İçinde < Uzaktan Eğitim > bilgisi geçen 464 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Girilen Şehir Adını Görüntüleyen Uygulamayı Android Studio Programında Yapınız
Android Studio programında temel görünüm elemanlarından olan TextView, EditText ve Button nesnelerini kullanarak girilen bir şehir adını görüntüleyen uygulamayı yapalım. Android Studio programını çalıştıralım activity_main.xml dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyelim.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 10:10:04 Etiket: textview edittext button design code attributes palette 

Core ve MVC Yapılı Web Projelerini Çalıştırmak İçin Windows 10 İşletim Sistemine IIS Kurulumu
Visual Studio 2022 ile web projeleri geliştirirken birden fazla seçenek kullanabilirsiniz. Standart .Net Framework web projelerinin yanında Core ya da Core MVC web projeleri oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız web projelerinin yerel makinede çalışabilmesi için IIS kurulumunun yapılması gerekir. Intranet ortamında web projelerinin çalıştırılması için IIS kurulu olmalıdır. Windows işletim sisteminde IIS varsayılan olarak kurulu olarak gelmez. Kurulumun kullanıcı tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Kategorisi: Windows 10 1 defa okundu
Tarih: 6.10.2022 15:10:02 Etiket: iis intranet core core mvc host inetmgr 

Dekleratif Yapı Kullanarak İki Sayıyı Toplayan Android Java Uygulaması
Bilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız. Yapılan hazırlıklar sonucunda kullanacağınız değişkenleri, yapacağınız işlemleri belirlemelisiniz. Daha sonra yapacağınız proje için bir isim belirleyip projeyi nereye kaydedeceğinizi tayin etmelisiniz. Şimdi bu işlemleri yapalım.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 25.09.2022 19:09:34 Etiket: mobil programlama java kotlin googla play new project 

Verilen İki Sayıyı Toplayan Programı Visual Studio 2019 Programında Form Sayfası Olarak Kodlayınız
ilgisayar ortamında program yazmadan önce programlamaya hazırlık yapmalısınız. Öncelikle yanınızda defter, kalem ve bolca sabır olmalıdır. İki sayının toplamı için problemin analizini, algoritmayı, akış diyagramını hazırlamalısınız. Yapılan hazırlıklar sonucunda kullanacağınız değişkenleri, yapacağınız işlemleri belirlemelisiniz. Daha sonra yapacağınız proje için bir isim belirleyip projeyi nereye kaydedeceğinizi tayin etmelisiniz. Şimdi bu işlemleri yapalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 24.09.2021 19:09:21 Etiket: tinkercad devre simulasyonu kodlama arduino temel elektronik elektriksel terimler voltaj akım kısa devre sensörler Mikrodenetleyici mikroişlemci 

Verilen Mesajı Görüntüleyen Restful Uygulamasını Oluşturma
Yaptığınız bir çalışmanın tüm paltformlarda çalışmasnı istiyorsak Microsoft bize Core ile birlikte Restful bir Web Api ortamını sunmaktadır. Bu yapı aslında MVC uygulaması gibi düşünülebilir. Core 3.1 ile birlikte siz istediğiniz yapıyı projenizde kullanabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden Visual Studio 2019 uygulamasını açalım. Burada Asp.NetCore Empty template yapısını seçelim. Projenin ismi aynı kalabilir. Create deyip uygulamamızı başlatalım.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 13:05:19 Etiket: c# controller restful web programlama platform windows unix 

Karenin çevresini hesaplayan programa ait algoritmanın hazırlanması
Problemi tanıma basamağında belrilenen formül ve çözüm aşamaları basamaklandırılarak yazılmalıdır. Bu işlemi yaparken programlamaya ait komutların türkçesi kullanılarak işlem basitleştirilir. Şimdi algoritmayı oluşturalım.
Kategorisi: Algoritma 22 defa okundu
Tarih: 9.04.2021 11:04:35 Etiket: algoritma kare karenin çevresi üçgenin çevresi dikdörtgenin çevresi tyt ayt 

Dikdörtgenin çevresini hesaplayan programa ait algoritmanın hazırlanması
Problemi tanıma basamağında belrilenen formül ve çözüm aşamaları basamaklandırılarak yazılmalıdır. Bu işlemi yaparken programlamaya ait komutların türkçesi kullanılarak işlem basitleştirilir. Şimdi algoritmayı oluşturalım.
Kategorisi: Algoritma 14 defa okundu
Tarih: 8.04.2021 16:04:34 Etiket: algoritma dikdörtgenin çevresi üçgenin çevresi excel koşullu biçimlendirme 

Asp.Net Uygulamasında Manual Olarak JSON Oluşturma
Daha önce anlattığımız gibi JSON yapısında dizi ve obje oluşturulabiliyordu. Oluşturulan bu dosyaya ait bilgilerin jquery ile nasıl işlendiğini görmüştük. Bu uygulamalarımızda ise Asp.Net platformunda JSON işlemlerini gerçekleştireceğiz. Öncelikle tüm bu işlemleri gerçekleştirmek için projenize Manage NuGet Packages paketinden NewtonSoft.Json uygulamasını kurmanız gerekiyor. Daha sonra da web sayfanıza aşağıdaki kütüphaneleri eklemeniz gerekir.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 28.05.2019 12:05:43 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama TYT AYT Matematik Soruları TYT Sınav Soruları 

12345678910...