İçinde < volume > bilgisi geçen 14 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Büyük Veri Teknolojileri
Bilginin yapı taşları; veri, enformasyon ve bilgidir. Veri, anlam bütünlük ilişkisi ham girişlerdir. Örneğin ad, soyadı, telefon ve adres bilgileri. Enformasyon, verinin anlamlandırılması işlemidir. Örneğin sınıfın matematik dersi not ortalaması. Bilgi, enformasyon hâline getirilmiş verinin analiz ve sentez edilmesi işlemidir. Örneğin “Türkiye millî futbol takımı Avrupa Şampiyonası’nda bir öncekine göre daha çok puan toplamıştır.” ifadesi gibi.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 6 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:03 Etiket: btt büyük veri teknolojileri 

Ses Kontrolü Yapan Android Java Uygulaması
Ses dosyası, video dosyası, zil gibi birçok işlemler için hoperlör kullanılır. Hoperlör kullanılarak sesi ortamda dinleyebilirsiniz. Bu uygulamada sesi kontrol etme işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 4.06.2023 15:06:03 Etiket: volume mute unmute android 

QR Code/Kare Kod Okuyan Android Java Uygulaması
Neredeyse tüm ürünlerin tasnifinde qr code kullanılmaktadır. Hayatımızın her anında karşılaşabileceğimiz bu yapı hem güvenlik hem de tasnif için önem arzetmektedir. Bu uygulamada oluşturulan qr code resmini okuyup içindeki bilgiyi görüntüleyeceğiz.
Kategorisi: Android 16 defa okundu
Tarih: 28.05.2023 16:05:29 Etiket: camera qr code kare kod read android 

Unity Programında Oyunlar İçin Küçük Bir Menü Yapma
Neredeyse tüm oyunlarda oyuna başlama butonu, oyun ile ilgili ayarların yapıldığı bölüm ve oyundan çıkış işlemleri vardır. Bu uygulamamızda bu üç seçeneği barındıran bir menü oluşturup içinde bir iki değişiklik yapacağız. Öncelikle 3D bir proje oluşturalım. Projenin adını Puzzle olarak belirleyelim. Projemiz açıldığında yüklü olarak gelen ilk sahneye Menu adını verelim. Yeni bir sahne daha ekleyelim. Sahnenin adını Game olarak belirleyelim.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 27.04.2021 14:04:33 Etiket: unity oyun animasyon c# scene change scene in c# button click exit 

Unity Programında Slider İle Volume Kontrolü
Bu uygulamamızda ses dosyasının sesini slider yardımıyla ayarlama işlemini göreceğiz. Aslında ses dosyasına kodla nasıl ulaşılıp özellikleri üzerinde nasıl değişiklik yapılacağını anlatmaya çalışacagız.
Kategorisi: Unity 17 defa okundu
Tarih: 25.03.2021 10:03:54 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Python İçin Django Kurulumu
Django kurulumu python 3.5.3 versiyonu altında gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu sürümü web sayfasından indirelim. Daha sonra masaüstünde blog isminde bir klasör oluşturalım. Aşağıdaki kodları kod satırında gerçekleştirelim
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 30.11.2019 16:11:28 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Server 2008'de Sabit Diski Bir Klasöre Mount Etme
Sabit diski bölümleme işlemini yaparken tanımlanan her bir partition'u sürücü ile eşleştirmek yerine klasörle eşleştirmek isteyebilirsiniz. Şimdi bir örnekle diskimizi bir klasöre mount etme işlemini gerçekleştirelim. Şimdi örneğimizi yapmak için yapılandırılmamış bir disk üzerinde sağ tıklatıp, New Simple volume diyerek yeni bir partition oluşturalım.
Kategorisi: Windows 2008 Server 1 defa okundu
Tarih: 30.01.2019 00:01:18 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama İş Güvenliği İşçi Sağlığı Asgari Ücret Ne Kadar Oyun İndir Camtasia İndir Server 2008 Görev Yöneticisi Gruop Policy Grup Yöneticisi Cisco Packet Tracer WordPress Php Server 2012 Visual Studio 

Server 2008'de Dinamik Disk Üzerinde Raid 5 Volume Oluşturma
Bu sistem en az üç diskle performans açısından ve verilerin güvende olması için kullanılır. Diskler aynı boyutta olmalıdır. Aksi takdirde en düşük diske göre yapılandırılır. Örneğin 3 adet 60 Gb diskimiz olur ise disklerin toplamını N olarak kabul edersek raid5 N-1 olarak hareket edip 2 disk görecek ve toplamda 2 disk kadar alanı bize verecektir. Yani 120 Gb alana sahip partitionumuz olacaktır. Windows7 üzerine bu özellik kısıtlanmıştır. Bu özellik Server 2008 üzerinde kullanılabilmektedir.
Kategorisi: Windows 2008 Server 2 defa okundu
Tarih: 27.01.2019 04:01:35 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama İş Güvenliği İşçi Sağlığı Asgari Ücret Ne Kadar Oyun İndir Camtasia İndir Server 2008 Görev Yöneticisi Gruop Policy Grup Yöneticisi Cisco Packet Tracer WordPress Php Server 2012 

12