İçinde < attributes > bilgisi geçen 8 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Core Mvc Projesinde ModelMetaDataType Yapısıyla User Model Validation Doğrulamalarını Kontrol Etme
Model validation tanımlamalarını model tarafında oluşturulan class dosyasında attributes özellikleri ekleyerek gerçekleştirebiliyorduk. Ancak hem model dosyasının karmaşık hale gelmesi hem de tanımlamaların birden fazla class dosyasında kullanılması durumunda fazla yer kaplaması nedeniyle model validation tanımlamalarının başka bir dosyada yer alması ihtiyacını doğurmuştur. Bu derste bu işlemlerin nasıl yapıldığını göreceğiz.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 11:03:12 Etiket: core mvc model validation metadatatype 

Girilen Şehir Adını Görüntüleyen Uygulamayı Android Studio Programında Yapınız
Android Studio programında temel görünüm elemanlarından olan TextView, EditText ve Button nesnelerini kullanarak girilen bir şehir adını görüntüleyen uygulamayı yapalım. Android Studio programını çalıştıralım activity_main.xml dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyelim.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 11.10.2022 10:10:04 Etiket: textview edittext button design code attributes palette 

Android Studio Programında TextView Nesnesine Border Ekleme
Android uygulamalarında çok sık kullanılan nesnelerden biri de TextView nesnesidir. Bu nesneye kenarlık çizgisini Attributes panelinden yapamazsınız. Böyle bir özellik bu nesne için konulmamış. Bu sorunu arkaplana dikdörtgen çizdirerek yapabiliriz. Şimdi bunu yapalım.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 1.10.2022 16:10:31 Etiket: android textview border shape background 

Android Studio Programında LinearLayout İle Hesap Makinesi Tasarımını Yapma
Neredeyse tüm platformlarda hesap makinesi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda hesap makinesinin tasarımını activity_main.xml sayfasında LinearLayout nesnesini kullanarak gerçekleştireceğiz. Tasarım ekranımız aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 1.10.2022 16:10:48 Etiket: android java activity mainactivity hesap makinesi calculator 

Asp.Net Uygulamasında XML Dosyası Oluşturma ve Okuma İşlemleri
Asp.Net uygulamalarında Xml dosyası oluşturma işlemi gayet kolaydır. Bu uygulamamızda c# dilini kullanarak xml dosyası oluşturacağız. Oluşturulan bu dosyadaki kayıtları görüntüleyeceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 28.05.2019 17:05:27 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

Asp.Net Uygulamasında Harici Web Sitesindeki Başlıkları Alma
Harici web sayfasında yer alan başlıkları web sayfanızda kullanmak isteyebilirsiniz. Bu işlem için WebClient sınıfından yararlanacağız. Aşağıdaki kodları Button nesnesinin Click olayına yazalım.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 17.11.2018 04:11:07 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama 

ListView İle Listelenen Kayıtlardan Seçilene Ait Diğer Tablo Bilgilerini FormView Elemanında Gösterme
ListView ve FormView nesneleri Asp.Net uygulamalarında kullanılan etiketlerden en önemlisidir. Bu uygulamada ListView ile listelenen kayıtlardan seçilene ait diğer tablo bilgileri FormView elemanında görüntülenecektir.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 10.11.2018 07:11:46 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama 

Asp.Net GridView Listesini Excel Dosyasına Gönderme
Birçok programcının yaptıkları programlarda çıktılarını mutlaka Excel dosyası olarak almak isterler. Excel programının gerek tablo mantığı ile çalışması gerekse birçok bilgisayarda kurulu olması web programcılarının ekranda görüntülenen bilgileri Excel programına göndermek isterler.
Kategorisi: Web Programlama 0 defa okundu
Tarih: 26.02.2019 11:02:00 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama