Yazılım

Problem nedir?

Karşılaşılabilecek soruna veya çözülmesi gereken duruma problem denir. Örneğin; sınav esnasında kalem ucunun bitmesi, internetten alınan ayakkabının küçük gelmesi, okula geç kalınması, bilmediğimiz bir yere ilk defa gidilecek olunması gibi çözüm aranması gereken durumlar günlük hayatta karşılaşılabilecek problemlerdir.

İnsanlık, varoluşundan beri çeşitli problemlerle karşılaşmış ve bu problemlere çözüm üretmeye çalışmıştır. Örneğin bilgiyi kalıcı hâle getirmek için yazıyı bulmuştur. Mağara duvarlarına ya da kil tabletlere yazılan çivi yazıları bilginin kalıcılığını sağlamış ancak taşıma güçlüğü ortaya çıkmıştır. Bu problemi çözmek için papirüsler¹ icat edilmiştir. Daha sonra karşılaşılan her probleme yeni çözümler geliştirilerek günümüzdeki kâğıt ve kalemler üretilmiştir. 

Çözülmesi gereken problemlerin geçmişte kaldığını söylemek mümkün değildir. İnsanoğlu yaşam boyu çeşitli problemlerle karşılaşır. Bu problemleri çözme becerisi kazanmak oldukça önemlidir. Bu bölümde öncelikle problemin ne olduğundan ve problemi çözerken nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinden bahsedilecektir. 

Günümüzde birçok problemi çözmek için bilgisayarlardan faydalanılır. Ancak bilgisayarlar problemi nasıl çözeceğini bilmez. Bir bilgisayarın problem çözebilmesi için işlem adımlarının belirlenmesi ve bunun bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir


İlgili Makaleler
MinValue Tarih Saat Fonksiyonu
Compare Tarih Saat Metodu
Pow Matematik Fonksiyonu
Abs Matematik Fonksiyonu
Max Matematik Fonksiyonu
Cisco Packet Tracer Arayüzü ve Kullanımı
C# Programlama Dilinde Fonksiyon Tanımlama İşlemi
Ağ Sistemleri Şemaları
DaysInMonth Tarih Saat Metodu
Ceiling Matematik Fonksiyonu
Sign Matematik Fonksiyonu
Problem Çözme Süreci
Dizilerin İçeriğini Temizleme (Clear) İşlemi
Cisco Packet Tracer Programı ve Kurulumu
Problem nedir?
Telif Hakları ve Dijital Yazarlık
Winamp Ses ve Video Programı
MaxValue Tarih Saat Fonksiyonu
Orbit Downloader Programının İnternetten İndirilmesi ve Bilgisayara Kurulumu
GOM Player Ses ve Video Oynatıcı Programı

Yorum Ekle
   
Kötü
İyi