İçinde < efekt > bilgisi geçen 49 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234567
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 23.04.2024 18:04:05 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları Dersi İkinci Dönem İkinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi sınav soruları nelerdir. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi açık uçlu sınav sorularını nereden bulabilirim. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi açık uçlu sınav soru ve cevapları nelerdir.
Kategorisi: Unity 16 defa okundu
Tarih: 23.04.2024 16:04:45 Etiket: btu unity animasyon 

Scratch Programında Kodla Yazısının Farklı Renklerde Görüntülenmesini Sağlayan Uygulama
“K” harfi için olan 1 saniye bekle ve renk etkisini 5 değiştir komutlarını, “O” harfi için 2 saniye ve 25, “D” harfi için 3 saniye ve 50, “L” harfi için 4 saniye ve 75, “A” harfi içinse 5 saniye ve 100 yapıp renk ve süre geçişlerini sağlayınız.
Kategorisi: Scratch 2 defa okundu
Tarih: 7.10.2023 15:10:27 Etiket: scratch renkli yazı 

Telifsiz Müzik/Video Bulma ve İndirme
Ses, video ve resim dosyaları web sayfalarının olmazsa olmazıdır. Özellikle video ve ses dosyalarının telif gerektirmemesi gerekir. Aksi takdirde zor duruma düşebilirsiniz. Bunlarla ilgili dosyalara internetten rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ben burada kullanabileceğiniz web sitelerini paylaşmak istiyorum.
Kategorisi: İnternet 11 defa okundu
Tarih: 11.04.2022 14:04:19 Etiket: ses video müzik resim ikon efekt 

Seri Porttan Girilen 5 Şehir Adını LCD Ekranda Gösteren Arduino Uygulaması
Seri port yardımıyla sayısal ya da alfasayısal değer girişi yapabiliriz. Eğer birden fazla değer girişi yapılması isteniyorsa girilen değerlerin bir diziye aktarılıp istenildiğinde listelenmesi gerekir. Bu uygulamada 5 il ismini Seri Port yardımıyla iller dizisine aktarıp, dizi elemanlarını LCD ekranda görüntüleyeceğiz. Lcd ekrana Merhaba Dünya yazan uygulamaya ait devreyi kullanacağız.
Kategorisi: Arduino 5 defa okundu
Tarih: 2.03.2022 16:03:32 Etiket: tinkercad devre simulasyonu kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler Mikrodenetleyici mikroişlemci 

Seri Porttan Girilen Mevsimi LCD Ekranda Daktilo Efektiyle Görüntüleyen Arduino Uygulaması
Bir Arduino devresi bir bakıma küçük bir bilgisayardır. Seri port giriş ünitesi, LCD çıkış ünitesi, Arduino merkezi işlem birimi ve yardımcı ünitedir. Bu uygulamada Seri porttan girilen ay ismini daktilo efekti vererek LCD monitörde görüntüleme işlemini yapacağız. Lcd ekrara Merhaba Dünya mesajını yazdıran uygualamanın devre şemasını burada kullanacağız.
Kategorisi: Arduino 14 defa okundu
Tarih: 4.03.2022 08:03:22 Etiket: tinkercad devre simulasyonu kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler Mikrodenetleyici mikroişlemci 

Tetris Oyununu Javascript Dilini Kullanarak Web Sayfasında Kodlama2
Bir önceki makalede tetris için kareler, pano ve pano etrafına çizgiler oluşturmuştuk. Bu bölümde ise oyun için gerekli olan menüyü ve oyunun seviyesi ile puanları gösteren labelleri ekleyeceğiz. Yeni Oyun için "Yeni", oyunu durdurmak için "Durdur", duran oyunu devam ettirmek için "Devam", programdan çıkış için "Çıkış" butonlarını, oyunun seviyesini gösteren "Seviye : 1" ve alınan puanları göstermek için de "Puan : 0" olmak üzere 2 tane label ekleyeceğiz.
Kategorisi: Javascript 4 defa okundu
Tarih: 30.04.2022 12:04:33 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler Tetris Köstebek Yılan Boru akordiyon menüde seçili başlığı sayfanın başında gösterme  

Tetris Oyununu Vb.NET Dilini Kullanarak Form Sayfasında Kodlama2
Önceki makalede tetris için kareler, pano ve pano etrafına çizgiler oluşturmuştuk. Bu bölümde ise oyun için gerekli olan menüyü ve oyunun seviyesi ile puanları gösteren labelleri ekleyeceğiz
Kategorisi: Vb.NET Desktop 7 defa okundu
Tarih: 17.11.2021 12:11:29 Etiket: nesne tabanlı programlama uygulamalar form c# ToolBox Properties Nesneler vb.net 

1234567