İçinde < türkçe karakter sorunu > bilgisi geçen 3 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Visual Studio 2022 Programında Python Uygulaması Yazarken Türkçe Karakter Sorunu ve Çözümü
Visual Studio 2022 programında Python uygulamaları geliştirebilirsiniz. Amcak python uygulamalarında Türkçe karakter kullandığınızda utf-8 hatası alırsınız. Bu hata eklediğiniz her python dosyasında karşınıza çıkacaktır. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Kategorisi: Python 16 defa okundu
Tarih: 7.12.2023 13:12:29 Etiket: python visual studio 2022 utf8 türkçe karakter sorunu 

Visual Studio Code Editörüyle Python Uygulaması Yaparken Türkçe Karakter Sorununu Çözme
Günümüzün en popüler dillerinden biri olan python dili programcılara gerek kodlama, gerekse çalıştırma kolaylğı sunmaktadır. Ancak bu dile ait kod yazma işlemi için çok işlevsel bir editöre ihtiyaç duyulmuştur. Visual Studio Code bu ihtiyacı gidermektedir. Ancak bu editör ile kod yazarken Türkçe karakter sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu makalemizde bu sorunun çözümü hakkında bilgi verilecektir.
Kategorisi: Python 1 defa okundu
Tarih: 28.01.2020 16:01:36 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Asp.Net'te Türkçe Karakter Sorunu ve Çözümü
Türkçe karakterlerin düzgün görünmemesi sorunu, Asp.Net ile web projeleri tasarlarken sık rastlanılan sorunlardan biridir. Web projeleri tasarım aşamasında düzgün çalışırken hosta atıldığında Türkçe karakterlerin çalışmadığını görürsünüz. Hatta bazı tarayıcılarda düzgün çalışıp bazı tarayıcılarda düzgün çalışmaması adama kafayı yedirir. Bazen de projeye eklenen GridView, Datalist gibi nesneler sorun çıkarabilir.
Kategorisi: Web Programlama Araçları 2 defa okundu
Tarih: 3.05.2019 14:05:41 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama