İçinde < sharedpreferences > bilgisi geçen 8 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Ülkeleri ve Telefon Kodlarını Sqlite Veritabanına Ekleyip Listeleyen Android Java Uygulaması
Bu uygulamamızda ülke isimlerini ve bu ülkelere ait uluslararası telefon kodlarını sqlite veri tabanına ekleyip listeleme işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 14.05.2023 13:05:36 Etiket: country telephone code android 

Android Studio Programında Yerel Veri Tabanıyla Çalışmak
Her ne kadar bazı veriler sharedPrefrences kullanılarak kaydedilebilse de bazı durumlarda sharedPreferences tek başına yeterli olmaz. Daha karmaşık verilerin kaydedilmesi gerekirse daha fazlası kullanmalıdır. Bunlardan bir tanesi, yerel bir veri tabanı kullanılmasıdır. Mobil işletim sisteminde yerel veri tabanı olarak SQLite kullanılır. SQLite kurmak için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. SQLite, işletim sisteminde kurulu olarak gelir.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 30.03.2023 11:03:36 Etiket: android sqlite database local 

Ekran Tema Değişikliği Yapıp Saklayan Android Java Uygulaması
Genellikle editör programlarında hangi tema ile çalışılacağı sorulmakta, kullanıcının fikri sorulmaktadır. Bu makalede İşlem adımlarına göre uygulamada ekran tema değişiklikleri yaparak bunu kayıt altında tutacağız
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 29.03.2023 13:03:32 Etiket: sharedpreferences thema java change 

Girilen Bilgiyi SharedPreferences Kullanarak Kaydedip Görüntüleyen Android Java Uygulaması
İşlem adımlarına göre Kullanıcı Adı yazıp Kaydet buttonuna tıkladıktan sonra veriyi dosyaya kaydetme işlemini yapalım. Daha sonra uygulamayı tekrar başlatıp, bu veriyi dosyadan okuyarak EditText kutusuna yazalım.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 29.03.2023 12:03:08 Etiket: sharedpreferences put get java 

Android Studio Programında sharedPreferences Kullanımı
Mobil uygulama geliştirme ortamında her zaman basit verileri kaydetmek gerekebilir. Örneğin kullanıcıdan alınan çeşitli bilgilerin yerel cihazda kaydedilip uygulama tekrar açıldığında kullanıcıya gösterilmesi gerekebilir. Bu tür basit veri kayıt işlemleri için sharedPreferences nesnesi kullanılabilir. Daha gelişmiş veri tabanları da kullanılabilir ancak basit bir veriyi kaydetmek için karmaşık bir veri tabanı kullanmaya gerek yoktur.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 27.03.2023 09:03:37 Etiket: database sharedpreferences android hava 

Beni Hatırla Seçeneğiyle Birlikte Kullanıcı Adı ve Şifre İşlemlerini Gerçekleştiren Android Java Uygulaması
Almost all projects have username and password operations. You can enable the user to use the application by entering the user name and password information so that the user can enter the system. You can easily perform username and password operations in Android Studio applications. In this article, we will try to explain the structure that allows the application to start after checking the username and password with the remember me option.
Kategorisi: Android 6 defa okundu
Tarih: 27.02.2023 10:02:03 Etiket: remember me java mobil 

Android Studio Programında SharedPreferenc Sınıfı Oluşturma
Android Studio programında yapılacak işlemlerin bir arada toplanması için sınıflar oluşturabilirsiniz. Bu uygulamamızda SharedPreferences veri saklama işlemini gerçekleştirmek amacıyla bir sınıf oluşturacağız. Bu sınıfta kaydetme, silme, kaldırma ve alma işlemlerine ait metodlar tanımlı olacaktır.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 2.02.2023 16:02:42 Etiket: class android java sharedpreferences 

Android Studio Programında Shared Preferences Kullanımı
Mevcut cihazda veri-değer mantığıyla veri saklayan shared preferences kullanımı ile ilgili güzel bir örnek yapalım. Örneğimizde kullanıcının girdiği değeri saklamayı, silmeyi, shared preferences yapısını kaldırmayı, saklanan değeri yeni sayfada görüntüleme işlemini gerçekleştireceğiz,
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 2.02.2023 17:02:55 Etiket: android java shared preferences read write