İçinde < test > bilgisi geçen 8 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Koordinat Düzleminde Verilen İki Nokta Arasındaki Uzunluğu Bulan Python Uygulamasını Yapınız
Analitik geometri sorusunu python kodlarıyla çözmeye çalışalım. Matematik bilgisi gerektiren bir soru. Hem üniversite sınavına hazırlanalım. Hem de python kodlarıyla bu soruyu çözelim. Öncelikle çözüm için matematik bilgilerini tazeleyelim.
Kategorisi: Python 18 defa okundu
Tarih: 16.12.2023 15:12:37 Etiket: python matematik analitik geometri 

Koordinat Düzleminde Verilen Bir Noktanın Hangi Bölgeye Düştüğünü Bulan Programın Algoritmasını Hazırlama
Analitik düzlemde bir noktanın hangi bölgede yer aldığı farklı sonuçlar doğurmaktadır. Analitik geometriye ait bu soruyu çözmenin en kolay yolu problemin analizi işlemlerini ayrıntılı bir şekilde hazırlanması gerekir. Şimdi algoritmayı hazırlayalım.
Kategorisi: Algoritma 4 defa okundu
Tarih: 23.04.2021 15:04:20 Etiket: algoritma kodlama oyun matematik programlama problemin analizi 

Unity Programında Vektörler
Yönü, doğrultusu ve uzunluğu olan yönlü doğru parçasına vektör denir. Vektörün bir başlangıç ve bitiş noktası vardır. Unity size oyunlarınızı tasarlarken vektörel yapı sunar. Analitik geometride hipotenüs bir vektördür. Unity programında vektörlere geçmeden matematikteki vektörler konusunu çok iyi bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 22.02.2024 16:02:54 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Sin ve Cos Fonksiyonları
Matematikte trigonometrinin belkemiği olan sin, cos işlemleri oyun kodlamada en sık kullanılan fonksiyonlarladır. Analitik geometride sin ve cos grafiğini görmüşsünüzdür. Bu iki derece 0 ile 1 arasında hareket etmektedir. Öncelikler sahnemize Sprites nesnesi ekleyelim. Ben bir adet circle ekledim. Bu nesneye ekleyeceğimiz scripts dosyasını ekleyelim. Aşağıdaki kodları eklediğimiz bu dosyanın içine yazalım.
Kategorisi: Unity 7 defa okundu
Tarih: 8.03.2021 09:03:32 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Koordinat Düzleminde Verilen 3 Noktanın Oluşturduğu Üçgenin Çeşidini Bulan Uygulamayı Vb.Net İle Kodlayınız
Koordinat düzlemi matematik ve geometrinin ortak konusudur. Bu konuya analitik geometri denir. Bu uygulamamızda verilen üç noktanın oluşturduğu üçgenin çeşidini bulmaya çalışacağız. Aşağıdaki kodları vb dosyasına yazınız.
Kategorisi: Vb.NET Desktop 0 defa okundu
Tarih: 6.06.2019 15:06:35 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar Android Studio Meb Sertifika Yükleme 

Asp.Net İle Koordinat Düzleminde İki Noktanın Uzunluğunu Bulma
Bu uygulamayı jQuery kodlarıyla daha önce yapmıştık. Koordinat düzleminde iki noktanın uzunluğunun formülü ile ilgili gerekli açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz. Bu uygulama ile matematiksel işlemler olan çıkarma, kare alma, toplama ve karekök alma işlemlerinin c# ile nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Visual Studio programını açalım. Yeni bir proje ekleyelim. Projemizde bir aspx sayfası oluşturalım.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 22.02.2018 00:02:25 Etiket: Matematik Analitik Geometri Koordinat Düzlemi Fatih Eğitim Projesi Yenilikçi Eğitim Uzaktan Eğitim 

Koordinat Düzleminde Verilen İki Nokta Arasındaki Uzunluğu Bulan Jquery Uygulamasını Yapınız
Analitik geometri sorusunu jQuery kodlarıyla çözmeye çalışalım. Matematik bilgisi gerektiren bir soru. Hem üniversite sınavına hazırlanalım. Hem jQuery kodları, Bootstrap temasıyla bu soruyu çözelim. Öncelikle çözüm için matematik bilgilerini tazeleyelim.
Kategorisi: Jquery 9 defa okundu
Tarih: 19.12.2023 10:12:43 Etiket: BootStrap jQuery Web Programlama Fatih Eğitim Projesi Yenilikçi Eğitim Uzaktan Eğitim 

İki Boyutlu Diziler
Boyutu iki değerle tanımlanan dizilere iki boyutlu diziler denir. Matematikte kullanılan matris, determinant işlemleri, geometride yer alan alan hesapları, analitik geometride yer alan koordinat sistemi bu dizilere verilebilecek en güzel örneklerdir. Excel gibi çizim tablolarından alışık olduğumuz satır ve sütun mantığı burada da geçerli olmakla beraber, bu dizileri kontrol edebilmek için boyut sayısı kadar iç içe döngüye de ihtiyaç duyarız.
Kategorisi: Yazılım 0 defa okundu
Tarih: 16.10.2018 22:10:39 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Programlama Teknikleri Web Programlama Diziler Array