İçinde < vbs > bilgisi geçen 9 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Vbscript Dosyasını c# Form Sayfasında Çalıştırma
Vbs uzantılı dosyalar işletim sistemine ait birçok işlemi gerçekleştirmek için kullanılan script uygulamalarıdır. Bu uygulamamızda bilgisayarın belirtilen süre zarfında kapatılmasını sağlayan vbs dosyasını c# form sayfasında çalıştıracağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 23.05.2023 17:05:52 Etiket: vbs process run 

Terminal ve Sunucu Tabanlı Web Projeleri Arasındaki Farklar
İnternetin bağlı olduğu cihazlar arttıkça web projelerinin önemi daha da çoğalmaktadır. Neredeyse bir evde internete bağlı cihazlar o evde oturan birey sayısını geçmektedir. Bu kadar fazla cihazın kontrolü ve düzenli bir şekilde çalışması için işletim sistemleri kullanılmaktadır. Ayrıca bir çok uygulama bu işlemler için kullanılmaktadır. Kullanıcıların ihtiyaçlarının karşılanması için web sayfaları kullanılmaktadır. Facebook, İnstagram, Youtube, Twitter bunlardan bazılarıdır.
Kategorisi: Html 2 defa okundu
Tarih: 3.10.2021 11:10:02 Etiket: web programlama client server sunucu terminal istemci javascript jquery c# php cgi 

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasına Ait Ulkeler Tablosunu Oluşturma ve Verileri Girme
Daha önce belirlediğimiz tabloları burada oluşturma işlemine geçelim. Dediğim gibi ben ücretsiz olduğu için somee.com sitesinden veri tabanı teminini sağladım. Bu siteye nasıl üye olunur, sitede veri tabanı nasıl oluşturulur, bunlarla ilgili bilgileri daha önce verdiğim için bunlara tekrar değinmeyeceğim.Ben bu site yardımıyla uefaeuro2020.somee.com web sitesini aldım. Veri tabanı olarak daha önce belirlediğimiz UefaFutbol ismini kullandım.
Kategorisi: Sql Server 2022 0 defa okundu
Tarih: 19.06.2021 13:06:18 Etiket: 2020 futbol uefa avrupa şampiyonası türkiye veri tabanı web programlama 

Web Sayfasının Çalıştığı Tarayıcı Hakkındaki Bilgileri Alma
Web sayfalarının çalışabilmesi için tarayıcıya ihtiyaç vardır. Tarayıcının tüm özellikleri bilinmeli ki, yapılacak web sayfaları hatasız çalışsın. Bu uygulamada tarayıcıya ait tüm özellikler tablo mantığıyla ekranda listelenmektedir.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 31.10.2018 10:10:36 Etiket: Yenilikçi Eğitim Uzaktan Eğitim 

Html Dom Yapısını Anlamak
Tarayıcılar web sayfalarını bir belge ve bu belgedeki tüm Html etiketlerini de bir nesne olarak kabul eder. Şimdi gelelim DOM olayına. HTML bir dil değildir, bir ara yüzdür. Javascript, VBscript ise birer dildir. Programlama dillerinin object-oriented olarak HTML ile anlaşması için HTML'i nesneler bütününe çevirecek bir ara standart gereklidir. İşte HTML DOM da tam bu noktada ön plana çıkar. DOM, HTML ile programlama dilleri arasında bir standart oluşturarak bu dillerin HTML den bilgi alıp, bilgi vermesine yardımcı olur. DOM, Nesneler ve özelliklerden oluşur. Herhangi bir metod veya işlem içermez.
Kategorisi: Jquery 12 defa okundu
Tarih: 26.05.2019 16:05:56 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Paylaşılmış Bir Klasörü Vbscript İle Clientların Masaüstüne Atma
Ana makinede d:\dosyalar diye bir yol ve onun içinde programlar olsun. Bu programlar paylaşıma açılsın. Paylaşıma açılan bu klasör için clientlarin masa üsütnde bir kısayol nasıl oluşturabilir. Kullanıcıların o kısayol ile klasöre ulaşmalarını nasıl sağlayabiliriz. Bunun çözümünü vbscript ile yapalım.
Kategorisi: Windows 2008 Server 0 defa okundu
Tarih: 2.10.2018 23:10:14 Etiket: Yenilikçi Eğitim Vbscript Programlama Sunucu Windows 2008 Server 

Script İle Client Bilgisayarların Administrator Şifrelerini Değiştirme
Windows sunucularda terminaller üzerinde işlem yapmak için Script dili kullanılabilir. Server üzerinde programlar yardımı ile yapılan bütün işlemler için Script dilini kullanabilirsiniz. Hatta bu dille yaptığınız çalışmaları Visual Basic, Vb.Net, C Sharp gibi programlama dillerine gömebilir ve terminalleri kontrol edebilirsiniz. aşağıdaki script ile clientlarda bulunan administrator kullanıcısının şifresini değiştirmeniz mümkündür.
Kategorisi: Windows 2008 Server 0 defa okundu
Tarih: 28.05.2018 23:05:43 Etiket: Windows 2008 Server Terminal Client Script Dili vbs uzantılı dosyalar 

12