İçinde < sensör > bilgisi geçen 11 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları Dersi İkinci Dönem İkinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi sınav soruları nelerdir. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi açık uçlu sınav sorularını nereden bulabilirim. Bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersi açık uçlu sınav soru ve cevapları nelerdir.
Kategorisi: Unity 54 defa okundu
Tarih: 23.04.2024 16:04:45 Etiket: btu unity animasyon 

Unity Programında Prefabs Nesnelerini Kodla Çoğaltma
Prefabs klasörü nasıl oluşturulur. Prefabs nesnesi nasıl oluşturulur. Prefabs değişkeni nasıl oluşturulur. Prefabs nesnesi nasıl eklenir. Yeni bir prefabs nesnesi kodla sahneye nasıl eklenir. Prefabs nesnesinin özellikleri nasıl değiştirilir.
Kategorisi: Unity 13 defa okundu
Tarih: 2.05.2021 16:05:34 Etiket: unity oyun c# animasyon prefabs object code 

Unity Programında Puzzle Oyunu Nasıl Yapılır
Bu uygulamamızda neredeyse tüm programlama dillerinin örneğini oluşturan Puzzle oyununu yapacağız. Oyun ile ilgili kuralları ve yapım aşamalarını daha önce düzenleyip algoritmanın hazırlanması gerekir. Oyunumuzun temel amacı parçalanan resmin aslına göre yeniden düzenlenmesini sağlamaktır. Neyse projemize başlayalım.
Kategorisi: Unity 19 defa okundu
Tarih: 13.04.2021 17:04:14 Etiket: unity oyun c# animasyon puzzle slice sprite slice apply puzzle game 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Puan Kazandıkça Yeni Haklar Veriyoruz
Bu uygulamamızda oyuncu tuşlaları kırdığında bazı tuğlalar içinden top çıkmasını sağlayacağız. Oyuncu bu topları topladığı zaman yeni haklar kazanmasını sağlayacağız. Öncelikle tuğlanın içinden çıkacak topları çizelim ya da internetten bunun için top nesnesi indirelim. Ben internetten top nesnesini indirdim. Png klasörünün içine attım. Öncelikle sahneye eklediğimiz topun paddle ile çarpışması gerekiyor.
Kategorisi: Unity 2 defa okundu
Tarih: 5.04.2021 16:04:41 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Partigle Efektleri Kodluyoruz
Şimdi sahnemizde yer alan iki tuğla kırıldığında oluşturduğumuz efektlerin sahnede görüntülenmesi işlemini yapacağız. Öncelikle Brick nesnesini seçiyoruz. Bu nesneye bağlı script dosyasını açıyoruz. Mavi tuğlamıza ait script dosyasını aşağıdaki gibi düzenleyelim.
Kategorisi: Unity 3 defa okundu
Tarih: 3.04.2021 17:04:42 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Partigle Efekt Oluşturuyoruz
Tuğlalarımız kırıldığında kırılma efekti oluşturmak istiyoruz. Burada mavi ve yeşil iki adet tuşlamız vardı. Her tuğla için kendi renginde efektler oluşturalım. Sahnede farenin sağ tuşuna basalım. Buradan Effects menüsümden Particle System komutunu seçelim. Bundan bir tane daha oluşturalım. Bunların adını BrickEffect ve BrickBrokenEffect olarak belirleyelim. Prefabs klasörü altında Effects isminde bir klasör oluşturalım. Bu iki efekti bu klasörün içine atalım.
Kategorisi: Unity 15 defa okundu
Tarih: 3.04.2021 16:04:14 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Tuğla Kırma Oyunu Sahneye Tuşla Ekleyip Kodlamasını Yapıyoruz
Bu oyunumuzda iki tane tuğla çeşidi kullanacağız. Biri tek hamlede kırılabilen tuğlalar olacak. Diğeri ise biraz daha sağlam tuğla olacak. Öncelikle Scripts klasörüne gelelim. BickScripts klasörü oluşturalım. Bu klasörün içine gelelim. İlk script dosyamız BrickController olsun. Daha sonra Sprites klasörü altında yer alan tuğlalardan bir tanesini sahnemize ekleyelim. Tuğlamızın ismini Brick olarak belirleyelim. Scale değerlerini 0.3, 0.3, 1 olarak belirleyelim. Box Collider 2D ekleyelim. Oluşturduğumuz sciprt dosyasına bu nesneye atalım.
Kategorisi: Unity 33 defa okundu
Tarih: 3.04.2021 15:04:09 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Topu Hareket Ettirme Oyunu Ontriggerenter İle Nesneleri Topluyoruz
Sahnemize eklediğimiz küpleri topla vurup eklemek istiyoruz. Bu işlemi yapmanın birden fazla yöntemi vardır. Biz burada küp nesnelerine etiketler vererek kontrol işlemi yapacağız. Etiket verme işlemini iki türlü yapabilirsiniz. Prefabs klasörü içinde yer alan nesnenin etiketini değiştirdiğinizde sahnedeki tüm nesnelerin etiketleri de değişecektir. Ya da sahnede yer alan bir nesnenin etiketini değiştirdikten sonra sağ tarafta overrides komutunu verip Apply diyerek uygulatırsanız prefabs klasöründe yer alan nesne dahil tüm nesnelerin etikelerini değiştirebilirsiniz.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 31.03.2021 21:03:55 Etiket: unity oyun c# animasyon 

12