İçinde < scene > bilgisi geçen 15 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 3 defa okundu
Tarih: 26.04.2024 15:04:34 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Unity Programında Level Oluşturma
Unity programında oyunlar levellerden, bölümlerden oluşmaktadır. Her bölüm birbirinden bağımsız olarak hareket eder. Unity programı ilk açıltığında başlangıçta bir tane level bulunur. Bölümler unity programında Scenes klasörü altında oluşturulmaktadır.
Kategorisi: Unity 6 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 14:01:45 Etiket: unity level scene 

Unity Programında Scene Navigasyon Paneli
Seçili nesneyi x, y ya da z yönünde hareket ettirmek için kullanılır. Bu simge seçildiğinde nesnemizde kırmızı(x), yeşil(y) ve mavi(z) renkte oklar belirir. Bu okları kullanarak nesneyi sahnede hareket ettirebilirsiniz. Bu menüye w kısayol tuşuyla ulaşabilirsiniz.
Kategorisi: Unity 15 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 13:01:54 Etiket: unity transform rotate scale 

Unity Programında Scene Ve Game Paneli
Unity programında tüm nesnelerin yer aldığı, tasarımın yapılması için gerekli olan çalışma alanını ve projenin çalıştırılmasıyla çıktının alınmasnın sağlayan panelleri bu makalede anlatacağız.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 25.01.2024 13:01:41 Etiket: unity scene game display play 

Scratch Programında Balık Yiyen Penguen Oyunu 2
Bir önceki dersimizde penguen oyununa ait temel işlemleri gerçekleştirmik. Burada ise oyunun başlat butonuyla baslamasıyla beraber diğer işlemleri gerçekleştireceğiz. Öncelikle penguenin hareketini kontrol edelim. Farenin x ve y konumlarını penguenin hareketi için kullanacağız. Bu arada bu oyunu doğrusal programlama tekniğiyle çözmek istediğimiz için koşullu ifadeleri kullanmayacağız. Örneğin bir kukla içinde ikizini oluştur metodu iki tane olduğunda hangisinin oynatılacağı gibi hususları şimdilik dikkate almayacağız.
Kategorisi: Scratch 4 defa okundu
Tarih: 25.05.2021 12:05:19 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında Balık Yiyen Penguen Oyunu 1
Bu uygulamamızda balıkları yiyerek beslenen bir oyun yapacağız. Oyunumuz Başlat düğmesiyle başlayacak, sahnemizin arka planıda bir denizaltı manzarası, penguen ve balık olacak. Uygulamamızın adını PenguenBeslenme olarak verelim. Underwater 2 dekorunu sahnemize ekleyelim. Seslerden Video Game 2 ses dosyasını seçiyorum. Arka plan ile ilgili seçim işlemlerim tamam. Şimdi kuklalarımızı ekleyelim.
Kategorisi: Scratch 11 defa okundu
Tarih: 25.05.2021 10:05:02 Etiket: scratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Unity Programında Login Paneline Girilen Bilgileri Veri Tabanından Kontrol Etme
Login panelinde bulunan username ve password bilgilerinin boş giirlip girilmediğini kontrol etmiştik. Peki kullanıcı adı ve şifre girilirse ne olacak. O zaman veri tabanında ilgili tabloya bakılacak. Tabloda bulunan bilgilerle girilen bilgiler karşılaştırılacak. Eğer girilen bilgiler doğruysa oyuna girmesi sağlanacaktır. Biz veri tabanı olarak sql server programını kullanacağız. Burada hazırladığımız uyeler tablosuna göre işlemleri gerçekelştirmek istiyoruz.
Kategorisi: Unity 13 defa okundu
Tarih: 10.05.2021 11:05:45 Etiket: unity oyun login loginmanager animasyon script c# database connect login username password 

Unity Programında Login Panelinde Kullanıcı Girişlerini Kontrol Etme
Login paneli sahneye geldiğinde kullanıcı adı ve şifre girişi yapılacaktır. Eğer kullanıcı girişleri yapmazsa ya da hatalı girerse kullanıcının uyarılması gerekir. Ayrıca kullanıcı benı hatırla onay kutusunu işaretlerse kullanıcı hangi bilgisayarda girdiyse o bilisayarda kullanıcının hatırlanması işlemleri yapılacaktır. Hiç vakit kaybetmeden projeye Login isminde bir script dosyası ekleyelim.
Kategorisi: Unity 4 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 10:05:54 Etiket: unity oyun login loginmanager animasyon script c# database connect login username password 

12