İçinde < plane > bilgisi geçen 12 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Unity Programında Material Kullanımı
Sahneye eklenen nesnelerin giydirilmesi ve renklendirilmesi için kullanılan yardımcı elemanlara denir. Bir bakıma oyunların cafcaflı ve renkli görünmesini sağlar. Ayrıca proje içeriisndeki renkli dünyanın tek elden takip edilmesini sağlayarak oyunun daha düzenli görünmesini sağlarlar. Hazır materyaller kullanabileceğiniz gibi sizde yeni materyaller hazırlayabilirsiniz. Ben burada materyalleri kendim hazırlamak istiyorum.
Kategorisi: Unity 20 defa okundu
Tarih: 3.05.2021 16:05:57 Etiket: unity oyun c# animasyon material textture plane 

Unity Programında Topu Hareket Ettirme Oyunu Sahnenin Hazırlanması
Bir programı enine boyuna öğrenmenin en kolay yolu ya o konuda kitap veya makale yazmak ya da bir proje yapmaktır. Biz de unity programında bir oyun yaparak gerekli aşamaları anlatmaya çalışacağız. Bu makalemizde proje oluşturma ve sahnenin hazırlanması işlemlerini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Unity 1 defa okundu
Tarih: 31.03.2021 13:03:34 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Animasyon Yapımı
Unity programında değişik amaçlara yönelik animasyonlar gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek İçin Window menüsünden Animation komut grubunu kullanabilirsiniz. Burada 3 farklı şekilde animasyon oluşturabilirsiniz. Ben ilk animasyonumu yapmak için sahneye bir adet plane, bir adet cube nesnesi ekliyorum. Küp nesnesini sol arkaya konumlandırıyorum.
Kategorisi: Unity 23 defa okundu
Tarih: 1.04.2024 10:04:46 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Physic Raycast İşlemi
Bir noktadan ışın göndermek için kullanılır. Karşı düşmana ışın göndererek düşmanı tehdit edebilirsiniz. Bu deyim bool tipinde değer gönderir. Işının çıktığı nokta belirlenir. Işının yönü belirlenir. Çarpılan nesnenin bilgileri alınır. Uzaklık değeri belirlenir. Ayrıca ışının maskenin belirlendiği değerlere gönderebilirsiniz.
Kategorisi: Unity 0 defa okundu
Tarih: 15.03.2021 15:03:11 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Mouse Hareketlerine Göre Kamera Açısını Ayarlama
Unity programında fare hareketlerini kontrol ederek girdiler oluşturabilirsiniz. Mouse X ile x yönünde, Mouse Y ile y yönünde hareketleri kontrol edebilirsiniz. Fare sağ tarafa gittikçe artı değerler sol tarafa gittikçe eksi değerler almaktadır. Aynı durum yukarı aşağı doğru hareketler için de geçerlidir.
Kategorisi: Unity 45 defa okundu
Tarih: 15.03.2024 07:03:39 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında OnCollisionEnter Metodu
İki nesne arasında fiziksel metodların başında bir cismin diğer cisme değip sıçraması olayı gelir. Bu uygulamamzda yukarıdan bırakılan bir topun zemine değdiği anda rengini değiştirme işlemini gerçekleştireceğiz. Unity bu amaçla OnCollision metodundan yararlanmamızı sağlar.Bu amaçla Enter, Exit, Stay olayları tanımlanabilir.
Kategorisi: Unity 11 defa okundu
Tarih: 10.03.2024 11:03:35 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Fizik Materyaller
Sahnemize 1 adet plane, 1 adet sphere ekleyelim. Küreye rigidbody componenti ekleyelim. Sphere collider componentinde nesne için fiziksel materyal eklemek amacıyla. Material özelliği kullanılmaktadır. Projede sağ tuşa basalım. Create menüsünden Physic Material ekleyelim ve ismini zipla olarak belirleyelim. Bu componenti Sphere collider kısmında Material özelliğine sürükleyip bırakalım.
Kategorisi: Unity 10 defa okundu
Tarih: 10.03.2024 11:03:22 Etiket: unity oyun c# animasyon 

Unity Programında Bir Nesnenin Componentine Ulaşma
Sahnede amacınıza uygun birden fazla nesne ve bu nesnelere ait componentler yer alabilir. Nesneye ait componeti başlangıçta ayarladığınızda bir daha değiştirmek isterseniz script yardımıyla dinamik bir şekilde bunu yapabilirsiniz.
Kategorisi: Unity 6 defa okundu
Tarih: 11.03.2021 10:03:56 Etiket: unity oyun c# animasyon 

12