İçinde < bilişim etiği > bilgisi geçen 7 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
İnternet Erişim Güvenliği
İnternet, insan yaşamını birçok açıdan kolaylaştırmıştır ama dikkatsiz kullanıldığı takdirde önemli sorunlar yaşanabilmektedir. İnternette hangi web sitelerinin güvenli olduğu iyi bilinmelidir. Hassas bilgilerin paylaşımı güvenilir web sayfalarından yapılmalıdır. Tehlikeli olan ve güvenilir olmayan web sitelerine dikkat edilmeli, bilinirliği olmayan web siteleri ziyaret edilmemelidir. Başında “https://” olmayan siteler e-ticaret için güvenilir değildir.
Kategorisi: Bilişim Etiği 1 defa okundu
Tarih: 27.09.2023 11:09:22 Etiket: btt internet güvenliği bilişim etiği 

Bilgisayar Açılış Güvenliği
Bilgisayar açılış güvenliği, bilgisayar içinde saklanan verilerin güvenliği anlamına gelmektedir. Bu konuda hem fiziksel güvenlik hem de yazılımsal güvenlik önemlidir. Fiziksel güvenlik, bilgisayarın bulunduğu yerin güvenliğinin sağlanmasıdır. Özellikle taşınabilir bilgisayarlar, kullanılmadığında güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir. Dizüstü bilgisayarların çalınması masaüstü bilgisayarlara göre daha kolaydır.
Kategorisi: Bilişim Etiği 1 defa okundu
Tarih: 27.09.2023 11:09:47 Etiket: btt bilgisayar güvenliği bilişim etiği 

Sosyal Medya Etiği
Günümüzde dünya, küresel bir köye dönüşmüştür. Şüphesiz bunda internet ve cep telefonlarının payı büyüktür. İnternetin daha sık kullanılmasıyla sosyal iletişim alanları olarak sosyal medya ağları ortaya çıkmıştır. Sosyal medyanın sık kullanılmasıyla birlikte birtakım kullanıcı odaklı sorunlar artış göstermiştir.
Kategorisi: Bilişim Etiği 3 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:23 Etiket: btt bilişim etiği etik kurallar sosyal medya 

Kod Yazımında Etik İlkeler
Kod yazımında -yazılım geliştirilirken- yazılımcıların uyması gereken etik kuralların kapsamı IEEE[Institute of Electrical and Electronics Engineers (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü)] tarafından belirlenmiştir. Bu etik kurallar aşağıdaki biçimde özetlenebilir:
Kategorisi: Bilişim Etiği 2 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:08 Etiket: btt bilişim etiği kodlama kurallar 

Bilişim Temel Hak ve Özgürlükleri
İnsanlık, bütün önemli tarihî olayların sonucunda daha fazla özgürlük ve temel haklar elde etmek için uğraşmıştır. İnsanca yaşama hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, özel hayatın gizliliği, haberleşme özgürlüğü ve haber alma hakkı, basın özgürlüğü, bilim ve sanat özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler ortaya çıkmış; bunlar, devletlerin anayasaları ve uluslararası sözleşmelerinde yer almıştır. Dünyada ve ülkemizde internet teknolojilerine özgü, yeni, birçok suç tipi tanımlanarak kanunlarda yerini almıştır. Bilişim temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği durumlar şunlardır:
Kategorisi: Bilişim Etiği 1 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:51 Etiket: btt temel hak ve hurriyetler bilişim etiği 

Etik ve Bilişim Etiği
Sözlük anlamı olarak etik, ahlak ile ilgili olan kavramları tanımlamaktadır. En çok bilinen altı etik ilke şunlardır: dürüstlük, adalet, ahlak, vicdan, onur ve sorumluluk.
Kategorisi: Bilişim Etiği 2 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:37 Etiket: btt etik bilişim bilgisayar ağları 

Bilişim Teknolojilerini Kullanırken Etik ve Sosyal Değerler
Değişik mesleklerde, mesleki ilkeler ya da normlar arasında farklılar bulunmasına rağmen, insan ilişkilerinde yaşanan etik sorunların, meslekten mesleğe tümüyle değişmesinin söz konusu olmayacağı, birçok durumlarda benzerlikler ve kesişmeler taşıyacağı açıktır. Biz burada, günümüzde kullanımı ihtiyaç haline gelen, bilgisayar ve bilgisayar teknolojileri yani bilişim konularında yaşanan etik sorunlar üzerinde duracağız.
Kategorisi: Yazılım 1 defa okundu
Tarih: 2.05.2019 09:05:51 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama