Kullanıcılar oturum açma ekranında beklemeyip, direkt olarak windowsun açılmasını isteyebilirler. Ya da birden fazla kullanıcı tanımlı bir bilgisayarda, belirtilen kullanıcı hesabı ile otomatik olarak windowsun açılmasını isteyebilir. Eğer bilgisayarınızda bir kullanıcı var ve girişte parola tanımlı değilse, işletim sistemi zaten otomatik açılacaktır.
Şimdi bu işlemi nasıl yapabiliriz. Onu inceleyelim.
Başlat Menüsü arama satırına netplwiz yazıp Enter'a basın.

Karşınıza Gelişmiş Kullanıcı Hesapları Denetim Masası penceresi çıkacak.

Yukarıdaki pencereye ulaşmak için kullanacağınız bir başka yol şudur. Klavyenizdeki Win tuşu ile birlikte R tuşuna basarak Run(Çalıştır) ekranına gelin.

Daha sonra Aç kutusuna r komutunu yazın ve Tamam butonuna basın. Yukarıdaki ekrana ulaşabilirsiniz.
Eğer yoksa, Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir onay kutusuna işaret koyun. Bizim penceremizde onay kutusu işaretli olduğu için birşey yapmıyoruz.
Daha sonra Otomatik açılmasını istediğiniz hesabı seçin. Biz burada ali kullancısının otomatik olarak bilgisayarı açmasını isteyeceğiz. Siz de kendi bilgisayarınızda açılmış olan hesaplardan birini seçebilir. Ya da yeni bir hesap oluşturmak için Ekle butonuna basabilirsiniz.

Şimdi, Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir onay kutusundaki işareti kaldıralım ve Tamam butonuna basalım. Butona basıldığında, ekrana Otomatik Oturum Aç diyalog penceresi gelir.

Ali kullanıcısını seçtiğimizden, Kullanıcı Adı kutusunda ali kullanıcısı yazılıdır. Daha sonra parolayı Parola ve Parolayı onaylayın kutularına yazıp Tamam butonuna basalım.
Bu işlemleden sonra, bilgisayarı kapatıp açtığınızda, bilgisayar ali kullanıcısının oturumu ile otomatik olarak açılacaktır.
Windows 10 ve 11 işletim sisteminde Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir onay kutusu güvenlik açısından pencerede görüntülenmemektedir. Bu seçeneği aktif hale getirmek için (Windows 10 için Windows + X -> PowerShell (Yönetici) | Windows 11 için Windows + X -> Windows Terminal (Yönetici)) yazarak terminal ekranına düşün. Burada aşağıdaki kodu yazıp çalıştırın.
New-ItemProperty -Path "HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device" -Name
DevicePasswordLessBuildVersion -Value 0 -Type Dword –Force
En baştaki adımları takip ederek gerekli işlemleri yapın.