İçinde < season > bilgisi geçen 5 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Yemek Siparişi Veren Form Sayfasını Code Sekmesini Kullanarak Android Studio Programında Yapma
Lokantalarda müşterilerin yemek siparişlerini mobil ortamda vermeleri en sık kullanılan uygulamalardandır. Bu uygulamada böyle bir yemek siparişi işlemini View tarafında Code sekmesi altında yapacağız.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 14.03.2023 17:03:57 Etiket: android studio java 

Mevsimlere Ait Ayları ViewBinding Yöntemini Kullanarak Android Java Kodlarıyla Tasarlama
Android Studio programında tasarım ekranında kullanılan nesnelere java tarafında ulaşmak için bir kopyasını alıp oluşturmanız gerekir. Bu tip tanımlama işlemlerine DataBinding denir. Tasarım kısmında az nesne kullanıldığında kullanılabilir. Ancak nesnenin sayısı çoğaldığında java tarafından hem kod fazlalığı oluşacak hem de programın okunurluğu azalacaktır. Google tasarım kısmında tanımlı tüm nesnelere java tarafında tanımlama yapmadan ulaşmak için ViewBinding yöntemini geliştirmiştir. Bu yöntemle java tarafında herhangi bir tanımlama yapmanıza gerek kalmadan tüm nesnelere ulaşabilirsiniz.
Kategorisi: Android 6 defa okundu
Tarih: 10.03.2023 14:03:25 Etiket: android season project viewbinding 

Gereksiz Verinin Çıkarılması ve Kayıp Verinin Düzenlenmesi
Elimizde bulunan veri tablosunda gereksiz verilerin çıkarılması ve kayıp verilerin düzenlenmesi gerekir. Id, oyunlar, yil ve sezon sütunları gereksiz alanlardır. Kayıp veri ise ilgili sütunda bilginin olmaması durumudur. Sütun değeri olmayan satırlarda NAN ifadesi yer almaktadır. Örneğin boy, kilo bilgileri bazı sporcularda yer almamaktadır. Bunların düzenlenmesi gerekir.
Kategorisi: Python 3 defa okundu
Tarih: 30.05.2021 14:05:16 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı 

Verinin Düzenlenmesi
Elimizde olimpiyatlara ait olimpiyatlar.csv dosyası mevcut. Bu dosya içinde yer alan verileri, sütunların başlıklarını, hangi sütunda kaç veri olduğunu, sütun başlıklarını düzenleme işlemlerini gerçekleştirelim.
Kategorisi: Python 1 defa okundu
Tarih: 29.05.2021 17:05:55 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı 

120 Yıllık Olimpiyat Tarihi Veri Seti
Olimpiyat oyunları, yaz ve kış olimpiyat oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, 4 yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik, 200’ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.
Kategorisi: Python 6 defa okundu
Tarih: 29.05.2021 16:05:08 Etiket: veri bilimi veri veri bütünlüğü veri madenciliği yapay zeka veri tabanı