İçinde < dll > bilgisi geçen 22 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
DataTable Verisinin JSON Dizisine Dönüştürmenin Yollarını Gösteren c# Asp.Net Uygulaması
JavaScript Nesne Gösterimi (JSON), hafif bir veri değişim biçimidir. İnsanlar için okuması ve yazması, makinelerin ayrıştırması ve oluşturması kolaydır. JSON, tamamen dilden bağımsız olan ancak C, C++, C#, Java, JavaScript, Perl, Python vb. dahil olmak üzere C dil ailesinin programcılarının aşina olduğu kuralları kullanan bir metin biçimidir. Bu özellikler, JSON'u ideal bir veri değişim dili yapar.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 2.05.2023 09:05:03 Etiket: datatable json convert 

Sistem Tarih ve Saatini Windows Sunucusuyla Eşleştiren c# Form Uygulaması
Sistem tarih ve saatini değiştirdiğinizde bilgisayar internete bağlanamayacaktır. Ya da bir şekilde saatiniz ve tarih değiştirildiyse ayarları düzenlemeniz gerekecektir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için Windows sunucu saatini kullanabilirsiniz. Hadi bu işlemi gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 6.04.2023 13:04:08 Etiket: windows time server c# 

Sistem Tarih ve Saatini Değiştiren c# Form Uygulaması
Bazen programın isteği doğrultusunda sistem saatini ve tarihini değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için yönetici olmalısınız. Tarihi değiştirdiğinizde mutlaka saati de ayarlamanız gerekir. Neyse, bu işlemin nasıl yapıldığına bakalım. Öncelikle aşağıdaki kütüphaneyi eklemeniz gerekir.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 6.04.2023 12:04:54 Etiket: datetime system time system date c# 

ListBox Nesnesinde Listelenen Yazıcılardan Birini Varsayılan Yazıyı Olarak Ayarlayan c# Form Uygulaması
Bilgisayarda birden fazla yazıcı olabilir. Bunlardan birini varsayılan olarak ayarlamak isteyebilirsiniz. Bu uygulamamızda bilgisayarda yüklü bulunan yazıcıların tamamını Listbox ile görüntüleyip içlerinden birini varsayılan olarak ayarlayacağız.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 11.02.2023 12:02:59 Etiket: listbox print name list defaultprinter printdialog 

Varsayılan Yazıcıyı Kodlarla Düzenleyen c# Form Uygulaması
Birçok projede projeye ait çıktılar yazıcıdan alınmak istenmektedir. Bazen bu birden fazla yazıcı arasından sitediğiniz yazıcıyı seçmenizi gerektirebilir. Çıktı alırken bazı dökümanları nokta vuruşlu bazı dökümanları mürekkep püskürtmeli bazılarını da laser yazıcıdan almak isteyebilirsiniz. Her defasında yazıcıları seçmek yerine kodlarla varsayılan yazıcıyı ayarlayıp çiktıyı işligi yazıcıya gönderebilirsiniz. Hatta ağ üzerinde tanımlı bir yazıcıya da çıktı göndermeniz mümkün. Şimdi kodları düzenleyelim.
Kategorisi: c# Desktop 2 defa okundu
Tarih: 11.02.2023 11:02:32 Etiket: print setdefaultprinter form winspool  

Windows Ekranında A ve B Harflerine Basılıp Basılmadığını Kontrol Eden c# Form Uygulaması
Windows İşletim Sisteminde açılan bir uygulama içinde klavyedeki tuşların kontrolünü yapabilirsiniz. Bu uygulamamızda klavyeden A ve B harflerine basılıp basılmadığı kontrolü yapılacaktır.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 13.12.2022 09:12:50 Etiket: c# picture random click puzzle game kodlama oyun kodlama 

Key Logger Oluşturan c# Form Uygulaması
Form sayfalarında klavye kontrolleri için KeyPress, KeyDown, KeyUp gibi olaylar mevcuttur. Ancak bu olaylar form sayfasında klavyedi tuşları yakalar. Windows ekranında herhangi bir program çalıştırılırken klavye olaylarını yakalamak için bu olaylar işe yaramaz. Şimdi böyle bir uygulamayı yapalım.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 12.12.2022 10:12:54 Etiket: c# picture random click puzzle game kodlama oyun kodlama 

Klavyede Tuşlara Basmayı Engelleyen c# Form Uygulaması
Keyboard Hook nasıl kullanılır. Klavyedeki tuşlar nasıl engellenir. Klavyedeki tuşların kullanımını nasıl yasaklarız. Tuşların kullanımı nasıl engellenebilir. c# form uygulamasında klavyedeki tuşlar nasıl engellenir.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 6.12.2022 12:12:23 Etiket: keyboard keyboard hook keys form alt ctrl winkey 

123