İçinde < model validation > bilgisi geçen 4 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Core Mvc Projesinde User Model Validation Doğrulamalarını Client Tarafında Kontrol Etme
Daha önceki derslerimizde user model yapısına ait elemanlar için server tarafında veri doğrulama ve kısıtlamalarını anlatmıştık. Bu dersimizde ise input elemanlarına ait veri kontrollerini client tarafında gerçekleştireceğiz. ​
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 14:03:55 Etiket: core mvc client model validation 

Core Mvc Projesinde ModelMetaDataType Yapısıyla User Model Validation Doğrulamalarını Kontrol Etme
Model validation tanımlamalarını model tarafında oluşturulan class dosyasında attributes özellikleri ekleyerek gerçekleştirebiliyorduk. Ancak hem model dosyasının karmaşık hale gelmesi hem de tanımlamaların birden fazla class dosyasında kullanılması durumunda fazla yer kaplaması nedeniyle model validation tanımlamalarının başka bir dosyada yer alması ihtiyacını doğurmuştur. Bu derste bu işlemlerin nasıl yapıldığını göreceğiz.
Kategorisi: c# Web 3 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 11:03:12 Etiket: core mvc model validation metadatatype 

Core Mvc Uygulamalarında Model Validation İşlemleri
Model doğrulamada, formdan gelen veriler model bağlama (model binding) işleminden sonra çalışır. Bağlanan modelin içindeki özelliklere, doğrulama kuralları eklenebilecek birden çok doğrulama niteliği bulunur. ASP.NET Core içerisinde birden çok hazır doğrulama nitelikleri bulunur. Hazır doğrulama nitelikleri modelin özelliklerine eklenerek doğrulama kuralı oluşturulur.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 16:03:02 Etiket: core mvc model validation model form 

Core Mvc Uygulamalarında Validation İşlemleri
Bilgisayar alanında doğrulama, bir verinin önceden belirlenmiş gerekliliklere uygunluk durumunun denetlenmesidir. ASP.NET Core MVC uygulamalarında veriler formlar aracılığı ile Input elemanlarından gelir. Input elemanlarına girilen verilerin doğrulanması hem istemci tarafında (client-side) hem de sunucu tarafında (server-side) yapılabilir. İstemci taraflı doğrulama Javascript kodları ile gerçekleştirilir.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 12.03.2024 16:03:09 Etiket: core mvc validation form model