İçinde < desktop > bilgisi geçen 34 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345
 
Sunucu İşletim Sistemi Dersi İkinci Dönem İkinci Yazılı Çalışma Soruları
Sunucu işletim sistemi dersi sınav soruları nelerdir. Sunucu işletim sistemi dersi açık uçlu sınav sorularnı nereden bulabilirim. Sunucu işletim sistemi dersi açık uçlu sınav sorularının cevapları nelerdir.
Kategorisi: Windows Server 2022 18 defa okundu
Tarih: 2.04.2024 14:04:40 Etiket: server 2022 file server mstsc 

Visual Studio 2022 Programında Setup Dosyası Oluşturma
Tüm uygulamaların paketlenip yayınlanması en önemli aşamayı oluşturur. Burada değişik uygulamalar kullanarak projenizi paketleyip yayınlayabilirsiniz. Biz Microsoft firmasının yayınladığı Installer paketini kullanacağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 24.03.2023 12:03:40 Etiket: setup project 

Visual Studio 2022 Programında ClickOnce Kullanarak Setup Dosyası Oluşturma
Tüm platformlarda yazılan projelerin en önemli ayağını paketlenip yayınlanması oluşturur. Burada paketlenen projenin bilgisayara kurulmasının yanında yeni versiyonlarının olup olmadığı önem taşımaktadır. Güncelleme işlemleri programcının insiyatifine bırakılmıştır. İster güncelleme işlemini elle yapar isterse bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirebilir. Her iki yönteminde kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Biz burada Visual Studio ile birlikte sunulan ClickOnce yöntemini kullanarak projenin yeni versiyonlarını otomatik olarak test edip kurulmasını sağlayacağız.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 19.03.2023 14:03:09 Etiket: clickonce setup  ftp 

AnyDesk Programıyla Cep Telefonu Görüntüsünü Bilgisayara Aktarma
TeamViewer benzeri bir uzaktan kontrol uygulaması olan AnyDesk ile bilgisayarınıza telefon veya tabletinizden bağlanabilir, bilgisayar üzerinde uzaktan kontrol sağlayabilirsiniz. Ofis çalışanları veya seyahat eden kişiler için ideal bir uygulama olan AnyDesk, hızlı bağlantı ve güvenli tasarımıyla her ay milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 16.03.2023 14:03:52 Etiket: anydesk remote desktop android windows linux mac 

c# Dilini Kullanarak Form Sayfasında Puzzle Oyunu Yapımı5
Bundan önceki makalemizde resimlerin panel üzerinde rastgele dağıtıldığına ait kodları düzenlemiştik. Burada ise resimlerin gerçek resme uygun hale gelmesini sağlayacağız. Puzzle oyununda resimlerin bir araya gelmesine ait değişik algoritmalar kullanılmaktadır. Biz yeni bir algoritma deneyeceğiz. Fareyle ilgili resim seçildiğinde resmin yatayda ve dikeyde bir kare hareket etmesini sağlayacağız. Vakit kaybetmeden kodlamaya geçelim.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 28.12.2022 17:12:07 Etiket: drag and drop dragenter dragdrop picturebox desktop image 

Bilgisayardaki Resmi PictureBox Nesnesine Sürükleyip Bırakan c# Form Uygulaması
Programlamada sürükle bırak tekniği çok kullanılmaktadır. Bu yöntemi kendi projenizde kullanabileceğiniz gibi işletim sistemi yardımıyla istediğiniz bir dosyası projenize ekleeybilirsiniz. Bu uygulamamızda bilgisayarda bulunan bir resmi PictureBox nesnesine sürükleyip bırakma işlemini gerçekleşitreceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 14.12.2022 16:12:51 Etiket: drag and drop dragenter dragdrop picturebox desktop image 

Key Logger Oluşturan c# Form Uygulaması
Form sayfalarında klavye kontrolleri için KeyPress, KeyDown, KeyUp gibi olaylar mevcuttur. Ancak bu olaylar form sayfasında klavyedi tuşları yakalar. Windows ekranında herhangi bir program çalıştırılırken klavye olaylarını yakalamak için bu olaylar işe yaramaz. Şimdi böyle bir uygulamayı yapalım.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 12.12.2022 10:12:54 Etiket: c# picture random click puzzle game kodlama oyun kodlama 

c# Dilini Kullanarak Form Sayfasında Puzzle Oyunu Yapımı2
Bir önceki makalemizde form sayfasının görüntüsünü gerçekleştirmiştik. Bir bakıma oyunumuza ait form planını yapmış olduk. Bu makalede ise oluşturulan plan içinde gerekli olan nesneleri ekleyip özelliklerini belirleyeceğiz. Hatırlarsanız oyun ekranımız 5 parçaya bölünmüştü. Bu parçaların içinde yer alacak nesneleri eklemeye başlayalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 28.12.2022 13:12:29 Etiket: c# form desktop puzzle game puzzle game code oyun kodlama kodlama robotik kodlama 

12345