İçinde < alpha > bilgisi geçen 26 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234
 
Ayetlerden Oluşan Bir Resim Galerisi Oluşturan Android Java Uygulaması
Resimler uygulamaların vazgeçilmez elemanlarıdır. Bu uygulamamızda 7 tane ayeti resim formatında oluşturduk. Bu ayetlerin ekranda sırayla gösterilmesini sağlayacağız. Bu işlemleri gerçekleştirmek için Gallery elemanından yararlanacağız.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 10.05.2023 16:05:40 Etiket: image gallery android 

Programatik Olarak Resme Animasyon Uygulayan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda animasyonları istediğiniz nesneye uygulayabilirsiniz. Bu işlemleri ister statik ister dinamik olarak kodlarla gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamada resme dinamik olarak animasyon uygulamasını göreceğiz.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 25.04.2023 13:04:46 Etiket: scale rotate trans alpha android 

İçerik Menüsünü Kullanarak TextView Nesnesinde Rotate, Scale, Trans, Alpha Animasyonlarını Oynatan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda animasyonlar oluşturabilirsiniz. Bunu oluşturmanın birden fazla yöntemi vardır. Ben burada anim klasörü altında animasyon seçenekleri oluşturup nesneye uygulamaya çalışacağız. Animasyon seçenekleri sağ tuş ile içerik menüsünde göstereceğim.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 19.04.2023 10:04:12 Etiket: alpha rotate trans scale android 

ListView Nesnesinde Seçili Elemanı Animasyonla Silen Android Java Uygulaması
ListView nesnesinde seçili eleman üzerinde listeleme, silme ve düzenleme yapabilirsiniz. Bu uygulamada seçili elemenaı animasyonla silen işlemleri gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 15.04.2023 12:04:22 Etiket: listview remove animate android 

ListView Nesnesinde Seçili Elemana Animasyon Uygulayan Android Java Uygulaması
ListView nesnesinde seçili elemana animasyon uygulaması yapabilirsiniz. Bu da uygulamanızın görselliğini arttırır. Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 15.04.2023 11:04:51 Etiket: listview item animate android 

Sensörler
Çevrede bulunan fiziksel ortam değişikliklerini algılayan sisteme veya cihazlara sensör adı verilir. Bir diğer adı da algılayıcı yani duyargalar olarak bilinir. Algılayıcılar ya da sensörler görev olarak fiziksel ortam ile elektronik cihazları birbirine bağlayarak bir köprü vazifesi görürler. İlk sensör 1987 yılında “Steinel” tarafından aydınlatma amacıyla üretilerek kullanılmıştır.
Kategorisi: Temel Elektronik 4 defa okundu
Tarih: 7.09.2021 13:09:30 Etiket: kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler 

Merkezi Limit Teoremi
Merkezi limit teoremi büyük bir sayıda olan bağımsız ve aynı dağılım gösteren rastlantısal değişkenlerin aritmetik ortalamasının, yaklaşık olarak normal dağılım göstereceğini ifade eden bir teoremdir.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 8.06.2021 12:06:16 Etiket: python istatistik grafik olasılık kodlama oyun makine öğrenmesi robotik kodlama data veri veri nedir ana kütle örneklem varyans standart sapma mod medyan ortalama mean 

Seaborn Kütüphanesini Kullanarak Saçılım Grafiği Oluşturma
Saçılım grafiği, iki farklı değişkenin arasındaki ilişkiyi belirlemek için kullanılır.
Kategorisi: Python 6 defa okundu
Tarih: 2.06.2021 12:06:56 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı jupyter notebook pip install 

1234