Hyper V

Hyper V Platformunda Oluşturulan Sanal Makineye Windows 10 Kurma

Hyper V platformunda belirlenen özelliklere göre sanal makineyi kurma işlemini daha önceki makalelerde anlatmıştık. Şimdi bu sanal makineye Windows 10 işletim sistemini kuralım. Burada yapılan kurma işlemi tipik bir bilgisayara kurma işleminden hiçbir farkı yoktur.

Hyper V platformunu açalım. Sanal Makineler başlığı altında oluşturulan tüm sanal makineleri görebilirsiniz. Bizim ekranımızda sadece Windows10 isimli bir sanal makine listelenmektedir. Bu makine seçiliyken ekranın sağ altında yer alan Bağlan komutunu girerek işleme devam edelim.

Ekrana sanal makinenin kapalı olduğu, açılması için Başlat tuşuna basılması gerektiğine ait bir uyarı penceresi gelir. Başlat diyerek kuruluma devam edelim. Windows kurulumu başlayacaktır.

Bu pencerede işletim sistemine ait dil seçeneği belirtilmektedir. Biz Türkçe'yi seçip İleri diyerek kuruluma devam edelim.

Bu ekranda Şimdi Yükle komutu gelmektedir. Bu komuta basarak kuruluma devam edelim.

Bu ekranda Ürün anahtarı olup olmadığı bilgisi girilmek istenmektedir. Biz Ürün anahtarım yok komutuna basarak kuruluma devam edelim.

Bu ekranda ise Windows 10 işletim sistemine ait versiyonlar listelenmektedir. Biz Windows 10 Pro kuracağız. Bunu seçip İleri diyerek devam ediyoruz.

Bu ekranda lisans koşullarını kabul edip İleri diyerek devam ediyoruz.

Bu ekranda ise makineye hiç işletim sistemi kurmadığımız için Özel: Yanlızca Windows'u Yükle diyerek kuruluma devam ediyoruz.

Bu ekranda ise sanal makine için ayrılan sabit diski kendinize göre düzenleyebilirsiniz. İkiye ya da üçe bölebilirsiniz. Ben hiç bölmeyeceğim için İleri diyerek kuruluma devam ediyorum.

Bu ekranda ise kurulum işleminin başladığı ve hangi aşamada olduğu bilgileri yer almaktadır. Bilgisayarınızın hızına göre zaman alabilir.

 


İlgili Makaleler
Hyper V Platformunda Oluşturulan Sanal Makineye Windows 10 Kurma
Hyper V Platformunda Bir Sanal Makine Oluşturma
Hyper V Nedir, Ne işe yarar?
Hyper V Platformunun Kurulumu

Yorum Ekle
   
Kötü
İyi