İçinde < error > bilgisi geçen 13 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Unity Programında Script Editörünü Ayarlama
Unity programı script dili olarak c# kullanmaktadır. Bu dili çok rahat bir şekilde kullanabilmek için Visual Studio editörünü bilgisayara kurmanız gerekir. Bu editörü unity ile birlikte kurabileceğiniz gibi daha sonra da kurabilirsniz. Ancak bu editörü unity programında tanımlamanız gerekir.
Kategorisi: Unity 6 defa okundu
Tarih: 27.01.2024 14:01:29 Etiket: unity scripts test 

Ses Kaydetme ve Oynatma İşlemini Yapan Android Java Uygulaması
MediaRecorder sınıfını kullanarak ortamdaki sesleri ses dosyası olarak kaydetme ve MediaPlayer nesnesini kullanarak kaydedilen sesi dinleme örneği üzerinden bu sınıfların özelliklerini ve metotlarını anlatmaya çalışacağız.
Kategorisi: Android 6 defa okundu
Tarih: 28.05.2023 15:05:24 Etiket: mediarecorder mediaplayer android 

Medya Oynatıcı Kullanarak Ses Dosyasını Çaldıran Android Java Uygulaması
Uygulamalarda ses dosyasını çaldırmak için Medya Oynatıcıyı kullanabilirsiniz. Ses dosyaları genellikle mp3 formatındadır. Bu ses dosyasını proje içinde, harici depolama ünitesinde ya da internetten çaldırabilirsiniz.
Kategorisi: Android 6 defa okundu
Tarih: 14.05.2023 13:05:39 Etiket: mediaplayer mp3 song android 

Kitap Bilgilerini Sqlite Veri Tabanında Oluşturduktan Sonra Ekleme, Listeleme, Silme, Güncelleme İşlemlerini Yapan Android Java Uygulaması
Bu uygulamamızda küçük bir kütüphane veri tabanı oluşturacağız. Bu veri tabanı üzerinde ekleme, listeleme, silme, güncelleme, arama, yedekleme ve gerii alma işlemlerini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 8 defa okundu
Tarih: 13.05.2023 13:05:31 Etiket: sqlite android 

Cep Telefonunda Harici Depolama Ünitesine Metin Dosyası Yazdıran Android Java Uygulaması
Harici depolama ünitesine dosya yazmak ya da okumak için ulaşmak isteyebiliriz. Bu uygulamada harici dosyada bir klasör oluşturup içinde küçük bir metin dosyası oluşturacağız.
Kategorisi: Android 8 defa okundu
Tarih: 10.05.2023 17:05:29 Etiket: storage emulator android 

AsyncTask Metodunu Kullanarak İnternetten Müzik İndirip Çalan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda birden fazla işlem yapılması istendiğinde ya da internetten dosya, müzik, video, veri tabanı gibi boyutu büyük işlemleri gerçekleştirmek istediğimizde arka planda çalışan AsyncTask metodundan yararlanabiliriz. Bu uygulamada imnernetten müzik indirip çalma işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 9.04.2023 17:04:04 Etiket: android music dowload asynctask 

Galeride Bulunan Resimlerden Birini ImageView Nesnesinde Gösteren Android Java Uygulaması
İşlem adımlarına göre mobil uygulama ekranındaki Activity içinde bir ImageViewe tıklanınca galeriye gitmek için izin isteyen ve izin verildiğinde galeriye ulaşarak seçilen fotoğrafı ImageViewe getiren uygulamayı tasarlayınız.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 22.03.2023 15:03:05 Etiket: image galery allowable 

Android Studio Programında Verilerin Saklanması ve İşlenmesi
Programlamada ulaşılması gereken özelliklerden biri de verilerin depolanmasıdır. Yapılan uygulamalarda girilen bilgiler her proje çalıştırıldığında hafızadan silinmektedir. Halbuki bazı bilgilerin silinmemesi ve üzerinde işlem yapılması gerekir. Android Studio ortamında verilerin saklanması için değişik yöntemler vardır. Şimdi bu yöntemleri açıklayalım.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 2.02.2023 15:02:46 Etiket: Shared Preferences Internal Storage External Storage SQLite Database Network Connection Android Studio java 

12