İçinde < nesnelerin interneti > bilgisi geçen 13 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Otomasyon ve Sensör Teknolojileri
Otomasyon, fabrikalarda yapılan işin insan ve makine arasında iş bölümü yapılarak paylaşılmasıdır. Sensör ise çevredeki fiziksel değişiklikleri (sıcaklık, basınç, uzaklık vb.) algılayan cihazlara denir. Sensörler giriş boyutlarına göre altıya ayrılır: mekanik sensörler, termal sensörler, elektriksel sensörler, manyetik sensörler, ışıma sensörleri, kimyasal sensörler.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 5 defa okundu
Tarih: 1.11.2023 13:11:43 Etiket: btt otomasyon sensörler 

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Birinci Dönem Birinci Yazılı Çalışma Soruları
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Birinci Dönem Sınav Soruları, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Sınav Sorularını Nereden Bulabilirim
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 11 defa okundu
Tarih: 24.10.2023 11:10:30 Etiket: btt birinci sınav soruları 

Sanal Fabrika
Ticari sanal fabrika yazılımları (CAMTech, NTU gibi) ile fabrikadaki sistematik yapının daha kolay, fabrikada olası problemlere karşı çözüm üretmenin ise kullanıcılar için daha yalın hâle getirilmesi sağlanmaktadır. Fabrika yazılımlarında yapılan güncellemeler aracılığıyla da fiziksel uyum ile yazılım arasındaki iyileştirmeler yapılmaktadır.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 3 defa okundu
Tarih: 22.10.2023 13:10:45 Etiket: btt sanal fabrika dijital ikiz 

Dijital Dönüşüm Kavramları
Dijital dönüşüm, teknolojinin değişmesi ve gelişmesi sonucu yapılan işlerin teknolojiyle uyumlu hâle getirilerek adaptasyonun sağlanmasıdır. Dijital dönüşüme adaptasyon bir tercih değil bir zorunluluk olmuştur. Değişemeyen şirketler veya kuruluşlar zarar görmektedir. Dijital dönüşümü başarıyla uygulamış kuruluşlara bir video kiralama firması örnek olarak verilebilir.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 1 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:05 Etiket: btt dijital dönüşüm kavramları 

Dördüncü Sanayi Devrimi
Sanayi devrimi olarak adlandırılan dördüncü sanayi devrimi, akıllı üretim yöntemlerini planlayarak çevresel etkenleri ve iş zamanlamasını güncelleyen ve akıllı hâle getiren bir süreçtir.
Kategorisi: Dijital Dönüşüm 2 defa okundu
Tarih: 2.10.2023 09:10:55 Etiket: btt dördüncü sanayi devrimi 

Web Service Kullanarak Celsius Değerini Fahrenheit Dönüştüren Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalar veri tabanı, nesnelerin interneti, elektronik cihazlar gibi diğer platformlara ulaşmak için web service yapısından yararlanır. Bu makalede üçgenin alanını bulmak için hazırlanan web service projesine mobil tarafından bilgi göndererek sonucu telefonda gösteren uygulamayı anlatacağız.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 3.05.2023 08:05:29 Etiket: ksoap web service android 

Ksoap Modülünü Kullanarak Web Service Metoduna Bağlanarak Üçgenin Alanını Bulan Android Java Uygulaması
Mobil uygulamalar veri tabanı, nesnelerin interneti, elektronik cihazlar gibi diğer platformlara ulaşmak için web service yapısından yararlanır. Bu makalede üçgenin alanını bulmak için hazırlanan web service projesine mobil tarafından bilgi göndererek sonucu telefonda gösteren uygulamayı anlatacağız.
Kategorisi: Android 7 defa okundu
Tarih: 21.12.2022 19:12:45 Etiket: android java textview sub button ksoap soap xml json 

CISCO Introduction to IoT Chapter 6 Quiz Soru ve Cevapları
Cisco nesnelerin internetiyle ilgili ürünlerinin daha fazla insan tarafından kullanılabilmesi için eğitim ayağını her zaman üstün tutmuştur. Eğitim alanlar arasında ihtiyacı olanların yanında bunun eğitimini veren öğretmenler de vardır. Bu bölüme ait soru ve cevaplar aşağıdadır.
Kategorisi: Cisco 16 defa okundu
Tarih: 4.06.2021 16:06:30 Etiket: nesnelerin interneti cisco chapter quiz the Internet of Things sensor packet tracer 

12