İçinde < yeşil bayrak > bilgisi geçen 5 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Scratch Programında İki Sayıyı Toplayan Uygulama
Proje çalıştırıldığında tüm değişkenlerin değerlerini sıfırlamak için Değişkenler bloğundan a değişkenini 0 yap komutunu ekleyiniz. Aynı komutu b ve c değişkenleri içinde ekleyiniz.
Kategorisi: Scratch 3 defa okundu
Tarih: 7.10.2023 17:10:36 Etiket: scratch toplama matematik 

Scratch Programında Kodla Yazısının Farklı Renklerde Görüntülenmesini Sağlayan Uygulama
“K” harfi için olan 1 saniye bekle ve renk etkisini 5 değiştir komutlarını, “O” harfi için 2 saniye ve 25, “D” harfi için 3 saniye ve 50, “L” harfi için 4 saniye ve 75, “A” harfi içinse 5 saniye ve 100 yapıp renk ve süre geçişlerini sağlayınız.
Kategorisi: Scratch 2 defa okundu
Tarih: 7.10.2023 15:10:27 Etiket: scratch renkli yazı 

Scratch Programında Butonlar Yardımıyla Media Player Oluşturma
Bu uygulamamızda ses dosyalarını oynatabileceğimiz, ileri geri geri sarabileceğimiz sesini kısabileceğimiz bir media player yapmaya çalışacağız. Öncelikle MediaPlayer isminde bir proje oluşturalım. Öncelike sahnemize bir dekor ekleyelim. Ben Concert dekorunu seçiyorum. Ses dosyalarını tüm kuklalar kullanabilsin diye sahneye ekleyelim. Sahne seçiliyken Sesler sekmesine gelelim. Döngüler grubundan rastgele 4 tane ses dosyası ekleyelim.
Kategorisi: Scratch 29 defa okundu
Tarih: 24.05.2021 09:05:40 Etiket: dscratch oyun hareket kukla dekor sahne kodlama fare mouse paddle 

Scratch Programında İlk Uygulamamızın Kodlarını Düzenliyoruz
İlk uygulamamızda sahnemizde bir kukla, 3 dekor ve bir ses dosyası vardı. Projeyi YuruyenInsan olarak kaydetmiştik. Şimdi projemizi açalım. Kodlarımızı düzenleyelim. Öncelikle kuklamızı seçelim. Kuklamız yürüyerek yer değiştirecek ve dekordan dekora geçmiş olacak. Hatırlarsanız algoritmalar Başla komutuyla başlıyordu. Scratch uygulamasında da projenin çalışması için bir Başla komutuna ihtiyaç vardır. Bunun için Olaylar komut grubunda yer alan yeşil bayrak simgeli Tıklandığında komutuyla kodlar bağlayacaktır.
Kategorisi: Scratch 22 defa okundu
Tarih: 22.05.2021 12:05:25 Etiket: scratch kukla kodlama sahne dekor yeşil bayrak 

Scratch Programında İlk Uygulamamızın Arayüzünü Yapıyoruz
Scratch progamına ait genle görünümü ve işlevlerini daha önceki derslerde anlatmıştık. Şimdi burada ilk uygulamamızı yapalım. Uygulamayı yapmadan önce senaryoyu oluşturmanız gerekir. Biz buna algoritma diyoruz. Biz burada arka plan resmi ve ortama uygun bir ses dosyası eşliğinde yürüyen bir adam animasyonunu gerçekleştirmek istiyoruz.
Kategorisi: Scratch 0 defa okundu
Tarih: 22.05.2021 12:05:47 Etiket: scratch kukla sahne kostüm ses bileşen eklenti yeşil bayrak