Windows 7

Windows İşletim Sisteminde Pencerelerde Yer Alan Başlık Çubuğu ve Özellikleri

Yeni bir Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi makalesi ile birlikteyiz.

İşletim sisteminde tüm pencerelerde yer alan bir çubuktur. Diyalog pencerelerinde kullanılan komutun ismi başlık çubuğunda yer alırken program pencerelerinde kullanılan programın, dosya ya da klasörün adının yer aldığı çubuktur. Bu çubukta ayrıca Pencere Denetim menüsü yer alır.

Başlık Çubuğu’nda yer alan menü ve düğmeler şunlardır:

Denetim Menüsü <a>: Pencere denetim komutlarının yer aldığı menüdür. Windows 7 işletim sisteminde bununla ilgili denetim menüsü simgesi yoktur. Ancak Fare göstergeci ekranın sol üst köşesindeyken farenin sol tuşu tıklandığında ekrana gelen menüden istenilen komut seçilerek işlem yapılır. Bu menüyü ekrana getirmek için ayrıca Alt+Boşluk tuşu kullanılabilir.

Simge Durumuna Küçült <b>: Açık olan herhangi bir pencerenin Görev Çubuğu üzerinde konumlanması için kullanılan düğmedir. Program bir bakıma gizlenmektedir. Masaüstünde görülmemesine rağmen Görev çubuğunda bir simge ile gösterildiği için hala çalışmasına devam etmektedir.

Ekranı Kapla <c>: Açık olan pencerenin ekranın tamamını kaplaması için kullanılan düğmedir. Ayrıca, Ekranı Kapla işlemi için başlık çubuğunda boş bir yerde farenin sol tuşuna çift tıklayabilirsiniz. Bu düğmeye basıldığında, bu düğmenin yerine Önceki Boyut simgesi gelir. Bu simgeye basıldığında, Ekranı Kapla simgesi tekrar görülür.

Kapat <d>: Pencerenin kapatılması için kullanılan düğmedir. Pencereyi kapatmak için denetim menüsünü ya da ATL+F4 kısayol tuşunu kullanabilirsiniz.

Program Başlığı <e>: Üzerinde çalışılan programın adının görüntülendiği bölümdür. Ayrıca bu başlık ile programın hangi sürücüde ve klasörde olduğu görüntülenmektedir. Program başlığının sağında ve solunda yer alan üçgen simgesine basarak programla bağlantılı işlemlere ulaşabilirsiniz.

Geri ve İleri düğmeleri <f>: Önceden açtığınız diğer klasörlere veya kitaplıklara, geçerli pencereyi kapatmadan gitmek için, Geri düğmesini ve İleri düğmesini kullanabilirsiniz.

Arama kutusu <g>: Geçerli klasör veya kitaplıkta bir öğeyi aramak için arama kutusuna bir sözcük ya da tümcecik yazabilirsiniz. Yazmaya başladığınız anda arama başlar, örneğin, "B" yazarsanız, adı B harfiyle başlayan tüm dosyalar dosya listesinde görüntülenir.


İlgili Makaleler
Diskpart Komutu ve Kullanımı
Windows İşletim Sisteminde Pencerelerde Yer Alan Başlık Çubuğu ve Özellikleri
Dosya, Klasör ve Programlara Ait Kısayol Simgesi Nasıl Oluşturulur
Masaüstü Ekranında Yer Alan Ağ Simgesi ve Özellikleri
Windows İşletim Sisteminde Pencerelerle Çalışma
Windows 7’de Sistemi Geri Yükleme İşlemi
Windows 7'de Sistem Onarım Diski Oluşturma
IIS Yönetim Paneline Denetim Masası Yardımı İle Ulaşma
Paint Resim Düzenleme Programı
IIS için kullanılan wwwroot klasörünü değiştirme
Windows 7'de Yedek Alma İşlemi
Flash Bellekten Windows 7 Kurulumu, Nasıl Format Atılır, Flash Bellek Nasıl Kurulur
IIS Yönetim Panelini iisreset Komutu İle Kontrol Etme
Windows Medya Player Programı
Sysprep (Sistem Hazırlama Aracı) nedir? Nasıl kullanılır?
İnternet Explorer Tarayıcı Programı
Not Defteri Mini Metin Düzenleme Editörü
Http 403.14 Forbitten Hatası ve Düzeltilmesi
IIS Varsayılan Başlangıç Sayfasını Düzenleme
Programları Açma Kapama

Yorum Ekle
   
Kötü İyi