İçinde < crud > bilgisi geçen 9 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Jquery Uygulamalarında Ajax İsteği Yapılınca Oluşabilecek Hataları Yakalama
Jquery kütüphanesi web sayfalarının en fazla kullanılan kod bloklarıdır. Asp.Net uygulamalarında sunucuyu sadece gerekli durumlarda kullanıp diğer durumlarda rahatlatan uygulamalar geliştirmek istediğimizde ajax ile birlikte kullanılmaktadır. Özellikle CRUD uygulamalarında en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Eğer jquery ajax uygulamasını web projelerinde kullandığınızda yapılan istek sonucunda çıkabilecek hataları kullanıcıya göstermek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki error bloğu sizin işinize yarayacaktır.
Kategorisi: Html 9 defa okundu
Tarih: 21.05.2021 09:05:41 Etiket: jquery ajax error handle 

Yayınlanan CRUD Uygulamasına Web Projesinden Ulaşma
Yayınladığımız web api crud uygulamasına web sayfası üzerinden ulaşmaya çalışalım. Web sayfalarında web api uygulamasına terminal ya da sunucu tabanlı bir web sayfasıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunu tercih etmek sizin uygulamanızın amacına göre değişebilir. Şimdi bunları görelim.
Kategorisi: c# Web 2 defa okundu
Tarih: 20.05.2021 11:05:33 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Yayınlanan CRUD Uygulamasına Windows Form Projesinden Ulaşma
Hazırlanan CRUD uygulamasına tüm ortamlardan rahatlıkla ulaşıp gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Biz burada windows form projesi oluşturup hazırladığımız web api projesine ulaşıp oradan bilgi almaya çalışacağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 13:05:51 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Hazırlanan Bir Web Projesini Intranet Olarak Yayınlama
Hazırlanan web projeleri ya localde intranet olarak yayınlanır, ya da genelde internet ortamında yayınlanır. Her iki durumda da web projesinin bir domain ve ip adresi bulunmaktadır. Web projesi internet olarak yayınlanacaksa domain ve ip adresleri size hazır halde gelir. Ancak intranet olarak yayınlacaksanız sunucuyu kurmadan tutun bütün web ayarlamalarını isizn yapmanız gerekir.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 12:05:20 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

CRUD İşlemlerinde Projeyi Local Sunucuda Çalıştırırken Hataları Kontrol Etme
Visual Studio 2019 ile hazırlanan bir CRUD web api projesinin yayınlanmadan önce local sunucuda denenmesi gerekir. Public sunucuya atmadan önce gerekli hataların kontrol edilmesi gerekir. Öncelikle projeyi publish edelim. Publish klasörü içindeki dosyalar bizim işimize yarayacak. Bilgisayarımızda IIS sunucusunu kuralım. Ben Win10 64 Bit bir ortamda iis sunucusunu kurdum. Kurma işleminden sonra inetmgr diyerek sunucuyu açalım.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 12:05:01 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

CRUD İşlemlerinde Asenkron(async) Kullanımı
Şöyle bir senaryo düşünelim. Programınızda üç tane threads olsun. Bunlar thread1, threads2 ve threads3 olsun. Program 4 tane iş üretsin. Bunlarda task1, task2, task3 ve task4 olsun. Uygulama otomatik threadsleri işlere dağıtacak ve task4 boşta bekleyecektir. Threads1 task1 işini alsın. Veritabanı bağlantısı işi olsun. Ancak sorgulama işleminin ne kadar süreceği belli olmasın. Bu duurmda task4 işinin bekleme süresi uzayacaktır. Threads1 görevini bitirdiğinde eğer diğer threadsler hala meşgulse task4 görevini devralacaktır. Buna biz senkron programlama diyoruz.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 18.05.2021 12:05:00 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async 

CRUD İşlemlerinde Action OverLoading ve Route Attribute Kullanımı
Uygulamalarımızda Get, Post, Put ve Delete tanımlamarını yapmıştık. Ancak projemizde birden fazla Get ya da diğerlerini kullanabiliriz. Örneğin id değerine göre kullanıcıyı getiren bir metod yazmıştık. Ancak ben adına, soyadına, kullanıcı adına göre de bu metodu düzenlemek istediğimde her biri için ayrı ayrı tanımlamaya çalışırsam belli bir süre sonra proje içindeki metodlar karışacaktır. Bu işlemleri düzenlemek için aynı metodu overloading ile yapmaya çalışalım.
Kategorisi: c# Web 10 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 18:05:50 Etiket: c# crud rest create update delete get put post 

CRUD İşlemlerinde IActionResult Kullanımı
Veri tabanı CRUD uygulamasında pozitif senaryolar üzerinde işlemleri gerçekleştirdik. Ancak herşey bizim istediğimiz gibi olmayabilir. Olmayan bir kullanınıcın id değeri istenebilir, kullanıcı bilgileri yanlış girilebilir, düzenleme işlemlerinde gerekli olan formata uyulmayabilir. Burada sorunları çoğaltabiliriz. Projede oluşacak olan sorunların tamamını bu interface aracılığıyla kontrol edebiliriz.
Kategorisi: c# Web 2 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 13:05:17 Etiket: c# crud rest create update delete get put post 

12