İçinde < Oyun Kodlama > bilgisi geçen 68 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123456789
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 3 defa okundu
Tarih: 26.04.2024 15:04:34 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Lets Explain the Differences Between Net and Core by Adding
Microsoft programcıların web projelerinde kullanabileceği iki farklı teknolojiyi geliştirmiştir. Bunlar .Net Framework ve Core. Net Framework statik olarak windows işlwtim sisteminde çalışmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak c#, Vb.net ve f# programlama dillerini web projesinde kullanabilirsiniz. Core teknolojisinde ise c# dilini html sayfalarında bile kullanma imkanına sahipsiniz. Ayrıca yaptığınız uygulamalar tüm platformlarda hatasız bir şekilde çalışacaktır. Şimdi lafı uzatmadan bu iki platformu anlayabilmek için toplama işlemini her iki teknolojide gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 18.02.2024 15:02:24 Etiket: core net framework c# visual studio 2022 

Unity Programında Nesnenin Boyutunu, Rengini, Hareketi Kodla Düzenleme
Unity programında sahneye eklenen nesnenin özelliklerini Inspector panelinden değiştirip düzenleyebiliyorduk. Bu panelde yer alan seçenekleri kodlarla programcı kendisi düzenleyebilir. Bu uygulamada sahneye eklenen küp nesnesinin boyutunu, hareketini, rengini kodlarla kendimiz düzenleyeceğiz.
Kategorisi: Unity 21 defa okundu
Tarih: 28.01.2024 15:01:38 Etiket: unity object code script 

Unity Programında İlk Script Dosyasını Oluşturma
Unity programında script yazmak için c# dili kullanılmaktadır. Bu makalede ilk uygulamamızı yapacağız. Unity programında işlemler klasör mantığıyla çalıştığı için yazacağımız kodları scripts klasörü altında oluşturacağız.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 16:01:15 Etiket: unity script print hello gamer 

Unity Programında Script Editörünü Ayarlama
Unity programı script dili olarak c# kullanmaktadır. Bu dili çok rahat bir şekilde kullanabilmek için Visual Studio editörünü bilgisayara kurmanız gerekir. Bu editörü unity ile birlikte kurabileceğiniz gibi daha sonra da kurabilirsniz. Ancak bu editörü unity programında tanımlamanız gerekir.
Kategorisi: Unity 5 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 14:01:29 Etiket: unity scripts test 

DataTable Verisinin JSON Dizisine Dönüştürmenin Yollarını Gösteren c# Asp.Net Uygulaması
JavaScript Nesne Gösterimi (JSON), hafif bir veri değişim biçimidir. İnsanlar için okuması ve yazması, makinelerin ayrıştırması ve oluşturması kolaydır. JSON, tamamen dilden bağımsız olan ancak C, C++, C#, Java, JavaScript, Perl, Python vb. dahil olmak üzere C dil ailesinin programcılarının aşina olduğu kuralları kullanan bir metin biçimidir. Bu özellikler, JSON'u ideal bir veri değişim dili yapar.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 2.05.2023 09:05:03 Etiket: datatable json convert 

Get Metoduyla Tablodan Veri Çeken c# Web Uygulaması
Web sayfalarında veri tabanından bilgi çekmek için get ya da post metodu kullanılır. Bu uygulamada Uyeler tablosunda belirtilen koda ait bilgileri json yapısında web sayfasında göstermeye çalışacağız.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 1.05.2023 13:05:33 Etiket: get post volley json 

Celsius Değerini Fahrenheit Dönüştüren c# Web Service Uygulaması
Web Service uygulamaları platformlardan bağımsız olarak çalışan modüler uygulamalardır. Elektronik aletlerin birbirleriyle iletişiminde, birbirleriyle veri alış verişlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Bu makalede üçgenin alanını bulmaya çalışacağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 12.04.2023 15:04:23 Etiket: web service soap 

123456789