İçinde < Gmail Hesabı > bilgisi geçen 21 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Scratch Programında Balık Yiyen Penguen Oyunu 2
Bir önceki dersimizde penguen oyununa ait temel işlemleri gerçekleştirmik. Burada ise oyunun başlat butonuyla baslamasıyla beraber diğer işlemleri gerçekleştireceğiz. Öncelikle penguenin hareketini kontrol edelim. Farenin x ve y konumlarını penguenin hareketi için kullanacağız. Bu arada bu oyunu doğrusal programlama tekniğiyle çözmek istediğimiz için koşullu ifadeleri kullanmayacağız. Örneğin bir kukla içinde ikizini oluştur metodu iki tane olduğunda hangisinin oynatılacağı gibi hususları şimdilik dikkate almayacağız.
Kategorisi: Scratch 4 defa okundu
Tarih: 25.05.2021 12:05:19 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Balık Yiyen Penguen Oyunu 1
Bu uygulamamızda balıkları yiyerek beslenen bir oyun yapacağız. Oyunumuz Başlat düğmesiyle başlayacak, sahnemizin arka planıda bir denizaltı manzarası, penguen ve balık olacak. Uygulamamızın adını PenguenBeslenme olarak verelim. Underwater 2 dekorunu sahnemize ekleyelim. Seslerden Video Game 2 ses dosyasını seçiyorum. Arka plan ile ilgili seçim işlemlerim tamam. Şimdi kuklalarımızı ekleyelim.
Kategorisi: Scratch 11 defa okundu
Tarih: 25.05.2021 10:05:02 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Rastgele Görüntülenen Balonları Farenin Sol Tuşuyla Patlatma
Rastgele kukla ekleme işlemlerini ikizini oluştur komutuyla yapıldığını daha önceki derslerimizde görmüştük. Burada ise bu kuklaları farenin sol tuşuna basarak yok etmek istiyoruz. KuklaGizle isminde bir proje oluşturalım. Sahneye balon kuklasını ekleyelim. Biz burada 10 tane farklı renklerde elma ekleyeceğiz.
Kategorisi: Scratch 14 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 17:05:59 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Belirtilen Sayı Kadar Rastgele Kukla Oluşturma
Scratch programında sahnemiz x ekseni -240 ile +240, y ekseni -180 ile +180 arasındadır. Bu uygulamamızda belirtilen sayı kadar rastgele kukla ekleme işlemini gerçekleştireceğiz. İsmi RandomApp olan bir proje oluşturalım. Sahneye Pico walking kuklasını ekleyelim. Bu uygulamamızda kopyaladığımız kuklaları sahnede göstereceğiz. Asıl kuklayı ise gizleyeceğiz.
Kategorisi: Scratch 9 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 16:05:43 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Kuklanın İstenilen Sayı Kadar İkizini Oluşturan Uygulama
Geldik çok kullanışlı ve güzel bir özelliğe. Sahnede bulunan bir kuklanın en fazla 300 tane ikizini oluşturabilirsiniz. Bu uygulamamızda istenilen sayı kadar ikizinin oluşturulması işlemini göreceğiz. Oluşturulan ikizlere de aynı anda etki yapacak kodları ekleyeceğiz. Yeni bir proje oluşturalım. CloneApp ismini verelim. Pico walking kuklasını sahneye ekleyelim. Kodları aşağıdaki gibi düzenleyelim.
Kategorisi: Scratch 1 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 11:05:29 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Kullanıcıdan Mesaj Alıp Görüntüleyen Uygulama
Bu uygulamamızda kullanıcıdan alınan mesaja göre işlem yapan bir uygulama yapacağız. Kuklamız adımızı soracak, biz de açılan kutuya adımızı yazdıktan sonra kuklamız bize cevap verecektir. Yeni bir proje oluşturalım. Projenin adını AdinizNedir olarak belirleyelim. Sahnemize Pico Walking kuklasını ekleyelim. Bu kuklamıza aşağıdaki kodları ekleyelim.
Kategorisi: Scratch 3 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 10:05:53 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Butonlar Yardımıyla Media Player Oluşturma
Bu uygulamamızda ses dosyalarını oynatabileceğimiz, ileri geri geri sarabileceğimiz sesini kısabileceğimiz bir media player yapmaya çalışacağız. Öncelikle MediaPlayer isminde bir proje oluşturalım. Öncelike sahnemize bir dekor ekleyelim. Ben Concert dekorunu seçiyorum. Ses dosyalarını tüm kuklalar kullanabilsin diye sahneye ekleyelim. Sahne seçiliyken Sesler sekmesine gelelim. Döngüler grubundan rastgele 4 tane ses dosyası ekleyelim.
Kategorisi: Scratch 28 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 09:05:40 Etiket: dscratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Ses Dosyası Oluşturarak Harflerin Okunuşunu Gösterme
Bir önceki uygulamamızda İleri Geri tuşlarıyla harfleri sahnede göstermiştik. Bu uygulamamızda ise sahnede görülen harfe tıklandığında okunuşunu hazırlayacağımız ses dosyasıyla göstermek istiyoruz. Kostümler kısmında sırasıyla a, b, c harflerini eklemiştik. Aynı sırayla sesler sekmesinde harflerin okunuşlarını gerçekleştireceğiz. Uygulamayı web platformunda çalıştırıyorsanız sizden mikrofon için onay isteyecektir.
Kategorisi: Scratch 6 defa okundu
Tarih: 23.05.2021 11:05:48 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

123