İçinde < calculator > bilgisi geçen 6 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Visual Studio 2022 Programında Table Etiketini Kullanarak Hesap Makinesi Tasarımını Web Sayfasında Yapma
Neredeyse tüm platformlarda hesap makinesi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda hesap makinesinin tasarımını web sayfasında gerçekleştireceğiz. Tasarım ekranımız aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: Html 6 defa okundu
Tarih: 19.10.2022 08:10:19 Etiket: html jquery index web form table hesap makinesi calculator 

Android Studio Programında LinearLayout İle Hesap Makinesi Tasarımını Yapma
Neredeyse tüm platformlarda hesap makinesi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda hesap makinesinin tasarımını activity_main.xml sayfasında LinearLayout nesnesini kullanarak gerçekleştireceğiz. Tasarım ekranımız aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: Android 2 defa okundu
Tarih: 1.10.2022 16:10:48 Etiket: android java activity mainactivity hesap makinesi calculator 

Visual Studio 2022 Programını Kullanarak Form Sayfasında Hesap Makinesi Tasarımı Yapma
Neredeyse tüm platformlarda hesap makinesi bir şekilde kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda hesap makinesinin tasarımını form ekranında gerçekleştireceğiz. Tasarım ekranımız aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 30.09.2022 18:09:19 Etiket: c# desktop windows masaüstü hesap makinesi calculator 

Verilen İki Sayısal Diziyi Ayrı Ayrı Toplayan Programı Bileşen Tabanlı(Component Base) Yöntemle Bulan Uygulama
Diyelim ki masaüstü uygulaması yaptınız. Burada kullandığınız tanımlamaları web ve mobil uygulamalarında da kullanmak istiyorsunuz o zaman ne yapacaksınız. Dll dosyası oluşturarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Projemize yeni bir proje daha ekleyelim. Projemiz Class Library template yapısını kullanacaktır. İsmini Calculator olsun. Bu projenin içine ismi BaseCalculator isminde bir class dosyası oluşturalım. İçine aşağıdaki kodları yazalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 11:05:51 Etiket: c# console array component base dll 

Verilen İki Sayısal Diziyi Ayrı Ayrı Toplayan Programı OOP Yöntemle Bulan Uygulama
Eğer tanımladığınız fonksiyonları projenizde birden fazla projede kullanmak istediğinizi düşünelim. O zaman ne yapacağız. OOP yöntemiyle bu sorunun çözebiliriz. Şimdi uygulamayı bu yöntemle çözelim. Projemize Calculator isminde bir class dosyası ekleyelim. Bu dosyanın içine aşağıdaki kodları yazalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 15.05.2021 10:05:51 Etiket: oop c# console array 

Android Studio Programında Grid Layout Kullanımı ve Hesap Makinesi Oluşturma
Mobil programlarda nesnelerin ekranda dizilimleri için değişik view araçları vardır. Bunlardan biri de Grid Layout nesnesidir. Bu nesne yardımıyla ekranda satır ve sütunlar oluşturulmakta, programcı nesneleri bunların içine yerleştirmektedir. Bu nesne ile ilgili en güzel örnek hesap makinesi oluşturmadır. Biz de bu uygulamayı yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Android 0 defa okundu
Tarih: 30.12.2019 16:12:41 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar