İçinde < vb.net > bilgisi geçen 112 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Lets Explain the Differences Between Net and Core by Adding
Microsoft programcıların web projelerinde kullanabileceği iki farklı teknolojiyi geliştirmiştir. Bunlar .Net Framework ve Core. Net Framework statik olarak windows işlwtim sisteminde çalışmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak c#, Vb.net ve f# programlama dillerini web projesinde kullanabilirsiniz. Core teknolojisinde ise c# dilini html sayfalarında bile kullanma imkanına sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız uygulamalar tüm platformlarda hatasız bir şekilde çalışacaktır. Şimdi lafı uzatmadan bu iki platformu anlayabilmek için toplama işlemini her iki teknolojide gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 18.02.2024 15:02:24 Etiket: core net framework c# visual studio 2022 

Form Sayfasını Yazdıran c# Form Uygulaması
Masaüstü uygulamalarında en önemli aşamalardan biri de yapılan işlemlerin yazıcıdan çıktı olarak alınmasıdır. Bu uygulamamızda form sayfasında görüntülenen nesnelerin tamamını yazıcıdan şıktı olarak alacağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 10.02.2023 15:02:15 Etiket: print print preview form panel 

Oluşturulan DLL Dosyasını Form Sayfasına Ekleyip Kullanma
DLL nedir. DLL dosyası nasıl oluşturulur. DLL dosyası form sayfasına nasıl eklenir. DLL dosyası projeye nasıl dahil edilir. DLL dosyası içindeki metotlara nasıl ulaşılır. DLL dosyasındaki değişkenlere nasıl ulaşılır. DLL dosyası form sayfasında nasıl saklanır.
Kategorisi: c# Desktop 5 defa okundu
Tarih: 26.05.2022 17:05:04 Etiket: web tasarım ve programlama oyun c# kodlama sınav test tyt ayt 

Oluşturulan DLL Dosyasını Web Sayfasına Ekleyip Kullanma
DLL nedir. DLL dosyası nasıl oluşturulur. DLL dosyası web sayfasına nasıl eklenir. DLL dosyası projeye nasıl dahil edilir. DLL dosyası içindeki metotlara nasıl ulaşılır. DLL dosyasındaki değişkenlere nasıl ulaşılır. DLL dosyası web sayfasında nasıl saklanır.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 26.05.2022 11:05:34 Etiket: web tasarım ve programlama oyun c# kodlama sınav test tyt ayt 

WebBorwser Nesnesini Kullanarak Facebook ve Google İşlemlerini Vb.NET Kodlarıyla Yapma
Webbrowser form sayfalarında herhangi bir tarayıcıyı açmadan web sayfalarının açılmasını sağlar. Böylece web sayfası üzerinde değişik işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Kategorisi: Vb.NET Desktop 0 defa okundu
Tarih: 11.12.2021 12:12:45 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form vbnet ToolBox Properties Nesneler 

Tetris Oyununu C# Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama6
Artık yön tuşlarının kodlarını yazmaya sıra geldi. Daha önce yön tuşlarının çalıştırıldığı frmTetris_KeyDown(...) yordamını oluşturmuş ve test kodları yazıp çalıştırmıştık. İşimiz bitince bu kodları sildik. Şimdi tetris şekillerini sağa - sola kaydıran sağ ve sol tuşları, döndüren yukarı tuşu ve onları hızla aşağı indiren aşağı tuşu ile ilgili kodları yazacağız.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 29.04.2022 10:04:03 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler vb.net 

Tetris Oyununu Vb.NET Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama6
Dikkat ettiyseniz yordamın çalışması için tek bir koşul vardır. O da bitir değişkeninin False olması yani oyunun devam ediyor olmasıdır. Bu koşul sağlandıktan sonra 4 yön tuşuna sırayla basılıp basılmadığı kontrol diliyor. Ben sadece sol tuşunu anlatayım. Sağ tuş da buna benzerdir.
Kategorisi: Vb.NET Desktop 1 defa okundu
Tarih: 18.11.2021 12:11:45 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler vb.net 

Tetris Oyununu Vb.NET Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama5
Bir önceki derste Tetris şekillerini oluşturmuştuk. Yeni tuşunu her tıklayışta yeni bir tetris şekili panonun üst tarafında ortaya çıkıyordu. Arkadaşlar bu dersimizde tetris şekillerinin timer1 yordamında aşağı inişinin kodlarını yapacağız. Timer1.Tick yordamını daha önce oluşturmuş ve burada test kodu kullanmıştık. Şimdi asıl tetris şekillerinin iniş kodlarını yazacağız. Önce 3 tane değişken tanımlayacağız. Birincisi tetris şekillerinde her karenin ayrı ayrı inişe uygun olup olmadığını saklayan devam(3) şeklinde dizi değişkendir. İkincisi eğer 4 şekilde inişe uygunsa şekilin tümü için uygunluk veren devamet değişkenidir.
Kategorisi: Vb.NET Desktop 0 defa okundu
Tarih: 17.11.2021 13:11:44 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler vb.net 

12345678910...