İçinde < etik kurallar > bilgisi geçen 7 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Birinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Birinci Dönem Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Sorularını Nereden Bulabilirim
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 11 defa okundu
Tarih: 24.10.2023 11:10:30 Etiket: btt birinci sınav soruları 

İnternet Etiği
İnternet etiği, gerçek hayatta kişilere gösterilen saygının internet ortamında da devam etmesidir. İnternet etiği ile ilgili yazılı olmayan kurallar şunlardır:
Kategorisi: Bilişim Etiği 1 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:36 Etiket: btt internet etiği etik kurallar 

Sosyal Medya Etiği
Günümüzde dünya, küresel bir köye dönüşmüştür. Şüphesiz bunda internet ve cep telefonlarının payı büyüktür. İnternetin daha sık kullanılmasıyla sosyal iletişim alanları olarak sosyal medya ağları ortaya çıkmıştır. Sosyal medyanın sık kullanılmasıyla birlikte birtakım kullanıcı odaklı sorunlar artış göstermiştir.
Kategorisi: Bilişim Etiği 3 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:23 Etiket: btt bilişim etiği etik kurallar sosyal medya 

Kod Yazımında Etik İlkeler
Kod yazımında -yazılım geliştirilirken- yazılımcıların uyması gereken etik kuralların kapsamı IEEE[Institute of Electrical and Electronics Engineers (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü)] tarafından belirlenmiştir. Bu etik kurallar aşağıdaki biçimde özetlenebilir:
Kategorisi: Bilişim Etiği 2 defa okundu
Tarih: 24.09.2023 13:09:08 Etiket: btt bilişim etiği kodlama kurallar 

Siber Güvenlikte Etik Konular
Bir kişi etik dışı davranışta kovuşturma, para cezası veya hapis cezasına maruz kalmayabilir. Bunun nedeni, eylemin teknik olarak yasadışı olmamasıdır. Ama bu, davranışın kabul edilebilir olduğu anlamına gelmez. Etik davranışı tespit etmek oldukça kolaydır. Siber güvenlik yetkinlikleri olan biri tarafından sergilenebilecek etik dışı davranışların tümünü listelemek imkansızdır. Aşağıda sadece iki tane örnekleyelim: Kendinize sorun:
Kategorisi: Siber Güvenlik 0 defa okundu
Tarih: 20.09.2020 09:09:22 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

İnternet ve Bilişim Teknolojileri Kullanım Kuralları
İnternet (tüm iletişim ağlarını içine alan meta bir iletişim ağı) üzerindeki kullanıcılar, çok geniş sitelere, servislere kitlelere ulaşmanın sorumluluğunu taşımalıdır. Sonuçta sanal ortamda her kullanıcı kendi hareketinden sorumludur. Bir ağ kullanıcısı olarak diğer ağlara ve/veya bilgisayar sistemlerine erişmenin hak değil bir ayrıcalık olduğunu göz önünde bulundurarak diğer ağ veya bilgisayar sistemlerine zarar verecek davranışlarda bulunulmamalı ve aşağıda ana başlıklar altında verilen etik kurallara uyulmalıdır.
Kategorisi: Yazılım 0 defa okundu
Tarih: 2.05.2019 09:05:23 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

Dijital Vatandaşlık Eğitimi Neden gereklidir
Teknoloji geliştikçe, kullanımı ile ilgili sorunlar giderek ve katlanarak artmaktadır. Bu nedenle teknolojik davranış ya da teknolojik vatandaşlık ile ilgili davranışların, değerlerin, etik kuralların ve bilincin oluşturulmasının gerekliliği açıktır.
Kategorisi: Yazılım 3 defa okundu
Tarih: 3.03.2019 20:03:50 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama Dijital Vatandaşlık Nedir Dijital Vatandaşlık Eğitimi Dijital Vatandaşlığın Boyutları