İçinde < Oyun Kodlama > bilgisi geçen 16 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Sanal Data Kullanarak Oluşturulan Personel Bilgilerini SqLite Veri Tabanına Dönüştüren Web Uygulaması5
Eklenen personelin listelenmesi için gerekli ayarları yapmıştık. Ekrana personel listesi gelmekteydi. Herbir elemanın yanında yapılacak işlemler yer almaktaydı. Şimdi seçilen elemana ait düzenleme işlemlerini gerçekelştirmeye çalışalım.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 17.03.2024 10:03:36 Etiket: core mvc update sqlite view upload 

Sanal Data Kullanarak Oluşturulan Personel Bilgilerini SqLite Veri Tabanına Dönüştüren Web Uygulaması3
Veri tabanını oluşturduk ve projeye dahil ettik. Şimdi hangi controller bu veri tabanını kullanacaksa o controller kısmında gerekli değişiklikleri yapmamız gerekir. Hatırlarsanız biz sanal veri tatanını PersonalManager controllerinda kullanmıştık. Burada SanalVeriTabani yazan yerleri AppDbContext olarak değiştirelim. Artık veri tabanını bu controllerda kullanabiliriz.
Kategorisi: c# Web 4 defa okundu
Tarih: 16.03.2024 18:03:44 Etiket: core mvc add save upload sqlite 

Core Mvc Uygulamasında Sanal Data Kullanarak Personel Bilgilerini İşleyen Web Projesi Oluşturma5
Personel bilgilerine ait core mvc uygulamasında bayağı bir yol aldık. Şimdi sanal veri tabanına kayıt ekleme işlemini gerçekleştirelim. Admin paneli ana sayfasında Personel Ekle linkine tıklandığında bu işlemleri gerçekleştireceğiz. Bu arada kayıt ekleme işlemini gerçekleştirirken personele ait seçilen resmi sunucuya aktaracağız.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 12:03:13 Etiket: core mvc virtual data save file upload 

Core Mvc Uygulamalarında Sunucuya Dosya Yükleme
ASP.NET Core uygulamalarında bir form ile dosya yükleme (file upload) yapmak için formun enctype özelliği multipart/form-data olarak ayarlamak gerekir. Bu özellik ayarlandığında dosya içeriği form verileriyle birlikte sunucuya gönderilecektir.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 16:03:06 Etiket: core mvc file upload models views 

Bilgisayarda Bulunan Resmi Sunucuya Ftp Kullanarak Kaydeden c# Form Uygulaması
Bilgisayarlarda bulunan belge, resim ya da videoların web ya da mobil uygulamalarda kullanılabilmesi için sunucuya yüklenmesi gerekir. Bu uygulamamızda ftp ile bilgisayarda bulunan resmi sunucuya aktarma işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 20.03.2023 16:03:12 Etiket: ftp upload download image 

Unity Hub Kurulumu
Şimdi Chrome tarayıcısını açalım ve arama kutusuna Unity Download yazalım. İlk gelen web sayfasını tıklayalım. Burada Unity kurulum ile ilgili size iki imkan sunar. Eğer hangi sürümü kuracağınızı biliyor ve ücretli kullanmak isityorsanız Choose your Unity sekmesine tıklamanız gerekir. Ben size hem yeni sürümlerin kontrolünün yapılabileceği ve kurulu olan tüm sürümlerin kontrol edilebileceği diğer seçenekten yani Download Unity Hub uygulamasından bahsetmek istiyorum. Öncelikle Hub eklentisini indirelim. Bu eklenti yardımıyla Unity programlarını ve sürümlerini kontrol edebilir, uygulamalarınızı bu sürümler arasından seçerek gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada eklentimiz bilgisayara indi. Çalıştıralım.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 3.03.2021 17:03:18 Etiket: Unity Oyun 2D 3D 

Seçilen Dosyayı FTP Bilgilerine Göre Sunucuya Yükleme
FTP, dosya transfer protokolüdür. Sunucudan yerel makineye, yerel makineden sunucuya dosya transferi için kullanılır. Güvenli olması nedeniyle dosya transferinde tercih edilen protokollerdendir. Bu uygulamada web sayfası aracılığıyla seçilen dosyayı sunucuya aktarma işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 15.12.2018 04:12:03 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Uzaktan Eğitim Web Programlama 

ListView İle Listelenen Kayıtlardan Seçilene Ait Diğer Tablo Bilgilerini FormView Elemanında Gösterme
ListView ve FormView nesneleri Asp.Net uygulamalarında kullanılan etiketlerden en önemlisidir. Bu uygulamada ListView ile listelenen kayıtlardan seçilene ait diğer tablo bilgileri FormView elemanında görüntülenecektir.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 10.11.2018 07:11:46 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama 

12