İçinde < Photoshop > bilgisi geçen 14 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
PhotoShop CC 2020 Programında Büyük Kareyi 4 Eşit Parçaya Bölme
Fayans şeklinde kareler oluşturup oyunlarda ya da animasyonlarda zemin olarak kullanmak istiyorsanız bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim. Özellikleri sokak resimlerinin ve evlerin zeminlerinin döşemelerinde kullanılan fayansın şekli kare ya da dikdörtgen şeklindedir. Ben burada büyük bir kareyi 4 eşit parçaya böleceğim. Köşegenlerini farklı renklendireceğim.
Kategorisi: PhotoShop CC 2020 2 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 16:05:02 Etiket: photoshop chess pattern square kare 4 parçaya bölme transform line tool 

PhotoShop CC 2020 Programında Pattern Yöntemiyle Satranç Tahtası Yapma
Ben 800 x 800 bir belge oluşturuyorum. Bu bengemiz ayrı bir yerde dursun. 100 x 100 olan başka bir belge daha oluşturalım. Arkaplan rengini beyaz olarak belirleyelim. Rectangular Marquee Tool aracıyla 50 x 50 bir kare çizelim. Rengini siyah yapalım. Duplicate Layer yapalım diğer köşesine taşıyalım. Layerları birleştirmek için Marge Layer komutunu ya da Ctrl + E kısayol tuşunu kullanalim. Ctrl + A tuşuna basarak hepsini seçelim. Edit menüsünden DefinePattern komutunu seçelim. İsmini chess olarak belirleyelim.
Kategorisi: PhotoShop CC 2020 23 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 15:05:10 Etiket: photoshop chess pattern square kare 4 parçaya bölme 

Unity Programında Material Kullanımı
Sahneye eklenen nesnelerin giydirilmesi ve renklendirilmesi için kullanılan yardımcı elemanlara denir. Bir bakıma oyunların cafcaflı ve renkli görünmesini sağlar. Ayrıca proje içeriisndeki renkli dünyanın tek elden takip edilmesini sağlayarak oyunun daha düzenli görünmesini sağlarlar. Hazır materyaller kullanabileceğiniz gibi sizde yeni materyaller hazırlayabilirsiniz. Ben burada materyalleri kendim hazırlamak istiyorum.
Kategorisi: Unity 19 defa okundu
Tarih: 3.05.2021 16:05:57 Etiket: unity oyun c# animasyon material textture plane 

Unity Programında Oyunlar İçin Login(Giriş) Sistemine Ait Tasarım İşlemleri
Bu yazı dizimizde unity programında kodlayacağınız tüm oyunlar için kullanabileceğiniz bir login sistemini anlatmak istiyorum. Burada login sistemine ait tasarım kısmını anlayacağız. Tasarım kısmına ait resimlerin, nesnelerin ve sahnelerin hazırlanmasını yapmaya çalışacağız.
Kategorisi: Unity 10 defa okundu
Tarih: 9.05.2021 11:05:56 Etiket: unity login c# 3d sqlserver connect image sprites username password 

Unity Programında Puzzle Oyunu Nasıl Yapılır
Bu uygulamamızda neredeyse tüm programlama dillerinin örneğini oluşturan Puzzle oyununu yapacağız. Oyun ile ilgili kuralları ve yapım aşamalarını daha önce düzenleyip algoritmanın hazırlanması gerekir. Oyunumuzun temel amacı parçalanan resmin aslına göre yeniden düzenlenmesini sağlamaktır. Neyse projemize başlayalım.
Kategorisi: Unity 17 defa okundu
Tarih: 13.04.2021 17:04:14 Etiket: unity oyun c# animasyon puzzle slice sprite slice apply puzzle game 

PhotoShop CC 2020 Programında Resmi Eşit Parçalara Bölme ve Kaydetme
Özellikle oyun programları tasarlarken kullanılan deyimlerden biri de sprite ifadesidir. Aynı amaç için kullanılan resimlerin eşit büyüklükte ve aralıkta tek resim altında saklanmasını sağlar. Böyle bir resmi parçalara bölüp her bir parçanın ayrı ayrı kaydedilmesini isteyebilirsiniz. Ya da bütün bir resmi parçalayarak tekrar birleştirilmesi işlemini oyunla geçekleştirmek isteyebilirsiniz. Ya da bir resmi parçalayıp parçalardan bazılarının yerine yeni parçalar ekleyebilirsiniz.
Kategorisi: PhotoShop CC 2020 39 defa okundu
Tarih: 9.04.2021 18:04:36 Etiket: photoshop slice divide slice sprite unity game puzzle 

Photoshop CC Programında Yeni Belge Nasıl Oluşturulur
Ana Ekrandaki içerik zaman zaman değişir, ancak genel olarak, Photoshop öğrenmek veya en son sürümdeki yenilikleri görmek için tıklayabileceğiniz farklı kutular göreceksiniz. Ve önceki resimler veya belgeler üzerinde çalıştıysanız, bunları hızlı bir şekilde yeniden açmak için tıklayabileceğiniz küçük resimler olarak görüntülendiğini göreceksiniz:
Kategorisi: PhotoShop CC 2020 3 defa okundu
Tarih: 29.10.2020 16:10:13 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Adobe Photoshop CC Programında Home Screen(Başlangıç Ekranı) Panelini Gizleme
Daha önceki sürümlerinde kolay olan bu panelin gizlenmesi ya da gösterilmesi işlemi 2020 versiyonunda biraz meşakkatli. Aşağıdaki adımları izlerseniz paneli gizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kategorisi: PhotoShop CC 2020 5 defa okundu
Tarih: 14.09.2020 18:09:35 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

12