İçinde < async > bilgisi geçen 19 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123
 
Seçilen Resmi Arkaplan Olarak Ayarlayan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda resimlerin üzerinde değişik amaçlar için işlemler yapılmaktadır. Bunlardan biri de seçilen resmin arkaplan olarak ayarlanmasıdır.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 28.05.2023 15:05:48 Etiket: wallpaper android 

Java Mail Kütüphanesini Kullanarak Email Gönderen Android Java Uygulaması
Uygulamalarda kullanıcılarla iletişimin sağlandığı yollardan biri de email gönderimidir. Bu uygulamada java.mail kütüphanesini kullanarak email gönderimi yapacağız.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 15.05.2023 11:05:37 Etiket: java mail send mail smpt android 

Belirli Bir Süre Boyunca Uyku Moduna Geçen Android Java Uygulaması
Android AsyncTask, Android tarafından sağlanan soyut bir sınıftır ve bize arka planda ağır görevler gerçekleştirme ve UI iş parçacığını hafif tutma ve böylece uygulamayı daha duyarlı hale getirme özgürlüğü verir. Android uygulaması başlatıldığında tek bir iş parçacığı üzerinde çalışır.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 9.04.2023 17:04:10 Etiket: android asynctask 

AsyncTask Metodunu Kullanarak İnternetten Müzik İndirip Çalan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalarda birden fazla işlem yapılması istendiğinde ya da internetten dosya, müzik, video, veri tabanı gibi boyutu büyük işlemleri gerçekleştirmek istediğimizde arka planda çalışan AsyncTask metodundan yararlanabiliriz. Bu uygulamada imnernetten müzik indirip çalma işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 9.04.2023 17:04:04 Etiket: android music dowload asynctask 

Çalışan Projenin Yeni Sürümünü Kontrol Edip Kuran c# Form Uygulaması
Projelerin yayınlanması için setup olarak paketlenip kurulması gerekir. Ancak projelere yeni özellikler eklediğimizde her dafasında projenin kaldırılıp kurulması zaman kaybına yol açar. Halbuki bunu projenin başlangıcında kontrol edebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için projenin yeni versiyonlarının internet ortamında yayınlanması gerekir. Biz burada ücretsiz olarak somee.com sitesinden yararlanacağız. Projeyi oluşturalım. Aşağıdaki kodları yazalım.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 24.12.2022 14:12:36 Etiket: setup project update project form project 

Klavyede Tuşlara Basmayı Engelleyen c# Form Uygulaması
Keyboard Hook nasıl kullanılır. Klavyedeki tuşlar nasıl engellenir. Klavyedeki tuşların kullanımını nasıl yasaklarız. Tuşların kullanımı nasıl engellenebilir. c# form uygulamasında klavyedeki tuşlar nasıl engellenir.
Kategorisi: c# Desktop 1 defa okundu
Tarih: 6.12.2022 12:12:23 Etiket: keyboard keyboard hook keys form alt ctrl winkey 

Timer Nesnesini Kullanarak Resim Galerisi Oluşturan c# Uygulaması
Web sayfalarında resimlerin arka arkaya gösterilerek oluşturduğu ortama resim galerisi denir. Belli saniye aralıklarla resimlerin gösterilmesi için c# uygulamalarında Timer kullanılır. Ancak image nesnesinde yeni resmin güncellenebilmesi için Ajax ortamından yararlanılır. Bu uygulamada mevsimleri ve mevsimlere ait resimleri c# kodlarıyla gerçekleştirmeye çalışacağız.
Kategorisi: c# Web 10 defa okundu
Tarih: 8.04.2022 14:04:22 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

Asp.Net Uygulamalarında Güncel Saati Timer Nesnesiyle Gösterme
Web sayfalarında genellikle güncel saati gösterme uygulamasıyla karşılaşırsınız. Güncel saat sunucuyu yormasın diye javascipt kodlarıyla bulunur. Asp.Net uygulamalarında da javascirpt kullanmadan Timer nesnesiyle güncel saati gösterebilirsiniz. Ancak şunu hatırlatmakta yarar vardır. Timer nesnesi belirtilen süre aralıklarında sürekli çalışan kod parçacıklarını içinde barındırdığı için sunucuyu yoracaktır. Ancak bazı durumlarda timer nesnesini kullanma ihityacı hissedebilirsiniz.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 3.04.2022 15:04:28 Etiket: web tasarımı ve programlama uygulamalar web javascript ToolBox Properties Nesneler 

123