlenen bu bilgileri kendi ekranında görür. Bu uygulamamızda tasarım kısmıyla birlikte otomobil satış ilanı bilgilerini sqlite veri tabanı admin panel tarafında işlemeye çalışacağız. Vakit kaybetmeden projeyi yapmaya başlayalım.
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 10:03:37 Etiket: core mvc sqlite design bootstrap jquery 

Klavyeden Girilen İki Sayıyı Toplayan Programı Visual Studio 2022 Programında Web Sayfası Olarak Kodlayınız
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 17.03.2024 14:03:59 Etiket: core mvc klasik aspx sayıları toplama 

Sanal Data Kullanarak Oluşturulan Personel Bilgilerini SqLite Veri Tabanına Dönüştüren Web Uygulaması1
Personel bilgilerini sanal data kullanarak tasarlanan web projesini core mvc ile hazırlamıştıl. Burada verilen sanal olduğu için herhangi bir yerde tutulmuyordu. Yani programdan çıkıldığında tüm işlemler siliniyordu. Şimdi bu bilgileri gerçek bir veri tabanına nasıl eklendiğini göreceğiz.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 16.03.2024 16:03:31 Etiket: core mvc sqlite magane nuget packages install 

BrowseNCode: The Ultimate Integrated Environment for Streamlined Coding
Introducing 'BrowseNCode', an all-encompassing Integrated Development Environment (IDE) designed specifically for Python enthusiasts who want to develop coding. This article explores the versatile tool that goes beyond just code editing and web search.
Kategorisi: Python 10 defa okundu
Tarih: 24.02.2024 20:02:14 Etiket: Python IDE Streamlined Workflow Development Tools Integrated Development Environment (IDE) 

Lets Explain the Differences Between Net and Core by Adding
Microsoft programcıların web projelerinde kullanabileceği iki farklı teknolojiyi geliştirmiştir. Bunlar .Net Framework ve Core. Net Framework statik olarak windows işlwtim sisteminde çalışmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak c#, Vb.net ve f# programlama dillerini web projesinde kullanabilirsiniz. Core teknolojisinde ise c# dilini html sayfalarında bile kullanma imkanına sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız uygulamalar tüm platformlarda hatasız bir şekilde çalışacaktır. Şimdi lafı uzatmadan bu iki platformu anlayabilmek için toplama işlemini her iki teknolojide gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 18.02.2024 15:02:24 Etiket: core net framework c# visual studio 2022 

1234567