Yazılım

Problem nedir?

Karşılaşılabilecek soruna veya çözülmesi gereken duruma problem denir. Örneğin; sınav esnasında kalem ucunun bitmesi, internetten alınan ayakkabının küçük gelmesi, okula geç kalınması, bilmediğimiz bir yere ilk defa gidilecek olunması gibi çözüm aranması gereken durumlar günlük hayatta karşılaşılabilecek problemlerdir.

İnsanlık, varoluşundan beri çeşitli problemlerle karşılaşmış ve bu problemlere çözüm üretmeye çalışmıştır. Örneğin bilgiyi kalıcı hâle getirmek için yazıyı bulmuştur. Mağara duvarlarına ya da kil tabletlere yazılan çivi yazıları bilginin kalıcılığını sağlamış ancak taşıma güçlüğü ortaya çıkmıştır. Bu problemi çözmek için papirüsler¹ icat edilmiştir. Daha sonra karşılaşılan her probleme yeni çözümler geliştirilerek günümüzdeki kâğıt ve kalemler üretilmiştir. 

Çözülmesi gereken problemlerin geçmişte kaldığını söylemek mümkün değildir. İnsanoğlu yaşam boyu çeşitli problemlerle karşılaşır. Bu problemleri çözme becerisi kazanmak oldukça önemlidir. Bu bölümde öncelikle problemin ne olduğundan ve problemi çözerken nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinden bahsedilecektir. 

Günümüzde birçok problemi çözmek için bilgisayarlardan faydalanılır. Ancak bilgisayarlar problemi nasıl çözeceğini bilmez. Bir bilgisayarın problem çözebilmesi için işlem adımlarının belirlenmesi ve bunun bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir


İlgili Makaleler
Cisco Packet Tracer Programı ve Kurulumu
ToLower String Fonksiyonu
Cisco Packet Tracer Arayüzü ve Kullanımı
Faydalı Programlar
Abs Matematik Fonksiyonu
Ağ Sistemleri Şemaları
Pow Matematik Fonksiyonu
MinValue Tarih Saat Fonksiyonu
Cos Matematik Fonksiyonu
Problem Çözme Süreci
AddSeconds Tarih Saat Metodu
DaysInMonth Tarih Saat Metodu
Max Matematik Fonksiyonu
C# Programlama Dilinde Fonksiyon Tanımlama İşlemi
Problem nedir?
Klasik Vatandaşla Dijital Vatandaş Arasındaki Farklar
Bilişim Teknolojilerini Kullanırken Etik ve Sosyal Değerler
SharePoint Nedir, Hangi Amaç İçin Kullanılır
Elektronik Yayınlarda (Dijital Yayın) Telif Hakları
AddHours Tarih Saat Metodu

Yorum Ekle
   
Kötü İyi